Βιβλιο

#VresXrono

Τελικά πότε έχουμε όντως χρόνο;

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
books.jpg

Και τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, στην πραγματικότητα πάλι τρέχουμε. Στη δουλειά, στις υποχρεώσεις, στις δραστηριότητες, να δούμε φίλους, να στολίσουμε... αλλά ίσως με καλύτερη διάθεση.

Και αυτές τις μέρες αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τι είναι αυτό που μας λείπει και τι θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερο. Ίσως να κάνουμε κάτι για εμάς τους ίδιους. Να απολαύσουμε λίγες ώρες χαλάρωσης ταξιδεύοντας στις σκέψεις μας δίπλα στο τζάκι με οδηγό ένα καλό βιβλίο. Δείτε τις προτάσεις μας και επιλέξτε το ιδανικό για εσάς βιβλίο.

1. Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές, Agatha Christie

Απίστευτες εικόνες! Το διάσημο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι σε graphic novel. Αν σας αρέσει ο Ηρακλής Πουαρό, θα λατρέψετε την εκδοχή του σε κόμικ.

Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές

2. Χωρίς πρόσωπο, Stefan Ahnhem

Ένας κατά συρροή δολοφόνος σπέρνει τον πανικό σε Σουηδία και Δανία. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι πρώην συμμαθητές του ντετέκτιβ Φάμπιαν Ρισκ. Μπροστά του ανοίγεται το πιο επικίνδυνο μονοπάτι της καριέρας του.

Ένα συγκλονιστικό, γεμάτο αδρεναλίνη θρίλερ, από τον Stefan Ahnhem, τον νέο βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας

Χωρίς πρόσωπο

3. Η Ληστεία με το ελικόπτερο, Jonas Bonnier

Θέλεις να μάθεις πώς μπορούν εκατοντάδες εκατομμύρια να κάνουν φτερά μέσα σε 10 λεπτά από μία από τις πιο ασφαλείς εταιρείες σεκιούριτι χωρίς να ακουστεί ούτε ένας πυροβολισμός;

Ένα γρήγορο, καθηλωτικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία μιας ομάδας τεσσάρων νεαρών Σουηδών που διέπραξαν μια από τις πλέον θεαματικές ληστείες όλων των εποχών. – Time

Η Ληστεία με το ελικόπτερο

4. Κινούμενη Άμμος, Malin Persson Giolito

Ο Σεμπάστιαν μπαίνει μέσα στη σχολική αίθουσα γεμάτος με όπλα, αποφασισμένος να τους σκοτώσει όλους. Τι τον οδήγησε σε αυτή τη στυγνή δολοφονία; Και γιατί η Μάγια, η μόνη που ξέφυγε από αυτό το λουτρό αίματος, κατέληξε στο εδώλιο κατηγορούμενη;

Ένα συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ που θα γίνει σύντομα σειρά στο Netflix

Κινούμενη Άμμος

5. Σε κάποιους αξίζει ο θάνατος, Peter Swanson

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις κάποιον άγνωστο να διαπράξει ένα φόνο για σένα; Και ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να μη σε πιάσουν; Χωρίς πτώμα, δεν υπάρχει φόνος ούτε δολοφόνος...

Σε κάποιους αξίζει ο θάνατος

7. Πρωτόγονο Ένστικτο, Jorn Lier Horst

Για τέσσερις μήνες ένα πτώμα παρακολουθούσε τηλεόραση. Την ίδια ώρα, ένα λασπωμένο κρανίο βρίσκεται στο πηγάδι ενός αγροτόσπιτου. Κι ένας επιθεωρητής με ελάχιστα στοιχεία στα χέρια του.

Βραβευμένο ως το καλύτερο σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα το 2016.
Από τον συγγραφέα που οι Times κατέταξαν στο πάνθεον των νορβηγών συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας.

Πρωτόγονο Ένστικτο

8. Τέταρτη πόρτα, Paul Halter

Εσείς πιστεύετε στα πνεύματα; Μια φωτεινή καθηλωτική λάμψη, βήματα το βράδυ σε έναν άδειο όροφο, ένα πτώμα σε ένα κλεισμένο δωμάτιο που δεν έχει παραβιαστεί. Υπάρχει άραγε λογική εξήγηση... ή μήπως όχι; Ο συγγραφέας του βιβλίου Paul Halter έχει χαρακτηριστεί «διάδοχος του John Dickson Carr», που θεωρείται ο μετρ του locked room mystery.

Τέταρτη πόρτα

9. Εγώ, ο Σίμος Σιμεών, Γιάννης Ξανθούλης

Και τώρα θα κάνουμε ένα διαφορετικό ταξίδι στη Χαλκόπολη, μια πόλη στην επαρχία της Ελλάδας του ΄60 με όλα της τα στερεότυπα. Και εκεί θα συναντήσουμε τον Σίμο, ένα παιδί που θέλει να καθορίσει τις προοπτικές μιας άλλης ζωής, με διαφορετικές αξίες, πέρα από τον σοβαροφανή μικρόκοσμο που ακόμα διαιωνίζει τις εμμονές του... από τον μοναδικό Γιάννη Ξανθούλη.

Εγώ, ο Σίμος Σιμεών

10. Το Κορίτσι από τη Γερμανία, Armando Lucas Correa

Δύο νεαρά κορίτσια. Δύο διαφορετικές ιστορίες στο πέρασμα των χρόνων κι ένα συγκλονιστικό ιστορικό γεγονός. Το βιβλίο είναι βασισμένο στην τραγική ιστορία των εβραίων προσφύγων επιβατών του ατμόπλοιου Σεντ Λούις και στην πίστη της ελπίδας που γεννιέται ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές.

Κορίτσι από τη Γερμανία


#VresXrono: Εσύ επιλέγεις πόσες ώρες χρειάζονται για να διαβάσεις

>Τοποθεσία: Παντού μπορείς να διαβάσεις. Ιδανικά, στον καναπέ σου σκεπασμένος με μια κουβέρτα και πίνοντας ένα φλιτζάνι αχνιστό καφέ.

>Λέξεις κλειδιά: χαλάρωση, ηρεμία, ταξίδια, δράση, περιπέτεια, ένταση, εικόνες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ