- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν πέθανε από καρκίνο σήμερα, 19 Ιουνίου, σε ηλικία 55 ετών, στην κατοικία του στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Κάθε βιβλίο, κάθε ποτό που βλέπεις, έχει ψυχή την ψυχή αυτών που το έγραψαν, και την ψυχή εκείνων που το διάβασαν και το έζησαν και το ονειρεύονταν.»
Ο ισπανός συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, παγκοσμίως γνωστός για τα βιβλία του «Η σκιά του ανέμου» και το «Παιγνίδι του Αγγέλου», πέθανε σε ηλικία 55 ετών, ανακοίνωσε στο Twitter ο εκδοτικός οίκος Planeta.
«Ο Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μυθιστοριογράφους, πέθανε σήμερα. Θα σε θυμόμαστε πάντα Κάρλος».
Γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1964, στη Βαρκελώνη, ξεκίνησε τη λογοτεχνική του καριέρα το 1993 με το εφηβικό μυθιστόρημα El principede la niebla (Βραβείο Edebe) και ακολούθησαν τα El palacio de la medianoche και Las lucesde Septiembre (συγκεντρωμένα σε έναν τόμο υπό τον τίτλο La trilogia de la niebla).
Το 2001 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους, «Η σκιά του ανέμου», το οποίο πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε διεθνές λογοτεχνικό φαινόμενο και θεωρείται, μετά τον Δον Κιχότη του Θερβάντες, το πιο επιτυχμένο μυθιστόρημα στα εκδοτικά χρονικά της Ισπανίας.
Το 2007 βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τα 100 καλύτερα βιβλία στην ισπανική γλώσσα των τελευταίων 25 ετών -σημειώνεται ότι τη λίστα συνέταξαν 81 Λατινοαμερικανοί και Ισπανοί συγγραφείς και κριτικοί λογοτεχνίας.
Τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 38 εκατομμύρια αντίτυπα στις πέντε ηπείρους.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το παιχνίδι του Αγγέλου, Ο αιχμάλωτος του ουρανού, Μαρίνα και Ο λαβύρινθος των πνευμάτων (Τόμος 1 & 2) από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ποίημα της ημέρας είναι από τη νέα ποιητική συλλογή «Ως κινούμενη άμμος»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Το μυθιστόρημα της Ελευθερίας Τίγκα για την κακοποίηση των γυναικών βασίζεται σε αληθινή ιστορία
Το ποίημα της ημέρας είναι από τη συλλογή «Ικέτες των απλών πραγμάτων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός
Άνθρωπος της επικοινωνίας και του βιβλίου, επανέρχεται με τη νέα του ποιητική συλλογή «Ως κινούμενη άμμος» από τις εκδόσεις Αρμός
Από το σπίτι μέχρι το νησί και την παραλία, αυτές είναι οι βιβλιο-επιλογές μας
«Στον δρόμο μάς φωνάζουν αλλιώς»: Μια ιστορία για το πώς είναι να ζεις ως δύο διαφορετικοί άνθρωποι, μέσα και έξω από το σπίτι, και για όσα κληροδοτεί αυτή η αυτολογοκρισία στα παιδιά
Αυξήθηκαν οι δανεισμοί, πόσο «παλιά» είναι τα βιβλία που δανείζονται
Τα βιβλία «Ο ήλιος πάγωσε» και «Υπόθεση Πολέτη» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Φυσιογνωμία του ελευθεριακού κινήματος και σφοδρός επικριτής της καταναλωτικής κοινωνίας
Μια μεγάλη, χορταστική και αποκαλυπτική συνέντευξη με την Οφηλία, τη συγγραφέα-φαινόμενο των Εκδόσεων Silk
Ισχυρότερη από ποτέ η δίψα του παγκόσμιου κοινού για τις φονικές ίντριγκες της «βασίλισσας του εγκλήματος»
Οι σταυροφορίες και η επίδρασή τους στη διαμόρφωση του μεσαιωνικού κόσμου
Θεματική, αφηγηματική δομή, χαρακτήρες και ιδεολογικός προβληματισμός
Μια συζήτηση για τα βιβλία του «Καθαρμός» και «Το παράθυρο της Νεφέλης», καθώς και για τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και τη μυθοπλασία
Η Αισθητική της Οδύνης και ο μύθος του Καταραμένου Δημιουργού: Ένα longread
Ο γνωστός συγγραφέας κάνει μια μεγάλη «βουτιά» στα πρώτα δεκατρία χρόνια της ζωής του, από το 1966 μέχρι το 1979
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.