- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Νόρα Τζόουνς στο Jazz on the Hill: Θεά, ξωτικό, αναστεναγμός, μαγεία
Χίλιες νύχτες σε μία, στον λόφο της Σάνης
Ανταπόκριση από τη συναυλία της Norah Jones στο Jazz on the Hill, στον Λόφο της Σάνης
Πιάνισε σαν Norah, κιθάρισε σαν Jones, χτύπησε την μπλε νότα και έπαιξε τα μπλουζ σαν Norah Jones. Τζάζαρε τα country, ρόκαρε τα σόουλ, γκοσπέλαρε τα φόλκ και δεν νομίζω να υπήρξε άνθρωπος χθες βράδυ στον Λόφο της Σάνης, που να μην τον ξενύχιασε το συναίσθημα, να μην τον εξόντωσε ο σπαραξικάρδιος τρόπος της, να μη λύγισε από τη σαγήνη της, να μην έφυγε ενθουσιασμένος, συνεπαρμένος και μαγεμένος από τη μυσταγωγία που έστησε η Norah Jones, με το φλοράλ φορεματάκι και τα πεντακόκκινα στραφταλιζέ γοβάκια με το λουράκι. Όχι Jazz on the Hill, όλες οι μεγάλες μουσικές ήχησαν μεγαλειωδώς χθες βράδυ on the Sani Hill.
Μαζί της μια all star μπάντα σεσημασμένων δεξιοτεχνών. Η Sasha Dobson στα υποστηρικτικά φωνητικά και την κιθάρα τουράρει με τον Νιλ Γιανγκ και τον Γουίλι Νέλσον, o ντράμερ Brian Blade τυμπάνισε στο παρελθόν με Μπομπ Ντίλαν, Γουέιν Σόρτερ, Εμιλού Χάρις, Μαριάν Φέιθφουλ, Τσικ Κορία, Χέρμπι Χάνκοκ και Ντανιέλ Λανουά. Ο κοστουμάτος μπασίστας Josh Lattanzi, όταν πετά τα κυριλέ και φορά τζιν και τισέρτ, ανεβαίνει στη σκηνή με τους Lemonheads, στο ξυλόφωνο και στις σπέσιαλ πληκτρικές, η Sami Stevens, με τα αιθέρια αρπέζ και τα νεραϊδίσια φωνητικά της, που εκτός Νόρας, ντύνουν τακτικά και τα πνευστά γκρουβ του John Zorn. Τραγούδια σαν προσευχές και ξόρκια για έρωτες που ξεθύμαναν ή αγάπες που κρατάνε ακόμα, σκόπιμα εμβόλιμα birdsinging κελαηδητά, μπλε Κάντιλακ και What am I to you, με το καλησπέρα σας!
Paradise, Come away with me, I’ m awake, νύχτα βελούδινη, γρέζι απίθανο, υπολογισμένα σκαμπανεβάσματα ρυθμών, Don’t want to talk about it, I Just wanna dance: ένα καθαγιασμένο και απελευθερωτικό υπαρξιακά τραγούδι, από το τελευταίο θεϊκό άλμπουμ της, Visions, όπως και ένα απρόσμενο χιτ, το Staring at the wall, από τον ίδιο δίσκο: Devil watches every step I take/ messing with the moves I’m trying to shake/ Every day we do God’s little dance/ Never knowing when to take a chance».
Αποχαιρετώντας μας, είπε ότι αυτή ήταν η τελευταία νύχτα της περιοδείας της, την Κυριακή το πρωί θα πετούσε για το σπίτι. Ίσως να εξηγείται έτσι και το ξεσάλωμα με τις διασκευές στον Τομ Γουέιτς (θεσπέσιο το Long way home), στη Minnie Riperton (Les Fleurs) και ένα φινάλε τέρμα τρυφερό με το Don’t know why από Jesse Harris & The Ferdinandos. Το δροσερό αεράκι, ο όγκος του Πύργου στο κέντρο της σκηνής λουσμένος χρώματα συν φυσικά τον κρυστάλλινα ανυπέρβλητο τέλειο ήχο, απογείωσαν την εμπειρία. Μια νύχτα, μυσταγωγικό βίωμα. Άνετα το χθεσινό βράδυ με τη Norah Jones περνάει και κωδικοποιείται στις καλένδες ως η συναυλία του καλοκαιριού. Άνετα!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τη διεθνώς καταξιωμένη φλαουτίστα με αφορμή το βιβλίο της «Opus Alexandrinum»
Από τη σύμπραξη του Γιάννη Σαββιδάκη με τη Vicky Bee Band μέχρι την εμφάνιση του Johnny Vavouras & The Cadillacs
Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την κυκλοφορία του video clip του
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.