Βιβλιο

Κερδίστε τα best seller βιβλία του Stuart MacBride

Από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαγωνισμός: Κερδίστε 4 βιβλία του Stuart MacBride που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
© Alexandra Fuller / Unsplash

Διαγωνισμός: Κερδίστε 4 βιβλία του Stuart MacBride που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Ο Στιούαρτ ΜακΜπράιντ είναι ο κορυφαίος συγγραφέας µπεστ σέλερ των Sunday Times. Έχει γράψει µια σειρά µυθιστορήµατα µε πρωταγωνιστή τον αστυνοµικό επιθεωρητή Λόγκαν ΜακΡέι, µια άλλη σειρά µε πρωταγωνιστή τον αστυνοµικό Ας Χέντερσον, ένα φουτουριστικό θρίλερ, µια συλλογή διηγηµάτων και ένα εικονογραφηµένο βιβλίο για παιδιά. Έχει τιµηθεί µε πολλά βραβεία (CWA’s Dagger in the Library, Barry Award for the Best Debut Novel, Best Breakthrough Author at the ITV3 crime thriller awards, World Stories Champion), ενώ το 2015 έγινε επίτιµος διδάκτορας στο Πανεπιστήµιο του Νταντί.

Η ATHENS VOICE και οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» δίνουν τη δυνατότητα σε 2 αναγνώστες να κερδίσουν και τα 4 βιβλία του Στιουαρτ ΜακΜπράιντ. Στείλτε ένα απλό email στο contest@athensvoice.gr γράφοντας στο θέμα «Ελληνικά Γράμματα» και συμπληρώνοντας το όνομα και τη διεύθυνσή σας μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email και θα παραλάβουν τα βιβλία στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει.

Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, Νεκρή σάρκα, Ελληνικά Γράμματα
Νεκρή σάρκα (Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου, Σελ. 548, Τιμή 16,90 €)
Καθηλωτικό, άγριο, σκοτεινό, με μεγάλες δόσεις από πικρόχολο μαύρο χιούμορ. Ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ Ψυχρός γρανίτης, με το οποίο οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» σύστησαν στο ελληνικό κοινό τον Σκοτσέζο Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, υπογράφει το τρίτο συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας με πρωταγωνιστή τον ευφυή, επιτυχημένο και κάπως περιθωριακό επιθεωρητή Λόγκαν ΜακΡέι. Έχει προηγηθεί Το φως που χάνεται, το οποίο επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».
Πιο ώριμος από ποτέ, ο πολυβραβευμένος ΜακΜπράιντ μας μεταφέρει και πάλι στην πόλη του γρανίτη, το Αμπερντίν, εκεί όπου σε ένα παγωμένο χειμωνιάτικο τοπίο ένας κατά συρροή μανιακός βιαστής αφήνει πίσω του φρικτά κακοποιημένες νεαρές γυναίκες. Τη στιγμή που η αστυφύλακας Τζάκι Γουάτσον τριγυρίζει στους δρόμους της πόλης παριστάνοντας το δόλωμα για να παγιδεύσει τον αρρωστημένο φονιά, ο Λόγκαν ΜακΡέι προσπαθεί να ανακαλύψει σε ποιον ανήκει το κακοποιημένο σώμα ενός άνδρα που κάποιοι εγκατέλειψαν έξω από τα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου. Οι έρευνες οδηγούν τον Λόγκαν στον σκοτεινό κόσμο της πορνογραφίας και των ύποπτων ροζ κυκλωμάτων.
Αναζητώντας με πείσμα και επιμονή τον δράστη, ανακαλύπτει ότι κύριος ύποπτος των βίαιων επιθέσεων είναι το αστέρι της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αμπερντίν. Ενώ όμως ο Λόγκαν είναι πεπεισμένος ότι έχει γίνει ένα πολύ σοβαρό λάθος στην πορεία της έρευνά τους, η Γουάτσον φαίνεται απολύτως βέβαιη για την ενοχή του νεαρού ποδοσφαιριστή και είναι αποφασισμένη να την αποδείξει. Είναι, όμως, αυτός ο ένοχος;


Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, Ψυχρός Γρανίτης, Ελληνικά Γράμματα
Ψυχρός Γρανίτης (Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου, Σελ. 560, Τιμή 17€)
Ο «Ψυχρός Γρανίτης» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς αστυνομικής λογοτεχνίας με πρωταγωνιστή τον αρχιφύλακα Λόγκαν ΜακΡέι, έναν βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα, με ισχυρό ένστικτο, ευφυΐα, δύναμη θέλησης, χιούμορ και αυτοσαρκασμό, αλλά και ελαττώματα και πάθη.
Τα «Ελληνικά Γράμματα» παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό τον Σκωτσέζο συγγραφέα Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, ανερχόμενο αστέρι της αστυνομικής λογοτεχνίας, με αρκετά βραβεία ήδη στο ενεργητικό του.
Σ’ αυτό το βιβλίο, η διάσημη γρανιτένια πόλη Αμπερντίν της Σκωτίας, έναν παγωμένο χειμώνα, συνταράσσεται από τις ανατριχιαστικές δολοφονίες νηπίων. Το πρώτο τρίχρονο νεκρό παιδί ανακαλύπτεται σ’ ένα χαντάκι, στραγγαλισμένο, ακρωτηριασμένο και πεθαμένο εδώ και πολύ καιρό. Ένας κατά συρροή δολοφόνος παραμονεύει στους χιονισμένους δρόμους του Αμπερντίν, την ώρα που τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναζητούν ενόχους και αποδίδουν ευθύνες. Πολύ σύντομα, τα νεκρά σώματα των παιδιών θα συσσωρευτούν στο νεκροτομείο με την ίδια ταχύτητα που το χιόνι θα καλύψει τους δρόμους της πόλης.
Ο αρχιφύλακας Λόγκαν ΜακΡέι έχει μόλις επιστρέψει στη δουλειά του μετά από αναρρωτική άδεια ενός έτους και τον περιμένει σκληρή και δύσκολη εργασία. Δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του. Κι άλλα παιδιά εξαφανίζονται, κι άλλα παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν. Και αν ο Λόγκαν δεν προσέξει, είναι πολύ πιθανό να έχει κι αυτός την ίδια μοίρα. Οι υποψίες του αρχικά στρέφονται σε έναν περιθωριακό και τρομακτικό τύπο. Αλλά, όπως συνήθως, τα φαινόμενα απατούν.


Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, Σφαγείο ψυχών, Ελληνικά Γράμματα
Σφαγείο ψυχών (Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου, Σελ. 576, Τιμή 17€)
Ο τρόμος χτυπά και πάλι στη Γρανιτένια Πόλη…
Όταν ένα εμπορικό κοντέινερ εμφανίζεται στο λιμάνι του Αμπερντίν γεμάτο ανθρώπινο κρέας, αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα του μεγαλύτερου μυστηρίου στην ιστορία της πόλης.
Είκοσι χρόνια πριν, ο Σαρκοβόρος σφαγιάζει ανθρώπους σε ολόκληρη τη Βρετανία, μετατρέποντας τα θύματά του… σε μερίδες έτοιμες για μαγείρεμα, ώσπου οι επίλεκτοι της Αστυνομίας Γκράμπιαν τον συλλαμβάνουν και θέτουν τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη. Ωστόσο, έντεκα χρόνια αργότερα, ο παρανοϊκός δολοφόνος αποφυλακίζεται έπειτα από έφεση. Τώρα καταζητείται και η πόλη γεμίζει πτώματα ξανά.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι της αρχικής έρευνας αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τότε ο αρχιφύλακας Λόγκαν ΜακΡέι αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται…
Είκοσι χρόνια γεμάτα μυστικά και ψέματα έρχονται στο φως. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι το Αμπερντίν δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.


Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, Το φως που χάνεται, Ελληνικά Γράμματα
Το φως που χάνεται (Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου, Σελ. 512, Τιμή 16,90€)
Μετά το μυθιστόρημα «Ο ψυχρός γρανίτης», με το οποίο οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» σύστησαν στο ελληνικό κοινό έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του σκωτσέζικου νουάρ, τον Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό επιθεωρητή Λόγκαν ΜακΡέι, ο οποίος ζει και εργάζεται στη γρανιτένια πόλη του Αμπερντίν.
Το «Φως που χάνεται» είναι καθηλωτικό θρίλερ από την πρώτη του σελίδα. Η δράση ξεκινά με ένα ιδιαίτερα φρικτό έγκλημα, έναν εμπρησμό που καταλήγει στον θάνατο έξι ανθρώπων, εγκλωβισμένων μέσα σε ένα διαμέρισμα το οποίο έχει σφραγίσει ο δολοφόνος. Το ίδιο βράδυ αυτή της ημέρας, στην καρδιά της συνοικίας με τα κόκκινα φανάρια, στην πόλη πάντα του Αμπερντίν, ανακαλύπτεται το πτώμα μιας ιερόδουλης, η οποία έχει χτυπηθεί μέχρι θανάτου.
«Η Ρόζι Γουίλιαμς πέθανε όπως ακριβώς έζησε: άσχημα…»
Για τον αρχιφύλακα ντεντέκτιβ Λόγκαν ΜακΡέι αυτό σηματοδοτεί μια κακή αρχή σε μια ακόμη δύσκολη βάρδια. Θα καταφέρει ο ευφυής και γεμάτος ανθρώπινες αδυναμίες Λόγκαν να φτάσει στην άκρη του νήματος, αυτού που συνδέει μια σειρά ειδεχθών εγκλημάτων; Ο πάλαι ποτέ ήρωας της Αστυνομίας της αστυνομίας και περιμένει την καρατόμησή του ανά πάσα στιγμή.
Μέρες καλοκαιριού στην Πόλη του Γρανίτη, με το νεκροταφείο να γεμίζει ασφυκτικά με απανθρακωμένα πτώματα, δολοφονημένα πρεζόνια, διαμελισμένα λαμπραντόρ και ξυλοκοπημένες μέχρι θανάτου ιερόδουλες.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένας από τους αστυφύλακες χαροπαλεύει στα Επείγοντα, βαριά τραυματισμένος από σοβαρή αμέλεια του Λόγκαν. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του τον αποφεύγουν, ο επιθεωρητής Νάπιερ των Εσωτερικών Υποθέσεων είναι αποφασισμένος να πετύχει την απόλυσή του από το Σώμα, και η επιθεωρήτρια Στιλ παίρνει τα εύσημα για οτιδήποτε κάνει σωστά ο Λόγκαν. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα είναι μια από εκείνες τις ανάποδες εβδομάδες…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ