Βιβλιο

Ο Γιώργος Ψάλτης διαβάζει ποιήματά του στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Αφιέρωμα στην ποίησή του με αφορμή τη σειρά εκδηλώσεων «Ο κύκλος των ποιητών στο Café Merlin» σε επιμέλεια της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 729
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
psaltis giorgos
Γιώργος Ψάλτης

Ο συγγραφέας Γιώργος Ψάλτης διαβάζει ποιήματά του στην εκδήλωση «Ο κύκλος των ποιητών στο Café Merlin», επιμέλεια Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη

Μία Δευτέρα κάθε μήνα στις 6 μ.μ. ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη με τίτλο «Ο κύκλος των ποιητών στο Café Merlin» σε επιμέλεια της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

«Πιστεύοντας στη ρήση του Edgar Morin, ότι “σε μια υπερπεζολογική εποχή χρειάζεται υπερποίηση”, επιδιώξαμε να δώσουμε ένα ελεύθερο βήμα συνάντησης κοινού και ποιητών στο καφέ του Ιδρύματος Θεοχαράκη», σημειώνει η επιμελήτρια του κύκλου ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου.
«Σύγχρονοι ποιητές που έχουν διαμορφώσει το ποιητικό προφίλ τους, αλλά που πάντα αναζητούν μέσα από τον αγώνα της γλώσσας την ειλικρινή έκφραση των ιδεών, των προβληματισμών, των αισθημάτων τους, διαβάζουν ποιήματα από όλη την ποιητική τους παραγωγή και απαντούν στις ερωτήσεις που τους θέτει το κοινό». Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην ποίηση του Γιώργου Ψάλτη. 

Γιώργος Ψάλτης, βιογραφικό

Ο Γιώργος Ψάλτης είναι συγγραφέας. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης: «Επιστροφή στην ενιαία χώρα» (Εκδόσεις Ίκαρος, 2008), «Μη σκάψετε παρακαλώ εδώ είναι θαμμένος ένας σκύλος» (Ίκαρος, 2011),  «Παναγιές Ελένες» (Ίκαρος, 2014).

Το νέο του βιβλίο «Εσένα» (Ίκαρος) κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο 2017. Το θεατρικό του έργο «Σπόροι παπαρούνας» (Κουκούτσι, 2015) παρουσιάστηκε στο Αναλόγιο 2015 (Θέατρο Τέχνης). Έγραψε το λιμπρέτο «Η ώρα του Μυστικού Δείπνου» (2012) και τα στάσιμα για τα «Κατά Μάρκον Πάθη» (2016) για μουσικά έργα του Φ. Τσαλαχούρη. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες στη δημιουργία έργων. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά έντυπα και ιστοσελίδες.

Εσένα, Γιώργος Ψάλτης
Μα αυτό είναι το θέμα μ’ εσένα
σε έχω διαλέξει εξαντλητικά
απέναντι σ’ όλες.
Τις κέρδισες.
Δεν ξέρω αν έχασαν
είμαι εδώ.
Εσύ όμως λείπεις
εσύ μόλις έφυγες.
Στο τέρμα της ανηφόρας
μπες στο φεγγάρι και πέτα.
(απόσπασμα από το βιβλίο του Γ. Ψάλτη «Εσένα», εκδ. Ίκαρος)


INFO
ΙΔΡΥΜΑ Β&Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1,  2103611206. Επόμενες ημερομηνίες: 9 Μαρτίου: Θανάσης Χατζόπουλος, 13 Απριλίου: Γιάννης Μεταξάς, 4 Μαΐου: Άννα Γρίβα, 1 Ιουνίου: Έλσα Κορνέτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ