Βιβλιο

Στη Δράμα για δεύτερη χρονιά τα βραβεία ΚΥΚΛΩΨ

Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3.jpg

Ποιοι βραβεύτηκαν στα Δραμινά βραβεία ΚΥΚΛΩΨ για το 2019

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, διοργανώθηκε στη Δράμα για δεύτερη χρονιά η τελετή απονομής των βραβείων της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ. Η εκδήλωση, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αρχικά στον κήπο του Μαρμάρινου Σπιτιού στην Αγία Βαρβάρα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε στη πολύ ωραία αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Hydrama Grand Hotel και είχε μεγάλη προσέλευση.

1.jpg

Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη Δράμα της Οθωμανικής περιόδου και στην ιστορία του συγκροτήματος οικίας και καπναποθήκης του Ιωάννη Αναστασιάδη (1875). Το εν λόγω συγκρότημα, προορίζεται να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού και Μουσείο φωτογραφικών μηχανών.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν οι επιστήμονες της ομάδας μελέτης του έργου αποκατάστασης του συγκροτήματος Μαρία Μαγνησάλη, αρχιτέκτων μηχανικός, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, πολιτικός μηχανικός και Ιωάννα Δόγανη, επικεφαλής της ομάδας συντήρησης έργων τέχνης, με θέματα που άπτονται της ειδικότητάς τους.

4.jpg

Στη συνέχεια επακολούθησε η Απονομή βραβείων ΚΥΚΛΩΨ 2019.

Το βραβείο «Δραμινού Επιστήμονα» για το 2019, απονεμήθηκε από το μέλος του ΔΣ της ΚΥΚΛΩΨ Καλλίσσα Αποστολίδου στον Μόσχο Μορφακίδη Φυλακτό, Καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας και Διευθυντή του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών, για την αδιάκοπη πνευματική παρουσία του στον πολιτισμό της Δράμας. Ο κ. Μορφακίδης ευχαρίστησε τα μέλη του Συμβουλίου της ΚΥΚΛΩΨ και αναφέρθηκε στο Θερινό Πρόγραμμα Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Μετάφρασης και Πολιτισμού που πραγματοποιείται στην Δράμα σε συνεργασία με την Εταιρεία Raycap και την ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ.

2.jpg

Το βραβείο που απονέμεται σε αυτόν που ξεχώρισε στον αγροκτηνοτροφικό τομέα για το 2019, απονεμήθηκε από το μέλος του ΔΣ της ΚΥΚΛΩΨ Κώστα Λεβέντη στον Βασίλειο Μελενεκλή, Πρόεδρο του Αγροκτηνοτροφικού Βιομηχανικού Συνεταιρισμού «Μενοίκιο» και ο οποίο αφού ευχαρίστησε για την βράβευση, ανέπτυξε στη συνέχεια με πολύ ζωντανό και πειστικό τρόπο τα μελλοντικά σχέδια του Συνεταιρισμού.

Το βραβείο φωτογράφου του έτους 2019, απονεμήθηκε από την Φάνη Κωνσταντίνου, μέλος της Επιτροπής Φωτογραφίας και Εικόνας της ΚΥΚΛΩΨ, επί 30 χρόνια διευθύντριας του τμήματος των φωτογραφικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη. Το βραβείο απέσπασε ο Νίκος Πέτρου, φωτογράφος Φύσης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και μέλος του Δ.Σ. του FEE (Foundation for Environmental Education). Ο κ. Πέτρου αφού ευχαρίστησε για το βραβείο αναφέρθηκε εν συντομία στη φωτογραφικό του έργο και ιδιαίτερα αυτού που πραγματοποιήθηκε στα βουνά της Δράμας, με την ταυτόχρονη προβολή ωραιοτάτων φωτογραφιών από την περιοχή που εντυπωσίασαν.

5.jpg

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 2ου φωτογραφικού διαγωνισμού της ΚΥΚΛΩΨ 2019 με θέμα «Τα πέτρινα γεφύρια του νομού Δράμας» και απονεμήθηκαν τα ακόλουθα βραβεία με την ταυτόχρονη προβολή των αντίστοιχων φωτογραφιών.

Το πρώτο βραβείο του φωτογραφικού διαγωνισμού δόθηκε από το μέλος του ΔΣ της ΚΥΚΛΩΨ και Πρόεδρο της Επιτροπής Φωτογραφίας και Εικόνας Θανάση Παπανδρίκο.

Ο κ. Παπανδρίκος ανακοίνωσε πρώτα το θέμα του νέου φωτογραφικού διαγωνισμού για το έτος 2020, το οποίο είναι «Τα νερά της Αγίας Βαρβάρας Δράμας» και στη συνέχεια απένειμε το πρώτο βραβείο στον Νικόλαο Καραμπετάκη, ο οποίος αφού παρέλαβε το βραβείο ευχαρίστησε την ΚΥΚΛΩΨ και την κριτική επιτροπή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ