- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτή «η σούπα» δεν είναι σαν τις άλλες
Αποκλειστικά στην ATHENS VOICE οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης «Η Σούπα»
Η Ευαγγελή Φίλη, η Μαρία Στεφανίδου και ο Θανάσης Κούτουλας στη θεατρική παράσταση «Η Σούπα» του Στυλιανού Παρρή στο θέατρο ΙΣΟΝ
Εσύ έχεις πάει ποτέ σε θέατρο για να φας σούπα; Από τις 9 Μαρτίου, στο θέατρο ΙΣΟΝ, μπορείς να το κάνεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Επί σκηνής τη θεατρική σούπα μαγειρεύουν η Ευαγγελή Φίλη και η Μαρία Στεφανίδου, με τον Θανάση Κούτουλα να αναλαμβάνει τον –μυσταγωγικό- βρασμό της, ενώ ο Σπύρος Ντάσιος ετοιμάζει για το κοινό την σούπα που θα του προσφερθεί στη διάρκεια του έργου.
Το κείμενο και η σκηνοθεσία του Στυλιανού Παρρή για την παράσταση «Η Σούπα» έχει στο κέντρο της τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας από εμάς προσπαθεί να χωνέψει τα αχώνευτα της ζωής. Οι στάσεις των δύο πρωταγωνιστριών φαντάζουν σαν μία μεταξύ τους σύγκρουση. Η μία μοιάζει να βράζει στο ζουμί της, αφού επιβιώνει μέσα σε μία σιωπηλή ζωή, εθελοτυφλώντας και επιλέγοντας να αντιμετωπίσει μόνο ό,τι προκαλεί λιγότερο πόνο. Η άλλη είναι μια περιφερόμενη πεινασμένη ψυχή, που προσπαθεί να «χορτάσει» τον εαυτό της, αλλά και κάθε απαθές άτομο, καταγγέλλοντας την ζωή και παρακινώντας για προσπάθεια αλλαγής, καταλήγοντας να αποτελεί μία ενόχληση στην αδράνεια και φαινομενική γαλήνη των υπολοίπων.
Η μία δεν μοιάζει να κατανοεί την άλλη. Οι διάλογοί τους είναι αμυντικοί και επιθετικοί συγχρόνως, με την μία να δηλώνει ότι «προσπαθεί να ζεστάνει τις καρδιές τους και να χορτάσει τις κοιλιές τους» και την άλλη να της απαντάει: «Τους φοβάσαι τους πεινασμένους ε; Φοβάσαι µην πεινάσουν τόσο που θα φάνε και σένα». Στο τέλος, όμως, μια συνειδητοποίηση-υπενθύμιση θα τις κάνει να δουν τα πράγματα κάπως διαφορετικά· ένα είναι το βασικό συστατικό που νοστιμεύει από το φαγητό μέχρι τη ζωή και τους ανθρώπους, η αγάπη.
Αυτή, λοιπόν, ο θεατής θα ανακαλύψει πίσω από κάθε συστατικό και διαδικαστικό βήμα σύνθεσης της «Σούπας», μιας «σούπας» που ατέρμονα και θεαματικά μαγειρεύεται μέσα σε έναν κόσμο διαλυμένης μητριαρχίας. Εξάλλου οι δύο γυναίκες στη σκηνή σε αυτόν θα απευθύνονται και εκείνος είναι υπεύθυνος να ξεδιαλύνει αν του απευθύνονται ως πεινασμένο, έλληνα, μετανάστη, ζώο, άνθρωπο ή ακόμα έναν απλό θεατή της ζωής.
Περισσότερες Πληροφορίες:
Θέατρο ΙΣΟΝ (Μελενίκου 33, Βοτανικός, Γκάζι)
Από τις 9 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, 21:00
Τιμή εισιτηρίων: 11€ (γενική είσοδος), 8€ (μειωμένο: φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνεργοι)
Προπώληση εισιτηρίων: Viva
2130411546
https://ison.com.gr/
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τις Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ στον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, δείτε όλες τις φετινές παραστάσεις
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί την τραγωδία του Ευριπίδη
Η πλοκή φέρνει στο φως τις αντιθέσεις ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τον μύθο και τον ρεαλισμό
H μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αττική
Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» στο θέατρο Τζένη Καρέζη- Μια παράσταση με αφορμή τα 40 χρόνια από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ
Παραστάσεις που συνεχίζονται από τις προηγούμενες σεζόν
Στον κεντρικό ρόλο, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας
Η παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν επιστρέφει τη σεζόν 2026- 2027 σε νέα θεατρική στέγη
Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια, ιδρύτρια και πρόεδρος της Womenale, μιλά στη Thess Voice
Τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν έρχονται στην Αθήνα
Οι θεατρικές παραστάσεις που έρχονται στα ανοιχτά θέατρα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας
Κοστούμια, φωτογραφίες και σπάνιο υλικό
Η κληρονομιά του ακροβατεί ανάμεσα στη Συντέλεια και στο ξεφάντωμα του καρναβαλιού
Με αφετηρία τον Δημοσθένη, η παράστση μιλά για την εξουσία του λόγου, την ταυτότητα και τους ανομολόγητους έρωτες
Η καλλιτεχνική διευθύντρια μιλάει για το θέατρο, τη δημιουργία και τη θέση την οποία υπηρετεί πιστά από το 2022.
Στο απόλυτο σκοτάδι, όλες οι αισθήσεις ξυπνούν
Ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.