- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Θέατρο Πορεία: 5 παραστάσεις για όσα μας κρατούν μαζί σε έναν κόσμο που αλλάζει
Από τον Μπέκετ στον Σαίξπηρ και από τον Τσέχωφ στον Σεσκ Γκάι και την Άλκη Ζέη
5 παραστάσεις που θα δούμε στο Θέατρο Πορεία τη σεζόν 2026-2027
Το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει το ρεπερτόριο για τη θεατρική περίοδο 2026-2027
Ευτυχισµένες µέρες
Ο Δηµήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί για πρώτη φορά Σάµιουελ Μπέκετ, παρουσιάζοντας ένα από τα πλέον εµβληµατικά έργα του θεάτρου του παραλόγου. Η παράσταση, που ξεκίνησε το ταξίδι της το περασµένο καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Άνδρου, εστιάζει στην ακατάβλητη δύναµη της ανθρώπινης θέλησης µέσω της Γουίνι –την οποία υποδύεται η Αγλαΐα Παππά–, µιας γυναίκας «θαµµένης στο έδαφος», που όµως αρνείται να χάσει την ελπίδα της. Παράλληλα, η συγκεκριµένη παράσταστη αποτελεί έναν ιδιαίτερο φόρο τιµής στη σπουδαία ηθοποιό Χριστίνα Τσίγκου, συνδεδεµένη ιστορικά µε τον ρόλο. Ο λιτός σκηνικός χώρος, σε συνδυασµό µε τα ατµοσφαιρικά ηχοτοπία του Φώτη Σιώτα, µετατρέπει την ακινησία και τη µαταιότητα σε µια βαθιά υπαρξιακή, ολιστική εµπειρία. Στον ρόλο του Γουίλι ο Δηµήτρης Μπίτος.
Παραστάσεις Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέµπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00
Ο βυσσινόκηπος
Το κύκνειο άσµα του Άντον Τσέχωφ παρακολουθεί την παρακµή µιας αριστοκρατικής οικογένειας που αδυνατεί να αντιµετωπίσει την πραγµατικότητα και να σώσει το κτήµα της από τον πλειστηριασµό. Παγιδευµένοι ανάµεσα στις αναµνήσεις και την αδράνεια, οι χαρακτήρες γίνονται µάρτυρες ενός κόσµου που καταρρέει. Η σκηνοθεσία του Δηµήτρη Τάρλοου εστιάζει στη θραυσµατικότητα του χρόνου, τη µνήµη και την αβεβαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης απέναντι στις αναπόφευκτες κοινωνικές και ιστορικές αλλαγές. Στον κεντρικό ρόλο της Λιούµποφ Αντρέγιεβνα η Αλεξία Καλτσίκη. Μαζί της οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Κισσανδράκης, Διονύσης Πιφέα, Αδελαΐδα Κατσίδε, Σµαράδα Κάκκινου, Γιώργος Μπινιάρης, Δηµήτρης Μπίτος, Μαριάννα Δηµητρίου, Σπύρος Μπόσγας, Ναταλία Εκσιέλ και Στέφανος Καλτζίδης.
Πρεµιέρα 20 Νοεµβρίου
Παραστάσεις Τετάρτη, Πέµπτη & Παρασκευή στις 20:00, Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 17:00
Οι γείτονες από πάνω
Η επιτυχηµένη σπαρταριστή κωµωδία του Σεσκ Γκάι ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νικολέτας Φιλόσογλου, σε συµπαραγωγή µε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ένα φαινοµενικά αθώο δείπνο ανάµεσα σε δύο ζευγάρια γειτόνων στην ίδια πολυκατοικία µετατρέπεται σε µια εκρηκτική, αποκαλυπτική αναµέτρηση. Οι απελευθερωµένοι «από πάνω» γείτονες λειτουργούν ως µεγεθυντικός φακός για τη βαλτωµένη σχέση των «από κάτω», φέρνοντας στην επιφάνεια απωθηµένες φαντασιώσεις, αλήθειες και ανοµολόγητες εντάσεις. Ένα οξύθυµο, τρυφερό έργο, που εξερευνά την τέχνη της εγγύτητας, τα όρια της συνύπαρξης και τους συµβιβασµούς στις σύγχρονες σχέσεις. Παίζουν οι Θανάσης Δήµου, Σµαράγδα Κάκκινου, Λαέρτης Μαλκότσης και Μάρω Παπαδοπούλου.
Πρεµιέρα 9 Δεκεµβρίου
Παραστάσεις Τετάρτη στις 17:00, Σάββατο στις 18:00 Κυριακή στις 21:00
Άμλετ (machine)
Η Σοφία Αντωνίου αναµετριέται µε το σαιξπηρικό κείµενο και τη σύγχρονη µατιά του Χάινερ Μίλερ, δηµιουργώντας µια παράσταση έρευνας γύρω από την επανάληψη, τη µνήµη και την κατάρρευση, που επιστρέφει για δεύτερη σεζόν. Ο Άµλετ έρχεται ως φάντασµα του παρόντος, σκηνοθετώντας την ίδια του τη ζωή µέσα σε έναν µηχανικό, αποδιοργανωµένο κόσµο. Μια νέα οµάδα ηθοποιών αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που παλεύει να διατηρήσει την υπόστασή του ανάµεσα στα ερείπια της συλλογικής και προσωπικής ιστορίας. Η παράσταση αποτελεί µια δυναµική διαπραγµάτευση του παρελθόντος µε το παρόν. Παίζουν οι Μιχάλης Αφολαγιάν, Δηµήτρης Καπουράνης, Γιάννης Κόραβος, Λωξάνδρα Λούκας, Aurora Marion, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος και Γιώργης Παρταλίδης.
Πρεμιέρα 8 Φεβρουαρίου
Παραστάσεις Δευτέρα & Τρίτη στις 20:00
Η μωβ ομπρέλα
Το εμβληματικό έργο της Άλκης Ζέη μεταφέρεται στη σκηνή από τη σκηνοθέτρια Δήμητρα Λαρεντζάκη σε μια ανανεωμένη, ποιητική παραγωγή για μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία διαδραματίζεται ένα καλοκαίρι στο Μαρούσι, λίγο πριν το ξέσπασμα του Πολέμου του ’40, αποτυπώνοντας τα γεγονότα μέσα από το αθώο βλέμμα των παιδιών. Η άφιξη ενός γαλλόφωνου φίλου πυροδοτεί τη φαντασία τους, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος των παιδιών μπορεί να υπερβεί τα εμπόδια και τη σκληρότητα της εποχής. Παίζουν οι Χριστίνα Βράκα, Τριαντάφυλλος Δελής, Νικόλας Δρίγκας, Γιάννης Εσκιντζόγλου, Ειρήνη Ιωάννου-Παπανεοφύτου, Αλέξανδρος Κωχ, Γιώργος Μακρής, Αγάπη Μουστρή και Βαγγέλης Χαλκιαδάκης.
Παραστάσεις Κυριακή στις 11:00 (για το κοινό), Καθημερινές στις 10:30 (για σχολεία)
***
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, 2108210991
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη «Λαχτάρα για κεράσια» στην «Κουσουρολάνδη»
Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα παραστάσεων σε 6 κεντρικές σκηνές της Αθήνας
Από τα ταξίδια αυτογνωσίας και τις φιλίες που αψηφούν τα στερεότυπα µέχρι τις προσωπικές τραγωδίες και τις κωµικές παρεξηγήσεις
Με αφορμή την επέτειο των 30 ετών λειτουργίας του θεάτρου, ο ιδρυτής του θυμάται στιγμές του παρελθόντος, μοιράζεται τις σκέψεις του για τον προγραμματισμό και μας μυεί στις εορταστικές δράσεις της χρονιάς
Από τον Τολστόι και τον Ουγκό μέχρι το ψυχολογικό θρίλερ του Χένρι Τζέιμς
Από τον Μπέκετ στον Σαίξπηρ και από τον Τσέχωφ στον Σεσκ Γκάι και την Άλκη Ζέη
Η επετειακή χρονιά για τα 30 χρόνια ιστορίας φέρνει στη σκηνή νέες πολυαναμενόμενες παραγωγές αλλά και επιστροφές σε παλιότερα ανεβάσματα υπό νέο σκηνοθετικό πρίσμα
Aπό τις μεγάλες σκηνές μέχρι τις πιο μικρές, συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που αξίζουν μια θέση στο ημερολόγιό σας. Ένας οδηγός για να μη χάσετε ό,τι παίζεται φέτος.
Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και στην Εναλλακτική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ
Έργα μεγάλων συγγραφέων, δυνατές ερμηνείες, αστυνομικά αινίγματα, οικογενειακές ιστορίες και κωμωδίες που ανατρέπουν τα δεδομένα
Κλασικά έργα, πολιτικά θρίλερ, γαλλικές κωμωδίες και σύγχρονες ιστορίες σε δέκα θεατρικές σκηνές της Αθήνας.
Ένα σκοτεινό, πολιτικό, οικογενειακό θρίλερ, όπου η έννοια της αλήθειας και της ευθύνης δοκιμάζονται στα όριά τους
Ο μονόλογος του Μάνου Θηραίου και του Βλάση Πασιούδη επιστρέφει για δεύτερο χρόνο
Από το κλασικό στο σύγχρονο, με το βλέμμα σε όλες τις γενιές
Η σκηνοθέτρια και συγγραφέας μιλάει για τη διαδρομή της από τη δημοσιογραφία στο θέατρο και για το νέο της έργο «ΒΑΒΕΛ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Εγκαινιάζεται με το «Έγκλημα στο Νείλο» – Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μιλά για τη σκηνοθεσία της παράστασης και τη νέα εποχή του Άθενς Μπρόντγουαιη.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σταθμός σε μια συζήτηση για τα 10 χρόνια του θεάτρου, τον φετινό προγραμματισμό, τη σχέση με τη γειτονιά
Ο απαιτητικός ρόλος της Άννας Καρένινα, οι γυναίκες που διεκδικούν τη ζωή που επιθυμούν, η μητρότητα και το τίμημα της προσωπικής ελευθερίας
Μια βραδιά αφιερωμένη στη νέα γενιά δημιουργών του ελληνικού θεάτρου
Τα παιδικά του χρόνια, οι άνθρωποι που σημάδεψαν τη ζωή του, η στιγμή που σκέφτηκε να εγκαταλείψει τη σκηνή, το τίμημα της επιτυχίας, και η νέα αρχή που κάνει με το «Δεσποινίς Μαργαρίτα».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.