Θεατρο - Οπερα

Έφαγα απόρριψη

Tο “Rejected” συνεχίζει για δεύτερη «ζωή» στο Αγγέλων Βήμα.

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
ΤΕΥΧΟΣ 334
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12430-28257.jpg

Tο “Rejected” συνεχίζει για δεύτερη «ζωή» στο Αγγέλων Βήμα. Είναι η παράσταση που συζητήθηκε φέτος στις παρέες της πόλης περισσότερο σαν «ποιος χώρισε μόλις πριν μία ώρα» παρά σαν «πάμε θέατρο με τα κορίτσια». Ένα θεατρικό comic σαν κοινωνικό event με μοντέρνους ηθοποιούς, μοντέρνους θεατές, μοντέρνα μουσική (βλέπε Tareq) και κλασικό θέμα: την Απόρριψη σε κάθε της μορφή. Δείτε τους ήρωες να περιγράφουν τους ηθοποιούς (και το ανάποδο)...

Έφαγα απόρριψη

Η Μαρία Μαμούρη είναι η «Μαρίνα», 30χρονη ανεξάρτητη Αθηναία με δύο αξιοζήλευτα πτυχία (Business Administration και Οικονομικά/Χρηματοοικονομικά), δικό της σπίτι και ένα λευκό Mini Cooper. Όλο το «πακέτο», δηλαδή. Ο μόνος λόγος για να αισθάνεται Rejected η Μαρίνα είναι πως δεν έχει βρει ακόμα τον τέλειο άντρα, παρότι πιστεύει στην απόλυτη αγάπη. Η Μαρία, από την άλλη, θα ήθελε η Αθήνα να έχει δάση, καθαρό αέρα και καταγάλανα νερά για να μην αναγκαστεί να μετακομίσει στη Σαλαμίνα.

image

Ο Χάρης Αττώνης είναι ο «Χάρης». Κάθε σχέση του έχει την ίδια κατάληξη: τον πετάνε στο δρόμο με τη βαλίτσα του, γιατί ζηλεύει υπερβολικά. Μετά τον πιάνει πανικός, τους τηλεφωνεί συνέχεια, κάνει αναπνοές χαλάρωσης – και όταν δεν είναι Rejected είναι projected στην Ασκληπιού (εκεί μένει). Ταξιδεύει Αθηνάς - Σατωβριάνδου - Φαληρικό Δέλτα (δουλειά - δουλειά - ερωτικά τρίγωνα) και χάνεται στα αδιέξοδα σκαλιά του Λυκαβηττού. Θέλει να γκρεμίσει «το απέναντι κτίριο». Επίσης, στο Αγγέλων Βήμα συναντάει συνέχεια τη Ζωζώ.

Έφαγα απόρριψη

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η Ευγενία Δελιαλή είναι η τέταρτη κατά σειρά «Έφη» του Rejected (η πρώτη άντεξε 4 μήνες πρόβα, η δεύτερη μια βδομάδα πρόβα και 3 μήνες παράσταση και η τρίτη άντεξε μόλις μια ακρόαση, μια πρόβα και μια φωτογράφιση). Η Έφη νιώθει «κλειδωμένη» στη σχέση της και ερωτικά Rejected από το σύντροφό της (στην υπόθεση φυσικά μπαίνει και τρίτος). Η Ευγενία, πάλι, ή βρίσκεται συνέχεια σε πρόβες ή στα Εξάρχεια ή παντού με το ποδήλατό της. Φοράει μοναδικά, ευφάνταστα, χειροποίητα κοσμήματα, όλα φτιαγμένα από την ίδια στο εργαστήριό της στη Διδότου.

Έφαγα απόρριψη

 

 

 

 

 

 

 

 

 


H Tία Μενούτη είναι η “melodiva”. Η Αθήνα τής φαίνεται γεμάτη «άστεγους» από αγάπη και φροντίδα, γι’ αυτό έχει πάντα μαζί της πρόχειρο το μικρόφωνο και τη ζεστή της φωνή και καρδιά. «Η αληθινή κατοικία μας υπάρχει όσο διαρκεί το τραγούδι», που λέει κι ο Λειβαδίτης. Θέλει να δημιουργηθεί στην Αθήνα μια όπερα που θα φέρει το όνομα της Μαρίας Κάλλας, όπου όλες οι μελοντίβες του κόσμου θα τραγουδούν για τις σπασμένες καρδιές. Η Τία είναι δεν είναι rejected, ζει (σ)το προσωπικό της Youkali σε κάθε σπίτι και γωνιά και πλατεία και στέκι αυτής της πόλης.

Έφαγα απόρριψη

Ο Χάρης Φλέουρας είναι «ο Άρης, ο Παναγιώτης, ο Γιώργος, ο Δημήτρης, ο Χάρης και ο Πάρης» και όταν δεν είναι κλεισμένος στο Δαφνί θεωρεί τον εαυτό του το απόλυτο αρσενικό, απατημένο, εραστή, υπομονετικό, ιδανικό σύντροφο… Αυτά συμβαίνουν όταν είναι Rejected… αλλιώς είναι απλά ένα πάρτι άνιμαλ. Συχνάζει Κολωνάκι (πίνοντας cocktail), Σκουφά (πίνοντας cocktail), Καρύτση (πίνοντας cocktail) ή Γκάζι (πίνοντας cocktail). Επίσης λατρεύει να χαζεύει το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, καθώς περιμένει το Ε.Κ.Α.Β. να τον γυρίσει σπίτι του.

{ Φωτογραφίες: Ιωάννα Χατζηανδρέου 

Κοστούμια: Απόστολος Μητρόπουλος

Make-Up: Liz Bumgarner

Comics: Άκης Μελάχρης }

Info Rejected:  Σκηνοθ.: Γιάννης Σαρακατσάνης - Μουσική: Tareq - Σκηνογρ.: Μ. Σωτηροπούλου

Αγγέλων Βήμα, κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 21.15, μέχρι 14/4 (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 210 5242.211, www.aggelonvima.gr)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ