Θεατρο - Οπερα

Eremus όπως Έρημος

Μια solo χορευτική παράσταση στο θέατρο ΠΚ

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54111-109572.jpg

Το Θέατρο ΠΚ παρουσιάζει μία solo χορευτική παράσταση με τίτλο Eremus σε σύλληψη και χορογραφία της Ρένας Κωνσταντάκη και την Μαριάννα Τσαγκαράκη στην ερμηνεία.

H A.V. μίλησε με τη χορογράφο Ρένα Κωνσταντάκη και μας είπε τα εξής:

«Η λατινική λέξη eremus, σημαίνει έρημος, ερημιά, εγκατάλειψη και προέρχεται από την ελληνική λέξη ήρεμος. Η έρημος, όμως, δεν είναι ήρεμη και μ’ αυτή την αντίθεση ήθελα να παίξω. Μιλάω για την έρημο της κάθε μέρας, τη συναισθηματική έρημο, την έρημο που συναντάμε στη ζωή μας όταν οι αρνητικές καταστάσεις μας παρασύρουν σε συγκρούσεις.

Χρησιμοποιώ ως ερέθισμα μια δύσκολη κατάσταση που περνάει ο άνθρωπος για να μπορεί να ταυτιστεί ο θεατής και να βρει τη δική του διέξοδο.

Σκοπός της χορευτικής παράστασης είναι η κάθαρση, η εσωτερική λύση που καλείται να βρει ο θεατής. Μέσα στην έρημο μπορείς να χαθείς και να χάσεις ακόμα και τη ζωή σου. Μπορείς, όμως, να βρεις και λύσεις ή μια προσωπική όαση. Πρόκειται για την αγωνιώδη προσπάθεια ενός ανθρώπου να βρει κατεύθυνση, πυξίδα, λύτρωση, διέξοδο, με την ελπίδα ύπαρξης ενός άλλου τόπου, μίας άλλης αλήθειας, μιας νέας πραγματικότητας».

Η παράσταση βασίζεται στο σύγχρονο χορό με επιρροή από τον Ιαπωνικό χορό Butoh και η χορογράφος (που έχει εργαστεί ως ψυχολόγος και θεραπεύτρια) προσπαθεί να προσεγγίσει τα πράγματα μέσα από αρχέτυπα και συμβολισμούς.

Η μουσική της Άννα Στερεοπούλου είναι live και πρόκειται για μια αυτοσχέδια συνομιλία μεταξύ performer και μουσικής, δίνοντας μια ελευθερία στο project.

Σε αυτή την παράσταση, το eremus ξαναβρήκε την ρίζα της λέξης ήρεμος.

Σύλληψη – Xορογραφία: Ρένα Κωνσταντάκη

Ερμηνεία: Μαριάννα Τσαγκαράκη

Μουσική Live Electronics: Άννα Στερεοπούλου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος, 210 9011677, Παρ. 21:30, € 10, 8. Ως 27/12

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»
Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»

Προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.