Μουσικη

H Beth Gibbons των Portishead ανακοίνωσε το πρώτο της solo album

11 χρόνια μετά τη συμφωνία της με δισκογραφική εταιρεία Domino – Η ανάρτησή της στο Instagram

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Beth Gibbons των Portishead ανακοίνωσε το πρώτο της solo album
Η Beth Gibbons των Portishead στη σκηνή του War Child UK για το Ukraine Bristol, Μπρίστολ, Αγγλία, 2 Μαΐου 2022 © Mike Lewis Photography/Redferns

Beth Gibbons: Η τραγουδίστρια των Portishead ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο - Πώς προέκυψε το «Lives Outgrown»

Με μια ανάρτησή της στο Instagram, η Beth Gibbons, τραγουδίστρια του πρωτοποριακού trip hop σχήματος Portishead, αποκάλυψε ότι ο πρώτος προσωπικός της δίσκος βρίσκεται στα σκαριά. Με τίτλο “Lives Outgrown” η επερχόμενη δισκογραφική κυκλοφορία της Beth Gibbons αναμένεται «πολύ σύντομα» όπως γνωστοποίησε και θα είναι η πρώτη που προκύπτει μετά από το συμβόλαιο που υπέγραψε το 2013 με την Domino. 11 χρόνια μετά, η αινιγματική και πολυεπίπεδη φωνή των Portishead, επιστρέφει με καινούργια τραγούδια, μιλώντας για τις ανθρώπινες εμπειρίες με τη γνήσια ειλικρίνεια που τη διακρίνει από τα 90s.

«Γεια, έχει περάσει αρκετός καιρός αλλά επιτέλους μαζί με την Domino είμαι σε θέση να προσφέρω κάποια νέα μουσική πολύ σύντομα.

Είναι ένα μακρύ ταξίδι και καλύπτει πάνω από μια δεκαετία, ονομάζεται “Lives Outgrown”.

Όπως συνήθως αντανακλά αυτό που συμβαίνει μέσα μου, η δεκαετία των 50 μου έχει φέρει έναν νέο αλλά παλαιότερο ορίζοντα. Είναι μια περίοδος αποχαιρετισμών σε οικογένεια, φίλους και ακόμα και σε αυτό που ήμουν πριν, οι στίχοι αντικατοπτρίζουν τις αγωνίες μου και τις άυπνες νυχτερινές σκέψεις μου, εξ ου και το “Lives Outgrown”. Όχι μόνο λόγω του τρόπου με τον οποίο ταξιδεύουμε μέσω συναισθηματικών ή ψυχολογικών μεταπτώσεων στη ζωή μας, αλλά σχετίζεται περισσότερο με το χρόνο που αφήνουμε αυτόν τον πλανήτη και την κίνησή μας στο άγνωστο. Κάτι που φοβάμαι, αλλά πρέπει απλώς να προσπαθήσω και να το γιορτάσω καθώς πλησιάζει μια στιγμή, δίνοντας την ικανότητα να μεγαλώνω πέρα ​​από τους περιορισμούς αυτού του φυσικού κόσμου.

Ο ήχος ήταν επίσης μια διαδικασία εξερεύνησης των προσωπικών μου ικανοτήτων. Ήθελα να απομακρυνθώ από τα breakbeats και τα snares, επικεντρώνοντας στο ξύλινο ύφος των τόνων μακριά από τη ζαχαρένια εθιστικότητα των υψηλών συχνοτήτων που ικανοποιούν σαν τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ελπίζω όσοι από εσάς έχετε υποστηρίξει τόσο πιστά όλα αυτά τα χρόνια μαζί με οποιονδήποτε νέο ακροατή να το απολαύσετε» σημείωσε στην ανάρτησή της η Beth Gibbons φροντίζοντας να αποκαλύψει και τον τίτλο του άλμπουμ με ένα σχέδιό της.

Το 2022, η Beth Gibbons τραγούδησε στο “Mother I Sober,” ένα κομμάτι από τους Κendrick Lamar, Mr. Morale & The Big Steppers. Η συμμετοχή της τής χάρισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Grammy. Τον Αύγουστο του 2023 συμμετείχε με τα Miraculous Love Kids σε μια συνδυαστική διασκευή του “Atmosphere” των Joy Division και του “Hero” του David Bowie.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ