- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Φρικτό θάνατο βρήκε 12χρονος μέσα σε τζακούζι - Το φίλτρο του «ρούφηξε» το πόδι και τον εγκλώβισε
Το αγόρι βρισκόταν στο ξενοδοχείο για διακοπές με την οικογένειά του
Ιταλία: 12χρονος έχασε τη ζωή του σε τζακούζι - Το φίλτρο του «ρούφηξε» το πόδι και τον εγκλώβισε
Φρικτό θάνατο βρήκε ο 12χρονος Ματέο Μπραντιμάρτι μέσα σε τζακούζι σε ξενοδοχείο της Ιταλίας.
Το 12χρονο αγόρι είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε ατύχημα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών, μέσα σε τζακούζι ξενοδοχείου στην περιοχή Πενναμπίλι, στην επαρχία του Ρίμινι στην Ιταλία.
Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει εγκεφαλικό θάνατο και ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οδήγησαν τελικά στην αποσύνδεσή του από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ουμπέρτο Γκραμέντσι, οι συγγενείς έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για δωρεά οργάνων.
Matteo Brandimarti è morto a 12 anni dopo un incidente nella spa di un hotel a #Pennabilli causato dal risucchio della vasca idromassaggio. Il ragazzo era in vacanza con i genitori per Pasqua quando è rimasto intrappolato sott’acqua per minuti.https://t.co/I1y8rQ7hfu pic.twitter.com/ok1T5hgNGO
— Zazoom Social News 🌐 (@zazoomblog) April 10, 2026
Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της περασμένης Κυριακής η οικογένεια αποφάσισε να περάσει μερικές ώρες χαλάρωσης στο σπα του ξενοδοχείου. Μπήκαν στη ρηχή πισίνα, όταν ξαφνικά το παιδί χάθηκε από το οπτικό πεδίο των συγγενών του. Το πόδι του ρουφήχτηκε από το στόμιο ενώ λειτουργούσε το σύστημα υδρομασάζ.
Το παιδί έμεινε εγκλωβισμένο κάτω από το νερό για περίπου 5 λεπτά, χρόνος που αποδείχθηκε μοιραίος, καθώς του προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες βλάβες.
Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Στο σημείο έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά διασώστες, οι οποίοι χρειάστηκε να κάνουν επανειλημμένες προσπάθειες για να επαναφέρουν την καρδιά του παιδιού.
Για να απεγκλωβιστεί χρειάστηκε το προσωπικό να απενεργοποιήσει το σύστημα, ώστε να μπορέσουν να τον βγάλουν από το νερό και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.
Για την υπόθεση ερευνούν οι καραμπινιέροι της Νοβαφέλτρια, υπό τον συντονισμό της Εισαγγελίας του Ρίμινι, η οποία αρχικά είχε σχηματίσει δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, όμως πλέον η έρευνα αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Οι αρχές έχουν ήδη καταθέσεις από περίπου δέκα άτομα, ανάμεσά τους συγγενείς και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.
Το τζακούζι και ο γύρω χώρος έχουν κατασχεθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν παραλείψεις ή τεχνικές παρατυπίες στην εγκατάσταση.
Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται κυρίως η κατασκευή των στομίων αναρρόφησης και το αν υπήρχαν οι απαραίτητες προστατευτικές σχάρες ασφαλείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για «οικονομική ζημιά και ψυχική ταλαιπωρία»
Θύτης ο πρώην σύντροφός της
Προειδοποίηση προς το Κίεβο μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία στο Σταρομπίλσκ
Πρόκειται για την έκτη γυναίκα που εκτελείτε στο Ιράν από τον Ιανουάριο
Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - Η Μόσχα καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα
Σφοδρή κριτική για την κατάσταση της οικονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στη χώρα
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις μεταμφιέσεις
Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media
Η υπόθεση αφορά τις διαδοχικές επιθέσεις εις βάρος δύο μαθητριών στην Βρετανία
Η καταγγελία έγινε όταν ο ιδιοκτήτης έλαβε μήνυμα μέσω της πλατφόρμας
Πάνω από 1.000 τοπικοί καλλιεργητές και κάτοικοι συνεργάστηκαν για αυτό το ρεκόρ
Ο Μάρκο Ρούμπιο δηλώνει ότι μια συμφωνία παραμένει δυνατή παρά την ένταση
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Κλιματική κατάρρευση, νέα πανδημία και παγκόσμια σύγκρουση, τα πιο πιθανά σενάρια
Οι ομοιότητες στις υποθέσεις ενισχύουν τους φόβους για serial killer
Ρεκόρ θερμοκρασιών, με τις αρχές να προειδοποιούν για ακόμη πιο ακραία ζέστη
Γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία
4ο «αστέρι» θα ράψει στη φανέλα του ο Ολυμπιακός, καθώς είναι η τέταρτη φορά που κατέκτησε τη Euroleague
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.