- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανοίγει η αυλαία στο ΚΒΘΕ, αλλά μόνο για ένα διήμερο
Οι απεργοί ηθοποιοί επιστρέφουν στις σκηνές την Τετάρτη και την Πέμπτη
Ένα μήνα μετά, με δεκάδες παραστάσεις ματαιωμένες και με περίπου 200.000 ευρώ απολεσθέντα κέρδη (από επιστροφές αλλά και μη εκδοθέντα εισιτήρια στις μέρες των γιορτών), οι απεργοί ηθοποιοί του ΚΘΒΕ επανέρχονται στις σκηνές, αλλά μόνο ...κατά το 30%.
Έτσι, μετά από ανυποχώρητες ανταλλαγές αιτημάτων και αντιπροτάσεων (από την πλευρά των συνδικαλιστών, του υπουργείου Εργασίας αλλά και της διοίκησης του θεάτρου), οι ηθοποιοί που απεργούν από τα Χριστούγεννα, αποφάσισαν να επιστρέψουν στις σκηνές, αλλά μόνο για την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, ενώ οι στάσεις εργασίας τους θα συνεχιστούν από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 του μηνός - οπότε και δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ.
Βάσει της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Ηθοποιών του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) θα πραγματοποιηθούν οι εξής παραστάσεις:
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019
19:30 ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ | Οικία Τέλλογλου
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
20:30 ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ | Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
20:30 ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ | Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)
21:15 ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ | Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, καθώς και -την ίδια ώρα, στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ)- η ματαιωθείσα λόγω των στάσεων εργασίας πρεμιέρα του έργου "ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ" (CLOSER) του Πάτρικ Μάρμπερ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 του περασμένου Δεκεμβρίου.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στις 22 Μαΐου του 1997 στο Βασιλικό Θέατρο στο Λονδίνο. Το "Τόσο κοντά" γνώρισε τεράστια επιτυχία και κέρδισε σημαντικά βραβεία του αγγλόφωνου θεάτρου και το 2004, έγινε γνωστό παγκοσμίως, μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μάικ Νίκολς, σε σενάριο του συγγραφέα.
«Πρόκειται για μια σκληρή βρετανική κωμωδία -στο κλίμα του Ν. Μάμετ αλλά με τον τρόπο του Χ. Πίντερ- που επεξεργάζεται μερικά από τα πιο σπάνια και αδιαπέραστα ορυκτά της ερωτικής εμπειρίας. Ένα έργο μυθιστορηματικής πνοής, χωρίς ψευτορομαντικά κλισέ, που επιτίθεται γενναία στη σταθερότητα των αντιλήψεων μας και αμφισβητεί ευθέως, την υγεία της απόλυτης αλήθειας στις ερωτικές σχέσεις», σημειώνει μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζηβανός, που επανέρχεται στη σκηνή του ΚΘΒΕ.
Στο ΚΘΒΕ η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνικά και κοστούμια Λίλας Καρακώστα, μουσική Κώστα Βόμβολου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νατάσα Δαλιάκα (Άννα), Λάμπρος Κτεναβός (Νταν), Εριέττα Μανούρη (Άλις), Βασίλης Παπαγεωργίου (Λάρυ).
Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί. Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων ορίζεται από τις 21/01/2019 έως τις 28/01/2019. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2315 200 200.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράσταση που σατιρίζει τα μυστικά, τις φιλοδοξίες και τις αντιφάσεις της εξουσίας
Ο Νίκος Καραθάνος σκηνοθετεί την εμβληματική αρχαία κωμωδία, σε κείμενο που υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς
Τι θα δούμε στα θερινά θέατρα, στα άλση, τις ταράτσες και στα νέα φεστιβάλ της Αθήνας
«Θα νιώσω την ψυχή της Μήδειας να περιπλανιέται στο αρχαίο θέατρο και θα δανειστώ λίγο από αυτήν για να την ερμηνεύσω με τον δικό μου τρόπο».
Μιλήσαμε με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ένας βιασμός, μια ανεπιθύμητη κύηση, ένα νόθο παιδί δίχως ταυτότητα και μια γυναίκα που παλεύει για την αυτοδιάθεσή της απέναντι στην πατριαρχία και τη θεοκρατία
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Ο Υπηρέτης δυο αφεντάδων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Το αριστούργημα της παγκόσμιας κωμωδίας μιλά για την ανασφάλεια που όλοι έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας
Οι απονομές που ξεχώρισαν
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ μιλά για την επιστροφή στο θεατρικό του σπίτι και το ταξίδι της νέας του παράστασης
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.