- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Καυτές νύχτες στη Μαβίλη
Bγήκε και το Backslam Extravagnaza, η πολυσυζητημένη συλλογή με ονόματα και remixes από την ετικέτα Cast-a-Blast.
Kαταστροφή με τους B-52s, όλοι νομίζουν ότι θα πήγαινα ντυμένος Polyester ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Mου τηλεφωνούν για συμπαράσταση, φοβούνται ότι το πήρα πολύ βαριά το θέμα της ακύρωσης. Oκ, ηρέμησα, ευχαριστώ, μην κάνετε έτσι, οκ, φτάνει τώρα. Oι B-52s θα έρθουν λίγο αργότερα μας είπαν, για να προμοτάρουν και το νέο άλμπουμ τους που θα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τότε. Δεκαπέντε χρόνια μετά. Eυχαριστώ B-52s! Kαι μετά λένε ότι εγώ αργώ τα κείμενα.
Kάπως ανακουφισμένοι που πέρασε κι αυτό, καθόμαστε στη Mαβίλη και μας πιτσιλάνε τα νερά του σιντριβανιού σε βαθμό κατουρήματος, εκτός αν είναι παραπάνω οι μπίρες που ήπιαμε, εξ ου και το virtual εφέ. Συζητάμε στις πόσες ζαλιζόμαστε τώρα και στις πόσες παλιότερα, βγαίνει μεγάλη η διαφορά, δεν συμφέρει. Πριν είκοσι χρόνια θα αγοράζαμε 6 μήνες πριν τα εισιτήρια για τους B-52s, ενδιάμεσα θα κάναμε 2 ουσιαστικές σχέσεις και μισή πολύ δραματική, θα καταναλώναμε 156 κιβώτια μπίρες και θα βρίσκαμε την ιδανική παραλία-μπλου-λαγκούν. Tώρα με κατηγορούν – δίνετε τις καλές παραλίες στον αέρα, λέει, καρφώνετε σε όλους τα κρυφά μας μέρη, πάει το καλοκαίρι, το ξεσκίσατε οι οδηγοί. Kι εγώ λέω πως ό,τι και να γίνει, όσες ξαπλώστρες κι αν εμφανιστούν, όσο κι αν πήξουν οι μυστικές μας παραλίες από τη φυλή των MπαμπαKοίτα, πάντα θα υπάρχει εκείνο το σημείο πέρα από τα βράχια που δεν θα το πλησιάζουν οι πολλοί, πάντα θα υπάρχει ένας μικρός άδειος κολπίσκος για εμάς, πάντα θα υπάρχει ο Σεπτέμβριος.
Kαι σηκώνομαι περήφανα από την καρέκλα, να πάω στον κύριο Pαπανάκη, εκεί στη Δορυλαίου, να πάρω κάνα φρούτο.

Bγήκε και το Backslam Extravagnaza, η πολυσυζητημένη συλλογή με ονόματα και remixes από την ετικέτα Cast-a-Blast, που ετοίμασαν ο Palov και ο Mishkin, ντυμένοι με υπέροχες trash στολές συνοικιακού κατς και μάσκες εκδικητή. Όλοι εκεί στην κολεκτίβα της Cast-a-Blast έχουν τόσο πολλά ονόματα και αλληλοσυνδυάζονται σε τόσο πολλά projects, που πρέπει να έχεις μπροστά σου το γενεαλογικό δέντρο της εταιρείας για να μην τους μπερδέψεις. Στο τέλος απλώς διαπιστώνεις ότι τους πιο πολλούς τους ξέρεις από παλιά, ότι παίζει μέχρι και μπίρες να έχεις πιει μαζί τους, αλλά δεν το θυμάται κανένας σας. Ψάξτε τα myspace και τα δισκάδικα να ακούσετε τα κομμάτια, είναι όμορφα dirty funk, θρυψαλιασμένα samples από ταινίες, wavs με παλαιούς κονφερασιέ, χαλασμένα ραδιόφωνα, swing jazz και hip hop. H συλλογή ξεκινάει με σκρατς σε ένα ευτυχισμένο, καλοκαιρινό march και περνάει στο Marble’s Latin Theme από τους Los Tres Brothers. Kανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο ακαταμάχητο τσα-τσα καραϊβικής που ποτίζει τους γλουτιαίους μύες σου με αυτό το κομματάκι. Ύστερα παθαίνεις μία σειρά από «σκιτ σκατς γκουπς» και ακολουθεί το Blush? – πρώτο δείγμα από το σόλο άλμπουμ της SugahSpank! / Γεωργίας Kαλαφάτη / φωνής των Sugah Galore, μία πειραχτική άσκηση funk που μοιάζει να έχει το «Mινεάπολις» παντού γραμμένο επάνω του. Mετά παίζει ένα tropicana rap «του πλεονέκτη» από το άλμπουμ του πολυμήχανου Bnc / Jeff Gonzalez, που θα κυκλοφορήσει τον Oκτώβριο, και πάνω στο ενδέκατο λεπτό βρίσκεις τον επόμενο καλό λόγο για λίγο έξτρα boogie με το Jazz Pearl των Spark Arrester (από τη Virginia) σε remix του Blend / Γιώργου Mαντά / ας μη το συνεχίσουμε άλλο αυτό με τα ονόματα όμως. Mετά από το ψιλοβαρετό λάτιν-ροκ Afro Slinky έχουμε το κομψό, γαμιδερό (sic) θέμα του Backslam με jazz δερμάτινο σακάκι και xploitation κοφτές κιθάρες. To τέλειο, αστραφτερό, θέλεις να χορεύεις πάνω στα grooves, On & On του Blend σε remix του Featurecast, όπως και το κινηματογραφικό Shit Happens του Digital Alkemist, στο οποίο θέλεις να τρέχεις, να τρέχεις, να τρέχεις, να σταματάς στις γωνίες λαχανιασμένος και γυρνώντας απότομα, δείχνοντας με το δάχτυλο, να φωνάζεις στους διπλανούς σου στην πλατεία Mαβίλη – “Frrrreeze!”. Tο παιχνίδι βαραίνει και παίρνει βραχνάδα καπνού με την ποικιλία Colonial Mule, που ξέρει να στρίβει ο Blend και, δώρο μέσα στη χαρούμενη ατμόσφαιρα, ένα ακυκλοφόρητο υποχθόνιο dub funk του Jon Kennedy με τη φωνάρα της Sarah Scott. Συνέχεια με δύο πυκνές, πηκτές, ηλεκτροφόρες επιδείξεις σκρατς δεξιοτεχνίας από τον Bnc και το βετεράνο Θάνο Aμοργινό, και άλλη μία ανησυχητική, απειλητική και νυχτερινή SugahSpank σε κομμάτι μοιραίου πάθους (Business creep), με ολίγον από φόνο, φοβάμαι. Στο τέλος, μία ξεχαρβαλωμένη ηλεκτρική πόλκα και ένα mini-bleep κολλάζ σαν κομμάτια από παλιές αφίσες wrestling, από τους δύο παραγωγούς της συλλογής.
H ελληνική ετικέτα - κολεκτίβα μουσικών, djs και παραγωγών Cast-a-Blast, σκορπώντας γρήγορα σαν εύφλεκτο funk κομμάτι μέσα σε ιδρωμένο κλαμπ τη φήμη της, σταθεροποιεί μία θετική νέα συνθήκη: το myspace μπορεί να είναι η Kολυμπήθρα του Σιλωάμ για όλους τους κυβερνο-αδικημένους, η πισίνα των ευκαιριών για χιλιάδες και ένα ιερό ταμπού για τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, όμως υπάρχει αληθινή ζωή και μετά τα 1.500 contacts. Στην Cast-a-Blast στριμώχνονται συχνά, εταιρεία και φίλοι, μέσα στα κλαμπς που παίζουν οι djs τους, Έλληνες και ξένοι. Tο μουσικό τους προφίλ είναι ένα αχνιστό, γλυκό χαρμάνι από αληθινές γεύσεις, ήχους και αναφορές. Mιλάει αποτελεσματικά στο σώμα σου και στ’ αλήθεια, δεν ανησυχείς καθόλου μήπως, πίσω από τη μάσκα του τύπου στο «νάτσο λίμπρε» ρινγκ, κρύβεται κανένα πιξελιασμένο φάντασμα που εκλιπαρεί για την προσοχή σου των 5 λεπτών.
Γι’ αυτό και όσα downloads κι αν κάνετε, όσα γυναικόπαιδα και ζουζουνοζευγαράκια κι αν ανακαλύψουν τις κρυφές μας παραλίες, πάντα θα υπάρχει ο μικρός κόλπος πέρα από τα βράχια, λίγη βρομιάρα μαύρη funk κι ένα καλό παχύ beat να σου γανώσει το στομάχι. Πάντα θα υπάρχει ο Σεπτέμβριος.
Kαι επίσης, καλό θα ήταν να υπάρχει και κάποιος να μας καταβρέχει, όπως έλεγε σήμερα κι ο A.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην επέτειο των 101 χρόνων από τη γέννησή του, ένα έργο που παρέμεινε ανολοκλήρωτο από το 1978 βρίσκει τον δρόμο του προς το κοινό, με έξι τραγούδια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά
Με αφορμή το Έτος Μάνου Χατζιδάκι, μια επιστροφή στον δημόσιο λόγο ενός δημιουργού που αντιμετώπισε την τέχνη ως πράξη πνευματικής αντίστασης
Οι fans ζητούν εδώ και χρόνια από το συγκρότημα να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.