Θεατρο - Οπερα

Makriyannis Unplugged: Ο Γιώργος Καραμίχος συναντά τον Μακρυγιάννη

Τα Απομνημονεύματα του στρατηγού του 1821 ζωντανεύουν στην σκηνή του Cotsen Hall

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Makriyiannis unplugged", Γιώργος Καραμίχος
Makriyiannis unplugged: Ο Γιώργος Καραμίχος ως στρατηγός Μακρυγιάννης

Makriyannis Unplugged: Ο Γιώργος Καραμίχος ενσαρκώνει τον στρατηγό της Ελληνικής Επανάστασης στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος αποτίνει φόρο τιμής στον στρατηγό Ιωάννη Μακρυγιάννη, ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, σε μια παράσταση που αφηγείται την ιστορία ενός έθνους εξεγερμένου και ενός ατόμου που βρίσκεται σε διαδικασία αυτοδιαμόρφωσης. Διασκευάζοντας επιλεγμένα αποσπάσματα των Απομνημονευμάτων του Μακρυγιάννη, ένα σημαντικό έργο της νεοελληνικής γραμματείας, το «Makriyannis Unplugged» καθιστά τον Έλληνα ήρωα του 19ου αιώνα σύγχρονό μας, μια φιγούρα ριζωμένη σε μια τοπική παράδοση αλλά και με παγκόσμια σημασία. Μια αφήγηση για την ελευθερία, την κοινωνία, το καθήκον και τη δημιουργικότητα.

"Makriyiannis unplugged", Γιώργος Καραμίχος
"Makriyiannis unplugged": ο Γιώργος Καραμίχος ενσαρκώνει τον στρατηγό της Ελληνικής Επανάστασης

Το έργο θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα και για δύο παραστάσεις στις 14 Απριλίου στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall της ΑΣΚΣΑ στο Κολωνάκι. Την οργάνωση της παράστασης υπογράφουν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Κέντρο Μελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Καραμίχο που υπογράφει το «Makriyannis Unplugged»

Hθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη βόρεια Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Το 2012 έλαβε υποτροφία Fullbright ως εξαιρετικός καλλιτέχνης και παρακολούθησε το πρόγραμμα υποκριτικής στην Ακαδημία Στέλλα Άντλερ στο Λος Άντζελες, όπου και του δόθηκε αμέσως η ευκαιρία να διδάξει τη δική του τεχνική, η οποία είναι προσαρμοσμένη στο αρχαίο ελληνικό δράμα και τον Άντον Τσέχωφ, καθώς και ιστορία του θεάτρου.

Ως ηθοποιός έχει ερμηνεύσει πλειάδα πρωταγωνιστικών ρόλων σε περισσότερες από 30 παραστάσεις έργων του αρχαίου ελληνικού δράματος, του ελισαβετιανού θεάτρου, της ρωσικής, αμερικανικής και ευρωπαϊκής δραματουργίας. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 30 ταινίες και πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων οι The Durrells in Corfu, Bulletproof, Genius (Picasso). Έχει σκηνοθετήσει για το θέατρο στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και, επιπλέον, έχει μεταφράσει θεατρικά έργα και βιβλία από τα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά στα ελληνικά, αλλά και εκδώσει πολλά θεατρικά έργα.


INFO:
Makriyiannis Unplugged
Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, 106 76 Αθήνα
Παραστάσεις: 14 Απριλίου 2022, στις 18.30 & 21:00
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Εισιτήρια: κανονικό 15€, μειωμένο 10 €
Προπώληση
: ticketmaster.gr
Για την είσοδο απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (6μηνης ισχύος). Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ