Βιβλιο

Ποιο είναι στην πραγματικότητα «το Μυστικό του Μέσσι»;

Όλοι έχουν μυστικά, ο Μέσσι δεν θα είχε;

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λιονέλ Μέσι δίνει ένα φιλί στο τρόπαιο του Μουντιάλ που κατέκτησε με την Αργεντινή στο Κατάρ
Ο Λιονέλ Μέσι δίνει ένα φιλί στο τρόπαιο του Μουντιάλ που κατέκτησε με την Αργεντινή στο Κατάρ © EPA

«Το Μυστικό του Μέσσι»: Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Καραχάλιου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις LIBRO  

Από το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου του ‘22, όλοι οι λάτρεις του ποδοσφαίρου στον πλανήτη ασχολούνται με την εθνική Αργεντινής που έπειτα από αναμονή 36 ετών κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο έναντι της Γαλλίας και βέβαια με τον  Lionel Messi που πραγματοποίησε το μεγάλο ποδοσφαιρικό του «απωθημένο». Απωθημένα, όνειρα, μυστικά και απογοητεύσεις του παιδιού-θαύματος που εμφανίστηκε το 2000 στις ακαδημίες της Masia και έγινε ο «μάγος» του ποδοσφαίρου εξηγούνται με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο ταξιδιωτικό αθλητικογράφημα «Το Μυστικό του Μέσσι», του Νίκου Καραχάλιου από τις εκδόσεις LIBRO που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ακούστε τη φανταστική ιστορία του, όπως τη διήγειται ο συγγραφέας και μεταφερθείτε νοερά στη Βαρκελώνη: 48 ώρες μετά την ήττα της εθνικής αργεντινής το 2018 -που χαρακτηρίστηκε ως η πιο βαριά ήττα σε όμιλο τα τελευταία 60 χρόνια- ο Νίκος Καραχάλιος -αν και φανατικός οπαδός της Ρεάλ Mαδρίτης- εκπλήρωσε το όνειρο χιλιάδων θαυμαστών του Lionel. Αφού είχε πιει καμιά 10αριά espresso από το πρωί και μετά την συζήτηση του με τον αντιπρόεδρο της Barcelona και τον General Manager της Real Betis, συνάντησε μια ιστορική βραδιά τον mega-star της Barca, GOAT Messi. Ένιωσε όπως λέει «σαν να ήταν 17 και βγήκε ραντεβού με την Κάμπελ και την Σκλεναρίκοβα μαζί»! Μέσα στο βιβλίο του περιγράφει διεξοδικά και με μια δόση χιούμορ αλλά κυρίως μέσα από αριθμούς, τόσο το ταξίδι του στην Βαρκελώνη όσο και την γνωριμία με τον θρύλο του ποδοσφαίρου.

«Το Μυστικό του Μέσσι», το βιβλίο του Νίκου Καραχάλιου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις LIBRO

Μπορεί λοιπόν να ξεκίνησε για το Euroleague Business Summit φορώντας το total black κοστούμι του αλλά η μοίρα τον έφερε να «ξημεροβραδιάζεται» δυο συνεχόμενες μέρες στα μπαρ (ένα θύμιζε και λίγο Αλκατράζ στην Συγγρού) πίνοντας άφθονα piscos και συζητώντας για την ιστορία και την μπάλα με τον «διάδοχο» του Μαραντόνα, τον Leo!

«Εσωστρεφής και συνεσταλμένος, άκουγε, στόχευε και πέταγε μια εύστοχη με το θέμα λέξη» είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που τον περιγράφουν σύμφωνα με τον συγγραφέα ενώ παρουσιάζεται κάπως απογοητευμένος από το «κράξιμο» και τα αρνητικά τότε σχόλια, που μιλούσαν για άδοξο τέλος της καριέρας του. Μετά από μια σειρά εξομολογήσεων (ο Messi δεν θα ξεχάσει ποτέ δυο έλληνες ποδοσφαιριστές), συζητήσεων αλλά και σιωπών και έπειτα από μια τυχαία συνάντηση με τον Καταλανό Juanito, πρώην «άτακτο» παίκτη αλλά θρύλο της Ρεάλ, συνειδητοποιεί το μυστικό του σταρ του ποδοσφαίρου. «Griego πες του να πάει και να κερδίσει μόνος του» λέει χαρακτηριστικά ο Juanito.

«Τώρα πάμε για ύπνο… Μετά θα πάμε στο Κατάρ» κάπως έτσι κλείνει η ιστορία του «προφητικά». Απωθημένο που εκπληρώθηκε; Ήταν για να «γίνει», τι συνέβη τέλος πάντων; Δεν θα φανερώσω όμως τίποτα άλλο για το μυστικό του συζύγου της Αντονέλα Ροκούζο και πατέρα τριών παιδιών που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα πάνω από 40 ομαδικούς τίτλους ανάμεσα τους 10 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα Ισπανίας.

Info: Το μυστικό του Μέσσι του Νικου Καραχάλιου, εκδ. Libro, σελ. 90

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ