Βιβλιο

Βραβεία Βιβλίου Public 2018

Από τον Άλκη Κούρκουλο στην Μαρίνα Σάττι όλοι ήταν εκεί για να πάρουν και να δώσουν τα φετινά βραβεία

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentriki.jpg

Σε μια λαμπερή βραδιά με πρωταγωνιστή το βιβλίο, ολοκληρώθηκε για 5η συνεχή χρονιά ο μοναδικός βιβλιοφιλικός θεσμός στον οποίο ψηφίζουν οι αναγνώστες.

Σε μία μαγευτική βραδιά αφιερωμένη στο Βιβλίο, πραγματοποιήθηκε, η 5η Τελετή Απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public. Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου Παλλάς τα Public, το μεγαλύτερο Ελληνικό βιβλιοπωλείο, βράβευσε τα βιβλία που αγαπήθηκαν από το αναγνωστικό κοινό και τίμησε τους δημιουργούς τους, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από συγγραφείς, εκπροσώπους του εκδοτικού κλάδου, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και αναγνώστες, που παραβρέθηκαν στη μοναδική αυτή εκδήλωση για το Βιβλίο.

245035.jpg
Ο εμπορικός διευθυντής προϊόντων ψυχαγωγίας των Public Σπήλιος Λαμπρόπουλος, με τη Μαρίνα Σάττι και τη διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Public Ανθή Τροκούδη

Ο εμπορικός διευθυντής προϊόντων ψυχαγωγίας των Public Σπήλιος Λαμπρόπουλος, με τη Μαρίνα Σάττι και τη διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Public Ανθή Τροκούδη

 

Την βραδιά πλαισίωσε η μοναδική φωνή της τραγουδίστριας Μαρίνας Σάττι και της ομάδας Fonέs. Η τραγουδίστρια απένειμε και το Βραβείο Κατηγορία «έκπληξη» Ήρωας/ Ηρωίδα –Έμπνευση.

245036.jpg

Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2018 συμμετείχαν 1.800 συγγραφείς, 160 εκδοτικοί οίκοι και 2.500 υποψήφια βιβλία σε 10 διαφορετικές κατηγορίες βραβείων ενώ περισσότεροι από 154.000 αναγνώστες αγκάλιασαν το θεσμό στηρίζοντας με 289.000 ψήφους τα αγαπημένα τους έργα.

245016.jpg

Η εκδότρια Γιώτα Λιβάνη με την υπεύθυνη του εκδοτικού οίκου Λιβάνη Γεωργία Γιαννακούλια

 

Οι νικητές των βραβείων κοινού είναι:

1. Ελληνικό μυθιστόρημα: Ιστορία χωρίς όνομα, Στέφανος Δάνδολος, εκδόσεις Ψυχογιός. Το βραβείο απένειμε η βραβευμένη σκηνοθέτης Ζακλίν Λέντζου.

244974.jpg

O συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος και η σύζυγός του Κάλλι Τσιλίδου

 

2. Ελληνικό διήγημα: Γονυπετείς. Μια πορεία προς την αρχή, Τζούλια Γκανάσου, εκδόσεις Γκοβόστη. Το βραβείο απένειμε ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης.

244978.jpg

Ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης

 

3. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα/διήγημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα): Ο Στόουνερ, John Williams, εκδόσεις Gutenberg. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Βασίλης Κατσούφης.

244971.jpg

Βασίλης Κατσούφης, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και η σύζυγός του

 

4. Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία, ψυχολογία): Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, τ.α’: 1942- 1974, Αλέξης Παπαχελάς, εκδόσεις Παπαδόπουλος. Το βραβείο απένειμε ο δημοσιογράφος της εκπομπής ‘’Μηχανή του Χρόνου’’, Χρήστος Βασιλόπουλος.

245013.jpg

Ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, νικητής στην κατηγορία Non-Fiction

 

5. Ελληνική σύγχρονη ποίηση: Τα πέρα μέρη, Μυρσίνη Γκανά, εκδόσεις Μελάνι. Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος και ιδρυτής της ομάδας Διαβάζω για τους άλλους, Αργυρώ Σπυριδάκη.

245024.jpg

Η ποιήτρια Μυρσίνη Γκανά

 

6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία: Το τέταρτο αλογάκι, Διονύσης Λεϊμονής, εκδόσεις Πατάκη. Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Φίλων της Μέριμνας, Ζωή Δελατόλα.

244973.jpg

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Φίλων της Μέριμνας, Ζωή Δελατόλα και η Χριστίνα Καλλίτση

 

7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία: Ο άνθρωπος φωτιά, Κωνσταντίνος Πατσαρός, εκδόσεις Μεταίχμιο. Το βραβείο απένειμε ο Ολυμπιονίκης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας.

244996.jpg

Ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας

 

8. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου): Σχολείο ζαχαροπλαστικής, Χρήστος Βέργαδος, εκδόσεις Διόπτρα. Το βραβείο απένειμε ο κριτής στο masterchef και executive chef στο εστιατόριο Feedel Urban Gastronomy, Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

245007.jpg

Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος

 

9. Ελληνική πεζογραφία από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα: Η νύχτα του Σάουιν, Φραντζέσκα Μάνγγελ, εκδόσεις Bell. Το βραβείο απένειμε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

244988.jpg

Ο κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης και η Marketing Director των Public Μαργιάννα Ψωμιάδου

 

10. Κατηγορία «έκπληξη» Ήρωας/ Ηρωίδα –Έμπνευση: Ρένα, Αύγουστος Κορτώ, εκδόσεις Πατάκη. Το βραβείο απένειμε η τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι.

245017.jpg

Ο συγγραφέας Θοδωρής Τσεκούρας και υπεύθυνος των εκδόσεων Petita Demas Κωνσταντίνος Καραβέλας

 

11. Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς: Σπόρος, Κηφισιά. Το βραβείο απένειμε ο Τυπογράφος, Νίκος Βοζίκης.

245026.jpg

Η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου

Εκτός από τα βραβεία που αναδείχθηκαν από την ψηφοφορία του κοινού δόθηκαν 4 ειδικά βραβεία για τα οποία ψήφισαν κριτικές επιτροπές από επαγγελματίες του κλάδου του βιβλίου.

244986.jpg

Η κυρία Βαρβάρα Βερνίκου-Στράτου

 

Τα ειδικά βραβεία είναι:

1. Καλύτερη Εικονογράφηση σε παιδικό βιβλίο: Η νύχτα των θαυμάτων, εικονογράφηση Παναγιώτα Καρτσακάλη, εκδόσεις Λιβάνη. Το βραβείο απένειμε η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου και επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Θεωρητικών Σπουδών Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Λεώνη Βιδάλη.

244972.jpg

Η κυρία Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα

 

2. Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα: εκδόσεις Πατάκη. Το βραβείο απένειμε ο CEO των Public Χρήστος Καλογεράκης.

245032.jpg

O CEO των Public Χρήστος Καλογεράκης με τον εμπορικό διευθυντή προϊόντων ψυχαγωγίας των Public, Σπήλιο Λαμπρόπουλο

 

3. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public: Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα/ Διήγημα/ Non-Fiction/ Ποίηση: Ιστορία χωρίς όνομα, Στέφανος Δάνδολος, Εκδόσεις Ψυχογιός. 

245018.jpg

Η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων των Εκδόσεων Ψυχογιός Πόπη Γαλάτουλα και ο συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος

 

4. Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό Βιβλίο: Το απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων – ένα βιβλίο για την διαφορετικότητα, Θοδωρής Τσεκούρας, εκδόσεις Petita Demas Ltd.

244984.jpg

Μαριλένα Πανουργιά και Νίκος Αργύρης από τις εκδόσεις Ίκαρος

 

Τα βραβεία απένειμαν οι Ελπίδα Σταματοπούλου, Υπεύθυνη Βιβλιοπωλείου Public στο Golden Hall και η Φωτεινή Μουρατίδου Υπεύθυνη Βιβλιοπωλείου Public Κατερίνης.

244987.jpg

Η συγγραφέας Λένα Διβάνη

 

Συντελεστές της βραδιάς:
Παρουσίαση: Οδυσσέαs Παπασπηλιόπουλοs
Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου
Σκηνογραφία: Άγγελος Μέντης
Μουσική Επιμέλεια: Dimitris Kalantzis Quintet
Μουσικοί: – Τύμπανα: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης – Μπάσο: Γιώργος Γεωργιάδης – Σαξόφωνο: Τάκης Πατερέλης – Τρομπέτα: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος
Guests: Τραγούδι: Μαρίνα Σάττι + Fonέs
Ηθοποιός: Ευγενία Δημητροπούλου

244990.jpg

Η εκδότρια της Άγκυρας Άννα Παπαδημητρίου

244997.jpg

Ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος

245025.jpg

Ο κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης με τη βραβευμένη σκηνοθέτι Ζακλίν Λέντζου

245015.jpg

Η εκδότρια Άννα Πατάκη

245003.jpg

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Πατσαρός με την εκδότρια του Μεταιχμίου Βάσω Παπαγεωργίου

245006.jpg

Ο Γιώργος Ψάλτης με την εκδότρια του Ίκαρου, Μαριλένα Πανουργιά

244992.jpg

Η συγγραφέας και blogger Εύη Σταθάτου

244981.jpg

Οι δημοσιογράφοι Αντώνης Πανούτσος και Μάκης Προβατάς

244977.jpg

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και η σύζυγός του Κέλλυ Ιωαννίδου - Καλέντη

245031.jpg

Ο ηθοποιός και παρουσιαστής των βραβείων Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ