- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Macklemore: Εκτός περιοδείας του Εντ Σίραν μετά την ομιλία του υπέρ της Παλαιστίνης
Μετά τη συναυλία, το Israeli American Council ξεκίνησε συλλογή υπογραφών ζητώντας την απομάκρυνσή του
Macklemore: Εκτός περιοδείας του Εντ Σίραν μετά την ομιλία του υπέρ της Παλαιστίνης
Ο Macklemore απομακρύνθηκε από τις υπόλοιπες προγραμματισμένες εμφανίσεις του στην αμερικανική περιοδεία «Loop Tour» του Εντ Σίραν, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του υπέρ της Παλαιστίνης στη συναυλία της 4ης Σεπτεμβρίου στο MetLife Stadium του Νιου Τζέρσεϊ.
Σύμφωνα με το Variety, η διοργανώτρια εταιρεία Messina Touring Group ανακοίνωσε ότι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις επόμενες συναυλίες αρνήθηκαν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με τον ράπερ στο πρόγραμμα του Έντ Σίραν.
«Ενημερωθήκαμε από χώρους των επερχόμενων συναυλιών στις ΗΠΑ ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Macklemore στη σύνθεση, κάτι που θα οδηγούσε στην ακύρωση της περιοδείας και θα επηρέαζε εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της στο Rolling Stone.
«Έπειτα από συζητήσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη, ο Macklemore δεν θα συμμετάσχει στις υπόλοιπες προγραμματισμένες εμφανίσεις ως καλλιτέχνης έναρξης», πρόσθεσε.
Ο βραβευμένος με Grammy μουσικός επρόκειτο να εμφανιστεί στις οκτώ από τις δέκα συναυλίες που απομένουν στην περιοδεία, η οποία συνεχίζεται στις 19 Σεπτεμβρίου στη Φιλαδέλφεια. Μεταξύ των σταθμών περιλαμβάνονται το Gillette Stadium στη Μασαχουσέτη, το Mercedes-Benz Stadium στην Ατλάντα και το Lucas Oil Stadium στην Ινδιανάπολη.
Στην επίμαχη εμφάνισή του, ο Macklemore εξήγησε στο κοινό ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ήθελε να συμμετάσχει στην περιοδεία ήταν η δυνατότητα να εκφράσει τη στήριξή του στους Παλαιστινίους μπροστά σε μεγάλα ακροατήρια.
«Ήθελα να σταθώ σε στάδια όπως αυτό και να πω δύο λέξεις που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου: “Free Palestine”», δήλωσε. «Θέλω αυτές οι λέξεις να ακουστούν δυνατά και καθαρά, ώστε οι άνθρωποι στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη να γνωρίζουν ότι δεν τους έχουμε ξεχάσει».
Στη συνέχεια ερμήνευσε το «Hind’s Hall», ενώ στις οθόνες του σταδίου προβάλλονταν εικόνες καταστροφής από τη Γάζα. Το τραγούδι αναφέρεται στις φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις και στην κατάληψη κτιρίου του Πανεπιστημίου Κολούμπια, το οποίο οι διαδηλωτές είχαν μετονομάσει προς τιμήν της Χιντ Ρατζάμπ.
Μετά τη συναυλία, το Israeli American Council ξεκίνησε συλλογή υπογραφών ζητώντας την απομάκρυνσή του από την περιοδεία. H οργάνωση υποστήριξε ότι επρόκειτο για συναυλία του Εντ Σίραν και όχι για πολιτική συγκέντρωση, αμφισβητώντας τη χρήση της σκηνής από έναν καλλιτέχνη έναρξης για την προώθηση αυτού που χαρακτήρισε «μονόπλευρη πολιτική ατζέντα».
Η ομιλία διαδόθηκε ευρέως στα social media, ενώ η συζήτηση εντάθηκε όταν η Pink αναδημοσίευσε έκκληση για την απομάκρυνση του Macklemore.
Πηγή: Variety
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
65 χρόνια μετά την ηχογράφηση του «Weiße Rosen aus Athen»
Στη σκηνή με τη Ντούα Λίπα για την ακουστική εκτέλεση του «Antología»
Τεράστια ζήτηση παρά τις τιμές-ρεκόρ για τη μεγάλη επιστροφή του φεστιβάλ στο Σόμερσετ
Δύο σκηνές, τέσσερις γύροι, δύο διαφορετικά styles και ένα κοινό που θα έχει τον τελευταίο λόγο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.