Βιβλιο

Σας κρατήσαμε την 7Α, την πιο επικίνδυνη θέση στο αεροπλάνο

Ήρθε το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
605695_2.jpg

Στη λογοτεχνία του Sebastian Fitzek διακρίνεις όλα τα γνωρίσματα του αριστοτεχνικού νουάρ. Τη συναρπαστική δράση, τους καθηλωτικούς χαρακτήρες, την υποβλητική ατμόσφαιρα, τις αφηγηματικές αναζητήσεις ενός συγγραφέα νεότατου, που έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει φανατικό κοινό, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 12.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Οτιδήποτε και να ειπωθεί για τον Sebastian Fitzek είναι πολύ λίγο. Τον γνωρίσαμε μέσα από τα bestsellers «Το δέμα» και «Η θεραπεία» των εκδόσεων Διόπτρα, οι σελίδες των οποίων κύλησαν γρήγορα όπως το αίμα στις φλέβες μας.Τώρα ο μετρ του ψυχολογικού θρίλερ επιστρέφει με το νέο άκρως εθιστικό μυθιστόρημα: «H θέση 7Α». 

Κλείστε εισιτήριο και καθίστε στην 7Α. Την πιο επικίνδυνη θέση στο αεροπλάνο.

605695_0.jpg

Η απαραίτητη σύνοψη, χωρίς spoilers: Ο διαπρεπής ψυχίατρος Ματς Κρούγκερ αναγκάζεται να υπερβεί τη φοβία του για τα αεροπλάνα, όταν η ετοιμόγεννη κόρη του Νέλε του ζητά να ταξιδέψει από την Αργεντινή στη Γερμανία. Έχοντας παρακολουθήσει ένα σεμινάριο αντιμετώπισης της αεροφοβίας, ο Ματς επιβιβάζεται στην υπερατλαντική πτήση Μπουένος Άιρες - Βερολίνο. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι προετοιμάστηκε για τους λάθος φόβους: Αυτό που τον περιμένει δεν είναι ούτε αναταράξεις, ούτε βλάβη στον κινητήρα, ούτε κάποια τρομοκρατική απειλή.

Ένα τηλεφώνημα από κάποιον άγνωστο του αποκαλύπτει ότι στην ίδια πτήση βρίσκεται ένας παλιός ασθενής του. Ένας ασθενής με βίαιες, δολοφονικές φαντασιώσεις τον οποίο καλείται τώρα να υποκινήσει να πράξει το αδιανόητο· να οδηγήσει στον θάνατο τους εξακόσιους επιβάτες της πτήσης καθώς και τον ίδιο, αλλιώς η Νέλε θα βρει τραγικό θάνατο.

Κάθε σελίδα του νέου ψυχολογικού θρίλερ του Fitzek μας εθίζει ολοένα και περισσότερο σστο σύμπαν του, αποδεικνύοντας ότι ο ανθρώπινος νους είναι ένα όπλο που δεν μπορεί να ανιχνευθεί από κανέναν έλεγχο στον κόσμο!

fitzek2_cr.rechte_finepic_muenchen_fotograf_h.henkensiefken.jpg

Ο Sebastian Fitzek είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Η Θεραπεία», κυκλοφόρησε το 2006 κι έγινε αμέσως bestseller, παραμένοντας 29 εβδομάδες στην κορυφή της λίστας της Γερμανίας, ενώ παρέμεινε και για 15 εβδομάδες στη λίστα της Ελλάδας. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 29 γλώσσες και έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο και το θέατρο. Μεταξύ των βραβείων που έχει λάβει είναι το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2016 και η διάκριση του για τις 35.000 κριτικές 4 αστέρων στο Goodreads.

Ο Γερμανός «κυρίαρχος του ψυχολογικού θρίλερ», σύμφωνα με τους Times, επανέρχεται με φρέσκο υλικό που θα μείνει για καιρό στις μνήμες μας και θα στολίσει τα εκλεκτότερα ράφια της αστυνομικής βιβλιοθήκης μας.

Αναζητήστε τη Θέση 7Α σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Sebastian Fitzek, «Η θέση 7Α», σελίδες 488, μετάφραση Δέσποινα Κανελλοπούλου, εκδόσεις Διόπτρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ