Βιβλιο

Συγγραφέα, πες μου μια ιστορία

Στις μητροπόλεις των εκδόσεων

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 454
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51639-114377.jpg

Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ανάγνωση είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Αλλά, πόσο ωραίο να συναντάς από κοντά αγαπημένους συγγραφείς να σου διαβάζουν βιβλία τους χρωματίζοντας τα σημεία που θέλουν, να σου μιλούν για τη ζωή τους, αλλά και για τη λογοτεχνία. Το Goethe-Institut Athen μας συστήνει 6 εκπρoσώπους της γερμανόφωνης λογοτεχνίας μέσα από δύο εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Στις μητροπόλεις των εκδόσεων». Μπορεί όλοι οι συγγραφείς να είναι γερμανόφωνοι (Άρης Φιορέτος, Annett Gröschner, Nino Haratischwili, Christoph Hein, Kristof Magnusson και Anne Weber), με τα βιβλία τους όμως τα τοπικά σύνορα πέφτουν –μας ταξιδεύουν στη Γεωργία, στη Γερμανία και την Αμερική–, όπως και τα χρονικά – ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα.

n

Anne Weber


Πάρε θέση ν’ ακούσεις...

● Μύθους με Θεούς και Τιτάνες (ο Christoph Hein διαβάζει το «Vor der Zeit»/ Πίσω από το χρόνο)

● Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που είναι αδύνατον να αγαπηθούν εξαιτίας της ίδιας της μοίρας που τους έφερε κοντά (Nino Haratischwili, «Mein sanfter Zwilling»/ Κοφτερή αγάπη)

n

Nino Haratischwili


Την ιστορία ενός Έλληνα μετανάστη (Άρης Φιορέτος, «Die halbe Sonne»/ Ο μισός ήλιος)

n

Άρης Φιορέτος


Την ιστορία του Βερολίνου μέσα από ένα ταξίδι δύο ανθρώπων στην πόλη και τις συναντήσεις τους και με άλλους (Annett Gröschner, «Walburgisnacht»/ Βαλπούργεια ημέρα)

n

Annett Gröschner


Για τη δύναμη της τύχης και πώς καθορίζει τις ζωές μας (Kristof Magnusson, «Das war ich nicht»/ Δεν ήμουν εγώ), την ιστορία μιας αληθινής αγάπης που θα οδηγήσει τους ήρωες σε απρόσμενες καταστάσεις (Anne Weber, «Tal der Herrlichkeit»/ Η υπέροχη κοιλάδα) Τρίτη 22/10,19.00, Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, 210 3661000

n

Kristof Magnusson

Υλικό πραγματικότητας. Αντικατοπτρισμοί στη σύγχρονη λογοτεχνία.

Ο Άρης Φιορέτος (συγγραφέας με καταγωγή από Σουηδία, Αυστρία και Ελλάδα), η Annett Gröschner (συγγραφέας, ιστορικός και δημοσιογράφος) και ο Christoph Hein (διεθνώς καταξιωμένος Γερμανός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος) συζητούν με τους Νατάσσα Χασιώτη (δημοσιογράφο και χορογράφο) και Poka Yio (καλλιτέχνη και συνδιευθυντή της Μπιενάλε της Αθήνας) για τη λογοτεχνία, για το πώς η πραγματικότητα παρεισφρύει στη συγγραφή, αλλά και για το αν τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας παίζουν το ρόλο που κάποτε έπαιζε η λογοτεχνία. Τετάρτη 23/10, 20:30, ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24

n

Christoph Hein

Και τις δύο εκδηλώσεις συντονίζει ο Σπύρος Μοσκόβου, διευθυντής της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle (σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με μετάφραση). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με το Literarisches Colloquium Berlin.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ