- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Release Athens 2025: Η Μπεθ Γκίμπονς έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Όταν τραγουδά, η φωνή της δεν σου επιτρέπει να σκεφτείς τίποτε άλλο. Το ίδιο ισχύει και για τη σκηνική της παρουσία
Release Athens 2025: Η Μπεθ Γκίμπονς έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, την Κυριακή 20 Ιουλίου
Η μοναδική Μπεθ Γκίμπονς, η στοιχειωτική και μαγική φωνή των Portishead, έρχεται στην Αθήνα για μία συγκλονιστική εμφάνιση, την Κυριακή 20 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, σε μια συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδείας για την κυκλοφορία του περσινού, αριστουργηματικού solo δίσκου της, “Lives Outgrown”, και με την υποστήριξη του Release Athens 2025.
Όταν ακούς το όνομα Μπεθ Γκίμπονς αυτόματα σκέφτεσαι τους Portishead. Μαζί τους, παρέδωσε τρεις δίσκους-μνημεία, όχι μόνο για την trip-hop αλλά για ολόκληρη τη μουσική ιστορία, γενικά. Τα “Dummy“ (1994), “Portishead“ (1997), “Third“ (2008) αποτελούν σημεία αναφοράς για τη σύγχρονη μουσική σκηνή εδώ και 30 χρόνια, με τη σπάνια φωνή της Γκίμπονς να αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό τους.
Το 2002, είχε κυκλοφορήσει το “Out Of Season", μαζί με τον Rustin Man, ενώ το 2019 ερμήνευσε στα πολωνικά τη διάσημη 3η συμφωνία του Henryk Gorecki, σε συνεργασία με τον avant-garde συνθέτη Krysztof Penderecki. Το 2022, έκανε φωνητικά στο Mother I Sober του Kendrick Lamar, στον δίσκο του με τίτλο “Mr. Morale & The Big Steppers”. Λίγες και ξεχωριστές συνεργασίες που, όμως, επιβεβαιώνουν την εκλεκτικότητα και το εύρος του μοναδικού ταλέντου της.
To 2024, η Μπεθ μας χάρισε τον πρώτο της solo δίσκο. Το μελαγχολικό αριστούργημα, “Lives Outgrown”, πήρε θέση σε κάθε λίστα με τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς, ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις της αποθεώθηκαν.
Πρόκειται για ένα έργο που σχεδιαζόταν για 10 χρόνια. Οι στίχοι του αφορούν στη μητρότητα, το άγχος, τη θνησιμότητα και τον χρόνο που περνά. Καθηλωτική, οικεία και προσωπική όσο ποτέ, η Μπεθ Γκίμπονς λέει τα δικά της «αντίο» σε κοντινούς ανθρώπους που έχασε στο πέρασμα των χρόνων, σε μια διασταύρωση θρήνου και ζωής, μελαγχολίας και αισιοδοξίας, και με μια ερμηνεία που ανυψώνει κάθε αίσθηση.
Με τραγούδια σαν τα "Floating on a Moment", "Reaching Out", "Lost Changes", καταθέτει μια σπουδή στην απώλεια που καταφέρνει να τιθασεύσει τη θλίψη μέσα σε μια πλούσια (και με εκπλήξεις) ενορχήστρωση που αντλεί έμπνευση από την αγγλική folk, τη jazz και το progressive rock.
Όταν τραγουδά, η φωνή της δεν σου επιτρέπει να σκεφτείς τίποτε άλλο. Το ίδιο ισχύει και για τη σκηνική της παρουσία. Στωική, ακίνητη, αλλά με το χάρισμα να προκαλεί κάθε σου συναίσθημα από τη στιγμή που θα πατήσει στη σκηνή.
Info
Η προπώληση ξεκινά την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 12:00, με αρχική τιμή τα 65€ και για συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.
Διάθεση εισιτηρίων:
- Τηλεφωνικά στο 2117700000
- Online more.com / releaseathens.gr / bethgibbons.net
- Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Yoleni’s, Viva Spot Τεχνόπολης
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού / City Of Athens Lycabettus Theatre / Πρόσβαση
Η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του θεάτρου θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους, καθώς και για επιβίβαση / αποβίβαση ταξί.
Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus το οποίο θα πραγματοποιεί αναβάσεις στο Θέατρο από τις 19.00 έως τις 21.30 ξεκινώντας από την οδό Σαρανταπήχου.
Μετά το πέρας της συναυλίας, τo shuttle bus θα εξυπηρετεί την κατάβαση του κοινού από το θέατρο. Προτεραιότητα θα έχουν ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικές ή άλλες δυσκολίες, έγκυοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία συζήτηση πριν το live στο Θέατρο Βράχων
Εγκαινιάζει τον κύκλο «Μπετόβεν 200», ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα τρέχει όλον τον χρόνο, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη
Η επιτυχία της Έλα Λάνγκλεϊ «σαρώνει»
Η Δήμητρα Γαλάνη μιλά στην ATHENS VOICE με αφορμή την παράσταση «Ακόμα κι αν φύγεις...» στην ΕΛΣ
Θα είναι σύμμαχος ο καιρός;
Τι ήταν αυτό που πραγματικά κάνει τον Κολτρέιν τόσο σημαντικό
Στη συναυλία θα συμμετέχουν πάνω από 250 μουσικοί από διάφορες ορχήστρες και χορωδίες -ανάμεσά τους η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
H πρώτη νέα κυκλοφορία της μετά το άλμπουμ «The Life of a Showgirl»
Ο διεθνής παραγωγός κλείνει το φεστιβάλ στον κήπο του Goethe-Institut
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά τα σχόλια της τραγουδίστριας για τον Μάκλμορ και την Παλαιστίνη
Η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει μέσω τριών βραδιών, δύο ημιτελικών και του τελικού
Το εξαιρετικό τρίο παραδοσιακής παλαιστινιακής μουσικής μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη συναυλία τους στο Λόφο Φιλοπάππου
Ο τραγουδιστής χρησιμοποιεί αποσπάσματα από τα σχολικά ημερολόγιά του
Η πρώτη καλλιτέχνιδα που παραλαμβάνει το νέο βραβείο Artist-Director
Η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» θα πραγματοποιήσει εορταστικές εμφανίσεις σε αρένες
Ο μουσικός κάλεσε το κοινό να μην τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στη σύγκρουση
Η προσιτή τιμή και οι νέες κυκλοφορίες οδηγούν την αναγέννηση των φυσικών μέσων
Το Φεστιβάλ έρχεται από τη Λέσβο στην Αθήνα για μια μόνο βραδιά, με σπουδαίους διεθνείς και Έλληνες μουσικούς
Ο Σκωτσέζος μουσικός αποθεώθηκε στο Σάο Πάολο γράφοντας εκ νέου ιστορία
Στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Kworb – Στις 28 από τις 50 θέσεις του ελληνικού Top 50 του Spotify τα τραγούδια του.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.