Θεατρο - Οπερα

«Skylight» του Ντέιβιντ Χέαρ από το National Theatre Live

Βραδιές λονδρέζικου θεάτρου στο Μέγαρο Μουσικής  

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
79463-160571.JPG

Από το West End του Λονδίνου μέχρι το Μπρόντγουεϊ και πάλι πίσω, το «Skylight», με τις διθυραμβικές κριτικές, έρχεται και στην Αθήνα μέσα από το πρόγραμμα NT Live του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Κορυφαίοι βρετανοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε εξαιρετικά έργα και εμείς έχουμε τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουμε σε ζωντανές ή μαγνητοσκοπημένες αναμεταδόσεις από μία οθόνη υψηλής ευκρίνειας.

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου θα βρίσκονται επί σκηνής ο εξαιρετικός Μπιλ Νάι παρέα με την Κάρυ Μάλιγκαν σε ένα έργο του Ντέιβιντ Χέαρ, όπου «η πολιτική και το πάθος είναι τόσο στενά συνυφασμένα ώστε να μην μπορεί κανείς να τα διαχωρίσει», όπως έγραψε η βρετανική Guardian.

Ο Φεγγίτης (Skylight) είναι η δεύτερη παραγωγή της φετινής σειράς αναμεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Η συγκεκριμένη αναμετάδοση θα είναι μαγνητοσκοπημένη.

image

Υπόθεση:

Ένα παγωμένο βράδυ, η Kύρα Χόλλις (Κάρυ Μάλλιγκαν) δέχεται στο διαμέρισμά της μιαν αναπάντεχη επίσκεψη από τον παλιό της αγαπημένο Τομ Σάρτζεντ (Μπιλ Νάυ), έναν χαρισματικό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης. Ο Τομ, ο οποίος έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του και βασανίζεται από τύψεις για το θάνατό της, αναζητά την παρηγοριά στην αγκαλιά της πρώην ερωμένης και συνεργάτιδός του, Κύρας, που εργάζεται πλέον ως δασκάλα σε ένα σχολείο με προβληματικούς μαθητές, στο Ηστ Εντ του Λονδίνου. Καθώς το απόγευμα κυλά, οι δυο τους προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν το παλιό τους πάθος, αλλά το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους μοιάζει αγεφύρωτο: η Κύρα είναι μια γυναίκα κοινωνικά και πολιτικά συνειδητοποιημένη, ενώ ο Τομ παραμένει πάντοτε ένας κυνικός, ευκατάστατος και υπερόπτης επιχειρηματίας. Στο τέλος της βραδιάς, αυτό που καταφέρνουν τελικά είναι να εγκλωβιστούν σε μια επικίνδυνη πάλη αλληλοσυγκρουόμενων ιδεολογιών και αμοιβαίων επιθυμιών.

Download Video as MP4

Info:

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, 21:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (Με αγγλικούς υπότιτλους)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, 2107282333, Εισιτ. €14, 7(φοιτητικά)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ