Θεατρο - Οπερα

Κάτι κάνει ΣΚΡΑΤΣ στο Βυρσοδεψείο

Πλατφόρμα για νέους ηθοποιούς, συγγραφείς, μουσικούς, χορευτές, περφόρμερ

32823-103920.jpg
Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54406-109996.jpg

Είσαι νέος/ ανερχόμενος καλλιτέχνης από τον χώρο του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, του performance; Και γκρινιάζεις πως υπάρχει έλλειψη οργανωμένων δράσεων για την ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών; Όχι πια – η συγκυρία είναι καλή και η ευκαιρία ακούει σε ένα όνομα και εύηχο και ηχομιμητικό και καταλλήλως αιχμηρό: ΣΚΡΑΤΣ.

Το περί ου ο λόγος είναι μια νέα πλατφόρμα εν εξελίξει έργων νέων καλλιτεχνών, την οποία συστήνει το Βυρσοδεψείο, προσκαλώντας καλλιτέχνες να δείξουν τη δουλειά τους και να μοιραστούν με το κοινό τη δημιουργική διαδικασία τους.

Τα εγκαίνια της πλατφόρμας ΣΚΡΑΤΣ θα γίνουν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 στις 18.00. Κάθε Κυριακή στις 18.00 το Βυρσοδεψείο θα προσκαλεί τους καλλιτέχνες να δείξουν την δουλειά τους και να μοιραστούν με το κοινό τη δημιουργική διαδικασία τους. Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν μια εσωτερική θέαση της δουλειάς τους ενώ παράλληλα το κοινό θα παροτρύνεται να κάνει παρατηρήσεις και σχόλια. Σε δεύτερη φάση, το Βυρσοδεψείο θα αναλαμβάνει κάθε μήνα την παραγωγή της παράστασης, της ομάδας που έχει επιλεχθεί. Το έργο της οποίας θα παρουσιάζεται στην εξελιγμένη του μορφή για 3 αποκλειστικές παραστάσεις. Η επιλογή σχετίζεται άμεσα με την ανταπόκριση του κοινού που σε σχετικό ερωτηματολόγιο θα σχολιάζει και θα ψηφίζει για την κάθε παράσταση που θα παρακολουθεί.

Εάν πάλι θέλετε να συμμετάσχετε σε αυτή την πρωτοποριακή πλατφόρμα μπορείτε να στείλετε συμπληρωμένη την αίτηση συνοδευόμενη από ένα βιογραφικό και περιγραφή του έργου σας εν εξελίξει και ένα link με δείγμα του παραστάσιμου υλικού σας ή υλικό από πρόβες.

Σε κάθε ΣΚΡΑΤΣ θα παρουσιάζεται δουλειά από τέσσερις καλλιτέχνες ή ομάδες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις επιλεχθέντες υποβληθείσες αιτήσεις. Όταν καλύπτονται οι θέσεις για συγκεκριμένη ημέρα παρουσίασης, οι ομάδες θα τοποθετούνται αυτομάτως στην αμέσως επόμενη ημέρα ΣΚΡΑΤΣ. Οι ομάδες θα ειδοποιούνται άμεσα.

Για περισσότερες πληροφορίες: scratch@vyrsodepseio.com ή στο τηλέφωνο: 210 3453203

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ