- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μy Long Run: Τι έμαθε ο Παντελής Καψής τρέχοντας;
Το νέο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Athens Voice Books και δεν είναι ένα απλό «ημερολόγιο» καταγραφής
«Λονγκ ραν» στη γλώσσα των δρομέων είναι μια προπόνηση, κυρίως στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον Μαραθώνιο, στην οποία τρέχουν μεγαλύτερη απόσταση από τις υπόλοιπες προπονήσεις της εβδομάδας.
Το νέο βιβλίο My Long Run του Παντελή Καψή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Athens Voice Books και στις 238 σελίδες του θα βρείτε όσα έμαθε ο πολύπειρος δημοσιογράφος έχοντας τερματίσει ορισμένους από τους πλέον δύσκολους μαραθωνίους στους οποίους μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα όριά του. «Οι επιδόσεις μου είναι εξαιρετικά μέτριες, η αγάπη μου όμως και η απόλαυση μεγάλη» σημειώνει ο ίδιος.
Δεν είναι μόνο ένα απλό «ημερολόγιο» καταγραφής, αλλά και μια (ενδοσκοπική) εξομολόγηση ενός λάτρη του ορεινού –και όχι μόνο– τρεξίματος, που «μοιράζεται» σκέψεις και συναισθήματα με αναγνώστες δρομείς, αλλά και επιχειρεί να κάνει τους υπόλοιπους να δουν με μεγαλύτερη κατανόηση αυτό που εκείνος και τόσοι άλλοι αγαπούν με πάθος.
«Ξεκίνησα να τρέχω, όπως οι περισσότεροι, για λόγους υγείας και για να ελέγξω το βάρος μου. Για πολλά χρόνια ήταν μόνο αυτό. Έτρεχα συστηματικά κι ένιωθα καλά με το σώμα μου. Σιγά-σιγά, όμως, το τρέξιμο άρχισε να σημαίνει πολλά περισσότερα. Ήταν η απαντοχή μου σε δύσκολες στιγμές, ήταν μια συνεχής πρόκληση να ξεπερνώ τα όριά μου κι ήταν ένα ταξίδι με πολλούς φίλους πάνω στο οποίο ο καθένας από εμάς μπορούσε να επενδύσει προσδοκίες και όνειρα».
«Ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μου, από αυτά που σε ανανεώνουν και σου ανοίγουν νέους ορίζοντες. Κάποια στιγμή το συνδύασα με την άλλη μου αγάπη, το γράψιμο, μέσα από μια στήλη στην Athens Voice που οδήγησε σε αυτό το βιβλίο. Συνεχίζω να απολαμβάνω και τα δύο».
Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο Runner Store. Επίσης μπορείτε να το παραγγείλετε στέλνοντας email με τα στοιχεία σας όνομα, διεύθυνση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο acc@athensvoice.gr ή fax στο 210 3632317 και θα λάβετε το βιβλίο χωρίς ταχυδρομικά έξοδα σε όλη την Ελλάδα!
Κεντρική Διάθεση: Xαρ. Tρικούπη 22, 106 79 Aθήνα, 210 3617170, εσωτ. 115
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπληκτική ιστορία τού πιο παραγωγικού κλέφτη βιβλίων στην ιστορία
Η «τέλεια» απόδοση ενός κειμένου σε μια άλλη γλώσσα υπάρχει και είναι εφικτή
Είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1963
Ένα βιβλίο για τη μνήμη, τον χρόνο, την αγάπη και τη σημασία να φεύγεις την κατάλληλη στιγμή
Ο βραβευμένος Σουηδός μεταφραστής γράφει στην Athens Voice για το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Μπέργκεν της Νορβηγίας αλλά και για τη λογοτεχνία εν καιρώ πολέμου στην πολύπαθη Ουκρανία
Τα βιβλία «Όσα ξέρουμε μα δεν τα λέμε», «Το αντίδωρον» και «Το όμορφό μας αύριο» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Από «πατέρας» της σημειολογίας, συγγραφέας best seller
Ένα βιβλίο που αν ήταν ταινία θα είχε τη μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ
Ένα άγνωστο χρονικό για την Ελλάδα του 1850, γραμμένο από την πρωτοπόρο της σύγχρονης νοσηλευτικής
Μια συζήτηση με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου για το Απόλυτο Κακό, τα ανείπωτα τραύματα του Εμφυλίου και τη λογοτεχνία ως τρόπο να κοιτάξουμε κατάματα όσα δεν αντέχουμε
Τρεις προτάσεις για τον Φεβρουάριο από τον Εκδοτικό Οίκο
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, οι μαθητές τιμούν τον αγαπημένο τους «Δάσκαλο»
Γιατί χρειαζόμαστε ξανά το «γιατί;»
Το 17χρονο κορίτσι που ψάχνει να βρει τη σύνδεση, την επικοινωνία και την επιθυμία
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Το μυθιστόρημα «Όλα τα μάτια πάνω μου» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη κυκλοφορεί στις 19 Φεβρουαρίου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός
Το μυθιστόρημα «Αγαπητή Ντέμπι» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα) κυκλοφορεί στις 18 Φεβρουαρίου
Ο συνεργάτης της Athens Voice είναι μεταξύ των βραβευθέντων στα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία για το έτος 2025
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.