Τζ.Κ.Ρόουλινγκ: Κάνει την έκπληξη με ένα «πολιτικό παραμύθι»
Το πρώτο παιδικό βιβλίο της Βρετανής συγγραφέα χωρίς τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ
Η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ θα δημοσιεύσει ένα παραμύθι το οποίο θα μπορούν να διαβάσουν δωρεάν στο διαδίκτυο τα παιδιά που βρίσκονται σε καθεστώς lockdown.
Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ θα δημοσιεύσει ένα παραμύθι με τίτλο «The Ickabog», το οποίο θα μπορούν να διαβάσουν δωρεάν στο διαδίκτυο τα παιδιά που βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς lockdown και το πρώτο κεφάλαιο πρόκειται να δημοσιευθεί σήμερα.
«Πριν από πάνω από μια δεκαετία έγραψα ένα παραμύθι με τίτλο 'The Ickabog'. Μέχρι πολύ πρόσφατα, οι μόνοι άνθρωποι που είχαν ακούσει την ιστορία του Ickabog ήταν τα δύο μικρότερα παιδιά μου», είπε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ.
Όπως εξήγησε η ίδια, το κυρίως χειρόγραφο βιβλίο είχε αποθηκευτεί στη σοφίτα του σπιτιού της όπου και παρέμενε μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Όπως πρόσθεσε, τις τελευταίες εβδομάδες έκανε κάποιες παρεμβάσεις στο κείμενο.
«Αποφάσισα να δημοσιεύσω το 'Ickabog' για δωρεάν ανάγνωση στο ίντερνετ ώστε τα παιδιά την περίοδο της καραντίνας --ή έστω και εκείνα που επέστρεψαν στο σχολείο αυτούς τους περίεργους και ταραχώδεις καιρούς-- να μπορούν να το διαβάσουν ή να τους το διαβάσουν», είπε η συγγραφέας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Παύει ένα έργο να «ανήκει» στον συγγραφέα μόλις τελειώσει η συγγραφή του;
Τα βιβλία τους «Απεταξάμην» και «Παλμαρέ» αντίστοιχα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.