- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Macklemore: Εκτός περιοδείας του Εντ Σίραν μετά την ομιλία του υπέρ της Παλαιστίνης
Μετά τη συναυλία, το Israeli American Council ξεκίνησε συλλογή υπογραφών ζητώντας την απομάκρυνσή του
Macklemore: Εκτός περιοδείας του Εντ Σίραν μετά την ομιλία του υπέρ της Παλαιστίνης
Ο Macklemore απομακρύνθηκε από τις υπόλοιπες προγραμματισμένες εμφανίσεις του στην αμερικανική περιοδεία «Loop Tour» του Εντ Σίραν, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του υπέρ της Παλαιστίνης στη συναυλία της 4ης Σεπτεμβρίου στο MetLife Stadium του Νιου Τζέρσεϊ.
Σύμφωνα με το Variety, η διοργανώτρια εταιρεία Messina Touring Group ανακοίνωσε ότι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις επόμενες συναυλίες αρνήθηκαν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με τον ράπερ στο πρόγραμμα του Έντ Σίραν.
«Ενημερωθήκαμε από χώρους των επερχόμενων συναυλιών στις ΗΠΑ ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Macklemore στη σύνθεση, κάτι που θα οδηγούσε στην ακύρωση της περιοδείας και θα επηρέαζε εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της στο Rolling Stone.
«Έπειτα από συζητήσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη, ο Macklemore δεν θα συμμετάσχει στις υπόλοιπες προγραμματισμένες εμφανίσεις ως καλλιτέχνης έναρξης», πρόσθεσε.
Ο βραβευμένος με Grammy μουσικός επρόκειτο να εμφανιστεί στις οκτώ από τις δέκα συναυλίες που απομένουν στην περιοδεία, η οποία συνεχίζεται στις 19 Σεπτεμβρίου στη Φιλαδέλφεια. Μεταξύ των σταθμών περιλαμβάνονται το Gillette Stadium στη Μασαχουσέτη, το Mercedes-Benz Stadium στην Ατλάντα και το Lucas Oil Stadium στην Ινδιανάπολη.
Στην επίμαχη εμφάνισή του, ο Macklemore εξήγησε στο κοινό ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ήθελε να συμμετάσχει στην περιοδεία ήταν η δυνατότητα να εκφράσει τη στήριξή του στους Παλαιστινίους μπροστά σε μεγάλα ακροατήρια.
«Ήθελα να σταθώ σε στάδια όπως αυτό και να πω δύο λέξεις που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου: “Free Palestine”», δήλωσε. «Θέλω αυτές οι λέξεις να ακουστούν δυνατά και καθαρά, ώστε οι άνθρωποι στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη να γνωρίζουν ότι δεν τους έχουμε ξεχάσει».
Στη συνέχεια ερμήνευσε το «Hind’s Hall», ενώ στις οθόνες του σταδίου προβάλλονταν εικόνες καταστροφής από τη Γάζα. Το τραγούδι αναφέρεται στις φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις και στην κατάληψη κτιρίου του Πανεπιστημίου Κολούμπια, το οποίο οι διαδηλωτές είχαν μετονομάσει προς τιμήν της Χιντ Ρατζάμπ.
Μετά τη συναυλία, το Israeli American Council ξεκίνησε συλλογή υπογραφών ζητώντας την απομάκρυνσή του από την περιοδεία. H οργάνωση υποστήριξε ότι επρόκειτο για συναυλία του Εντ Σίραν και όχι για πολιτική συγκέντρωση, αμφισβητώντας τη χρήση της σκηνής από έναν καλλιτέχνη έναρξης για την προώθηση αυτού που χαρακτήρισε «μονόπλευρη πολιτική ατζέντα».
Η ομιλία διαδόθηκε ευρέως στα social media, ενώ η συζήτηση εντάθηκε όταν η Pink αναδημοσίευσε έκκληση για την απομάκρυνση του Macklemore.
Πηγή: Variety
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κώστας Παπαδάκης, Πάνος Σκέντζος, Βαγγέλης Εμμανουήλ, Jorge Jr μιλούν για τη μουσική τους λίγο πριν το live τους στο Arch Club Live Stage
Θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες
Ο αναγνωρισμένος συνθέτης μιλάει για τα «Τραγούδια για μια επιστροφή» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
Από τον «Σασμό» και το «Να μ’ αγαπάς» στο στέκι της Πλάκας
Ξεπερνούν την επίδοση των U2 στο Sphere
Από τα αθηναϊκά υπόγεια στις ευρωπαϊκές σκηνές, η Ελένη Μάκκα και ο Γιώργος Πάλλης μιλάνε στην ATHENS VOICE για τη διαδρομή του σχήματος
Έως 20 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον τελικό
Γιατί το τραγούδι «The Chain» έγινε ο τίτλος της ταινίας για τη θρυλική μπάντα
Ο Jason Williamson μιλάει στην ATHENS VOICE γα την οργή, τη ζήλια, την αυτοκριτική, την υποκρισία της μουσικής βιομηχανίας και τη σχέση του με την Αθήνα
Με αφορμή την απομάκρυνση του ράπερ Μάκλμορ
Η περιοδεία του «Together, Together» θα συνεχιστεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με συναυλίες στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ
Ανατρέπεται η προηγούμενη απόφαση των ολλανδικών αρχών
Οι μασκοφόροι Σουηδοί μιλούν πριν μεταφέρουν την ψυχεδελική τους έκσταση στο Gazarte Ground Stage για δύο νύχτες
Ποιοι καλλιτέχνες μπορεί να τον πλαισιώσουν
Η streaming πλατφόρμα ενισχύει τον αλγόριθμό της υπέρ των πραγματικών καλλιτεχνών
Στις 29 Οκτωβρίου, το ΙΛΙΟΝ Plus φιλοξενεί μια σπουδαία συνάντηση της ελληνικής και της γαλλικής ραπ σκηνής
Οι Ιρλανδοί επιστρέφουν στην Αθήνα, την Κυριακή 11 Ιουλίου - Πότε ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων
Μια μουσική ιστορία τεσσάρων δεκαετιών στο Melissa Music Theatre
Η γενική διευθύντρια της «Αυτοδιαχείρισης», Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, μιλά στην ATHENS VOICE για τη διοργάνωση, τον σκοπό της και τη στήριξη των Ελλήνων δημιουργών
Στις 25 Οκτωβρίου HAAi και Romy δίνουν παλμό στην Κυριακή μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.