Βιβλιο

Ενόλα Χολμς, Σκιές και Οστά: Τα βιβλία που κατέκτησαν το Netflix

Δύο σπουδαίες σειρές εφηβικής - νεανικής λογοτεχνίας κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
books.jpg

Ενόλα Χολμς 1 & 2 και Γκρίσα 1: Σκιές και Οστά. Τα υπέροχα βιβλία νεανικής λογοτεχνίας που προβάλλονται στο Netflix, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Τι κάνει την εφηβική - νεανική λογοτεχνία τόσο γοητευτική; Αναγνώστες είναι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τη ζωή, και τίποτε απολαυστικότερο από το ποιοτικό διάβασμα, ιδιαίτερα όταν συνδυάζει υπέροχους ήρωες, εξαιρετικά μυστήρια, απίθανες υποθέσεις, φανταστικούς και μαγευτικούς κόσμους.

Δύο σπουδαίες σειρές βιβλίων που απευθύνονται σε νέους, μετακομίζουν από το χαρτί στην οθόνη του Netflix και κατακτούν τις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού: Ενόλα Χολμς 1 & 2 και Γκρίσα 1: Σκιές και Οστά. Διαβάσαμε τα best seller των εκδόσεων Ψυχογιός στα οποία βασίστηκε η ομότιτλη ταινία και η σειρά που προβάλλονται με μεγάλη επιτυχία στο Netflix.

Ποια είναι η Ενόλα Χολμς; Δημιούργημα της πλούσιας δημιουργικής φαντασίας της Νάνσι Σπρίνγκερ, η οποία ήδη έθεσε υποψηφιότητα για το περίοπτο βραβείο Edgar Allan Poe με τον πρώτο τόμο της σειράς, η Ενόλα Χολμς είναι αδελφή του εμβληματικού Σέρλοκ, και ταυτόχρονα μια ευφυέστατη, εφευρετική και θαρραλέα πρωταγωνίστρια.

Η συγγραφέας υπέγραψε τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς που υπόσχεται θαυμάσια συνέχεια, τα «Η υπόθεση του χαμένου μαρκησίου» και «Η υπόθεση της αριστερόχειρης λαίδης», έργα τα οποία διαβάστηκαν αχόρταγα από νεαρούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, ενώ μάλιστα στο πρώτο βιβλίο βασίζεται η ομότιτλη ταινία που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στο Netflix, με πρωταγωνίστρια τη Millie Bobby Brown και τους Henry Cavill και Helena Bonham Carter στους βασικούς ρόλους.

Γνωρίστε την Ενόλα Χολμς μέσα από το trailer της ταινίας, διαβάστε την υπόθεση των πρώτων τίτλων της σειράς που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Enola Holmes | Official Trailer | Netflix

ΕΝΟΛΑ ΧΟΛΜΣ 1: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΗΣΙΟΥ

9786180138443_hd.jpg
 Όταν η Ενόλα Χολμς, έφηβη ντετέκτιβ και μικρότερη αδελφή του Σέρλοκ Χολμς, ανακαλύπτει ότι η μητέρα της εξαφανίστηκε, ξεκινά αμέσως με προορισμό το Λονδίνο για να τη βρει. Μα τίποτα δε μπορεί να την προετοιμάσει για όσα την περιμένουν. Επειδή όταν φτάνει, βρίσκεται μπλεγμένη στην απαγωγή ενός νεαρού μαρκησίου, διώκεται από μαχαιροβγάλτες και προσπαθεί να ξεφύγει απ’ τους καταπιεστικούς μεγαλύτερους αδερφούς της, κι όλα αυτά ενόσω προσπαθεί να συνδυάσει τα στοιχεία που έχει για την μυστηριώδη εξαφάνιση της μητέρας της. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, θα καταφέρει η Ενόλα να αποκωδικοποιήσει τα απαραίτητα στοιχεία και να βρει τη μητέρα της;

Ενόλα Χολμς 1: Η υπόθεση του χαμένου μαρκησίου, Νάνσι Σπρίνγκερ, σελίδες 216, μετάφραση Δημήτρης Μελικέρτης, εκδόσεις Ψυχογιός

ΕΝΟΛΑ ΧΟΛΜΣ 2: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΗΣ ΛΑΙΔΗΣ

9786180138467_hd.jpg
 Μια νέα υπόθεση για την αδελφή του Σέρλοκ Χολμς. Η Ενόλα Χολμς καταδιώκεται από τον διασημότερο ντετέκτιβ στον κόσμο – τον ίδιο της τον αδελφό, τον Σέρλοκ Χολμς. Όσο κρύβεται στη μεγαλύτερη, σκοτεινότερη και πιο βρόμικη πόλη του κόσμου, ανακαλύπτει ένα κρησφύγετο γεμάτο με σχέδια από κάρβουνο, και αισθάνεται ότι το κορίτσι που τα ζωγράφισε είναι η αδελφή ψυχή της. Μα το κορίτσι αυτό, η Λαίδη Σέσιλι, έχει εξαφανιστεί χωρίς ν’ αφήσει το παραμικρό ίχνος. Βγαίνοντας στους επικίνδυνους δρόμους του Λονδίνου τα μεσάνυχτα, η Ενόλα πρέπει να ξεδιαλύνει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για να βρει αυτή την αριστερόχειρη λαίδη. Όμως, προκειμένου να τη σώσει, ρισκάρει να φανερώσει περισσότερα απ’ όσα πρέπει. Θα καταφέρει άραγε η Ενόλα να κρατήσει μυστική την ταυτότητά της και να βρει τη Λαίδη Σέσιλι; Ή μήπως θα χάσει για πάντα ό,τι πιο πολύτιμο έχει – την ελευθερία της;

Ενόλα Χολμς 2: Η υπόθεση της αριστερόχειρης λαίδης, Νάνσι Σπρίνγκερ, σελίδες 232, μετάφραση Δημήτρης Μελικέρτης, εκδόσεις Ψυχογιός

Ενόλα Χολμς 1 & 2 (Νάνσι Σπρίνγκερ, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

«Γκρίσα 1: Σκιές και Οστά», ένα αριστούργημα επικής φαντασίας από την Λι Μπαρντούγκο

Πρώτο μυθιστόρημα της Λι Μπαρντούγκο και εναρκτήριος τόμος της σειράς Οι Γκρίσα, το «Σκιές και Οστά» έγινε παγκόσμιο best seller χάρη στην πρωτόγνωρη αφηγηματική του δύναμη, πλάθοντας έναν γοητευτικό και μαγικό κόσμο που καλεί κάθε βιβλιόφιλο να τον εξερευνήσει. Η διαφθορά κυβερνάει, το χάος βασιλεύει, μόνο ένα κορίτσι έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει το σκοτάδι: Ο φανταστικός κόσμος των Γκρίσα πέρασε από τις σελίδες του βιβλίου της Λι Μπαρντούγκο στην πλατφόρμα του Netflix, καθώς μεταφέρθηκε στην οθόνη και προβάλλεται από τις 23 Απριλίου. Δείτε το τρέιλερ της ομότιτλης σειράς πάρτε μια γεύση από την υπόθεση του βιβλίου «Σκιές και οστά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Σκιές και Οστά | Επίσημο τρέιλερ | Netflix

ΟΙ ΓΚΡΙΣΑ 1 - ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΤΑ

9789604965816_hd.jpg
 Περικυκλωμένο από εχθρούς, το άλλοτε μεγάλο έθνος της Ράβκα έχει χωριστεί στα δύο από το Διάσελο των Σκιών, μια ζώνη αδιαπέραστου σκοταδιού όπου παραμονεύουν φτερωτά τέρατα που τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα. Η μοίρα της Ράβκα είναι πλέον στα χέρια μιας μοναχικής κοπέλας.
Η Αλίνα Σταρκόφ ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα καλή σε κάτι. Όταν όμως το τάγμα της δέχεται επίθεση στο Διάσελο και ο καλύτερος φίλος της τραυματίζεται βαριά, αποκαλύπτεται ότι η Αλίνα διαθέτει μια εξαιρετική δύναμη που σώζει τη ζωή του - μια δύναμη που ίσως είναι το κλειδί για να ελευθερώσει τη χώρα της. Το νεαρό κορίτσι οδηγείται στη βασιλική Αυλή για να εκπαιδευτεί ως μέλος των Γκρίσα, της μαγικής ελίτ υπό τις εντολές του Ντάρκλινγκ.
Ωστόσο, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ενώ το σκότος ελλοχεύει και ένα ολόκληρο βασίλειο στηρίζεται στην αδάμαστη δύναμή της, η Αλίνα θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τα μυστικά των Γκρίσα και… της καρδιάς της.

Οι Γκρίσα: Σκιές και οστά (Βιβλίο 1), Λι Μπαρντούγκο, σελίδες 376, μετάφραση Ελένη Δασκαλάκη, εκδόσεις Ψυχογιός

Γκρίσα 1 - Σκιές και Οστά (Λι Μπαρντούγκο, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ