Βιβλιο

Βικτόρια Χίσλοπ: Πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η διάσημη συγγραφέας

Το διάταγμα υπέγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βικτόρια Χίσλοπ: Πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η διάσημη συγγραφέας
Βικτόρια Χίσλοπ © EUROKINISSI

Ελληνίδα πολιτογραφήθηκε η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ - Η Χίσλοπ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με το βιβλίο της «Το Νησί».

Ελληνίδα πολιτογραφήθηκε η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ. Μετά τον Τομ Χανκς, η συγγραφέας του επιτυχημένου μυθιστορήματος «Το Νησί» απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου προχώρησε στην τιμητική της πολιτογράφηση λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας μέσα από το έργο της Χίσλοπ, καθώς και την «ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού».

«Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει το διάταγμα που υπογράφει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

fek-victoria-xislop.jpg

Η Χίσλοπ είναι βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, της οποίας το έργο «Το Νησί» έγινε μπεστ σέλερ και κυκλοφόρησε σε 23 χώρες εκτός της Ελλάδας. Μάλιστα, πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα μυθιστορήματα διεθνώς ενώ συμπεριλαμβάνεται στα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία.

Η ίδια έχει σημειώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της πως «δεν έχω καθόλου έμπνευση στην Αγγλία. Στην Ελλάδα εμπνέομαι γιατί έχει ιστορίες, έχει ανθρώπους που αγαπάω, δεν έχει ησυχία ποτέ και υπάρχει πάντα δράση».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ