Βιβλιο

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και πρωτοπόρος Τομ Γουλφ (εικόνες, video)

Το έργο του «Στο βωμό της Ματαιοδοξίας» ήταν μια ωδή στη Νέα Υόρκη του χρήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13434296.jpg
EPA/MARTA PEREZ

Σε ηλικία 87 ετών απεβίωσε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και ένας εκ των πρωτοπόρων του κινήματος της Νέας Δημοσιογραφίας, Τομ Γουλφ.

Ο Αμερικανός έγινε ευρύτερα γνωστός με το βιβλίο του «The Bonfire of the Vanities» (Στο βωμό της Ματαιοδοξίας), το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα με τους Μέλανι Γκρίφιθ, Μπρους Γουίλις και Τομ Χανκς. Ένα βιβλίο που αναφέρεται στη Νέα Υόρκη του χρήματος και στη δεκαετία του '90.

The Bonfire of the Vanities - Original Theatrical Trailer


Εξίσου γνωστό είναι και το «The Electric Kool-Aid Acid Test», το οποίο ακολουθεί μια μπάντα χίπηδων που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα ψυχεδελικό σχολικό λεωφορείο υπό τη συνεχή επήρεια του LSD.

Ο Γουλφ πέθανε εκεί που έζησε περισσότερα από 50 χρόνια, την αγαπημένη του Νέα Υόρκη. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε στους Νιου Γιορκ Τάιμς από τον ατζέντη του. Το τελευταίο διάστημα ο συγγραφέας νοσηλευόταν λόγω κάποιας μόλυνσης.

13434294.jpg


Παρόλο που τα ναρκωτικά εμφανίζονται συχνά στα έργα του ο ίδιος είχε πει ότι ποτέ του δεν δοκίμασε κάποια ψυχοτρόπα ουσία σαν το LSD. «Μπορεί να έχω δώσει στο παρελθόν αυτήν την εντύπωση, αλλά η αλήθεια είναι πότε δεν πήρα χάπια», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του.

6394873.jpg
EPA/CEZARO DE LUCA


Ο Τομ Γουλφ λάτρευε τα λευκά κοστούμια και είχε μια τεράστια συλλογή. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ