- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σεμίνα Διγενή στις εκδόσεις Κάκτος
Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Οι Απείθαρχοι» θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου
Το βιβλίο «Οι Απείθαρχοι» της Σεμίνας Διγενή θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Κάκτος στις αρχές Μαρτίου.
Οι Eκδόσεις «Κάκτος» ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Σεμίνα Διγενή. Το νέο της βιβλίο, μετά την επιτυχία τού «Κίτρινου Υποβρυχίου», θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις Εκδόσεις «Κάκτος».
Η νέα αυτή συνεργασία συμπίπτει με την νέα εποχή των Εκδόσεων «Κάκτος», η οποία ξεκίνησε με την ανάληψη καθηκόντων της νέας, σύγχρονης διοίκησης και σηματοδοτείται από επιλογές τίτλων υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που θα συμπληρώνουν τη διαχρονική σειρά της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.
Η εμπιστοσύνη της Σεμίνας Διγενή για την έκδοση του δεύτερου βιβλίου της με τίτλο «Οι Απείθαρχοι» από τον «Κάκτο», αποτελεί το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα του εκδοτικού οίκου στη νέα δεκαετία.
«Οι Απείθαρχοι» μας μεταφέρουν στο «μεταιχμιακό» σύμπαν μιας εξαϋλωμένης ουτοπικής πόλης, όπου ζουν όλα τα πρόσωπα και οι εκδοχές του εκμοντερνισμένου κόσμου μας, στον 20ό αιώνα.
Όλες αυτές οι πολύπλοκες και αλλόκοτες συγκατοικήσεις ξετυλίγουν μια μικροσκοπική παρατήρηση των κύκλων της παγκόσμιας πολιτισμικής ιστορίας.
Ανάμεσα στους 100 απείθαρχους "ενοίκους", ο Μπόουι, η Νίνου, ο Αϊνστάιν, ο Μπέρνχαρντ, η Μονρόε, η Κοτοπούλη, ο Προυστ, ο Αττίλας, η Γουαινχάουζ, η Λαμπέτη, ο Βέγγος, ο Σαραμάγκου, ο Φρόιντ, ο Σιδηρόπουλος, ο Γουίλιαμς, η Γώγου, ο Πικάσο, ο Βάρναλης, ο Κομπέιν, η Βασιλειάδου, ο Λανγκ κ.ά.
Μια παράξενη Βαβέλ, όπου περιέργως όλοι συνεννοούνται άψογα. Ακόμη και μέχρι το αναπάντεχο τέλος.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και ανατρεπτικό κείμενο, καθώς στους 50 ορόφους ενός παράξενου Κόκκινου Ουρανοξύστη συνυπάρχουν και διεξάγουν συναρπαστικούς διαλόγους σπουδαίες προσωπικότητες – συγγραφείς, ηθοποιοί, ποιητές, τραγουδιστές, επιστήμονες κ.ά. Μια σύνθεση έρευνας, μελέτης και μυθοπλασίας.
Το βιβλίο «Οι Απείθαρχοι» της Σεμίνας Διγενή θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις «Κάκτος» στις αρχές Μαρτίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Loggia
Το μυθιστόρημα «Εκεί εκεί» του Tommy Orange (μετάφραση Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια) κυκλοφορεί στις 19 Ιουνίου
Μια συλλογή διηγημάτων που δεν θα σε αφήσει να ησυχάσεις ούτε λεπτό
Μια νουβέλα γραμμένη σαν μια σχοινοτενής ευχή με τη μορφή νουβέλας: μακάρι ένα παιδί να στραφεί νωρίς μέσα του και να αναρωτηθεί βαθιά και ουσιαστικά ποια είμαι, πού πάω, τι θέλω, γιατί το θέλω
Μια συνέντευξη με τον δρα Θεόδωρο Παπακώστα με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Πόση Μεγάλη Ελλάδα θέλετε; — Ναι!» (344 σελίδες, Εκδόσεις Key Books)
Ο Ρουμάνος ποιητής αποτυπώνει την αγωνία μιας ταυτότητας που διαρκώς αμφισβητείται
Μεγαλώνοντας στη Μόσχα στις αρχές του αιώνα και γνωρίζοντας τον μεγάλο συνθέτη Σκριάμπιν
Το βιβλίο «Θεραπευτικές Ιστορίες-Τετράδιο Ασκήσεων Ποιητικού Λόγου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος (Αθήνα, 2026)
Ένα βιβλίο παιδαγωγικής του Διαφωτισμού που επηρέασε την εκπαίδευση στη Δύση
Μετά από δύο δεκαετίες στην εξουσία, ο Ερντογάν έχει αλλάξει την Τουρκία - κι όπως λέει ο ιστορικός Στέφαν Ίρινγκ, δεν έχει πια τρόπο να φύγει
Πώς γίνεται ένα πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;
«Woman, Life, Freedom»: 17 Ιρανοί και διεθνείς κομίστες περιγράφουν τον αγώνα για ελευθερία στο Ιράν
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.