Μουσικη

H Beth Gibbons μοιράστηκε το νέο της τραγούδι «Floating On A Moment»

Το πρώτο single από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο «Lives Outgrown» - Τι δηλώνει η τραγουδίστρια των Portishead

H Beth Gibbons μοιράστηκε το νέο της τραγούδι «Floating On A Moment»
© Netti Habel

Beth Gibbons: Στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Floating On A Moment» από το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ «Lives Outgrown»

Η πρώτη solo προσπάθεια της Beth Gibbons, μακριά από τους Portishead, θεωρείται το Out of Season album του 2002, όπου ουσιαστικά συνεργάστηκε με τον Paul Webb των Talk Talk. Το “Lives Outgrown” είναι το επίσημο ντεμπούτο solo album της καλλιτέχνιδος, ένας ιδιαίτερα προσωπικός δίσκος για την Beth Gibbons, ο οποίος χρειάστηκε μια δεκαετία για να ολοκληρωθεί και που καταπιάνεται με θέματα όπως η ενδοσκόπηση των ανθρώπων και η παροδική φύση της ζωής. Το album θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου 2024 και θα αποτελείται από 10 νέα κομμάτια, σε παραγωγή του James Ford, ο οποίος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Arctic Monkeys, Blur, Kylie Minogue, Pet Shop Boys και Depeche Mode.

Beth Gibbons: Κυκλοφορεί το πρώτο της προσωπικό album «Lives Outgrown» στις 17 Μαΐου

Σε μεγάλο βαθμό, το “Lives Outgrown” αποτελεί το πλέον προσωπικό μέχρι σήμερα έργο της Beth Gibbons, αποτέλεσμα συνεχούς προβληματισμού και αλλαγής, καθώς και μια περιόδου κατά την οποία η καλλιτέχνιδα αναγκάστηκε να πει «πολλά αντίο». Σε μέλη της οικογένειας, σε φίλους, ακόμα και σε πρώην εκδοχές του εαυτού της. Στη μέση της ζωής της, ένα κομβικό σημείο όπου κανείς κοιτάει το παρελθόν του με μια πιο έντονη εστίαση και ουσιαστική ματιά. Σύμφωνα με την ίδια την Gibbons:

«Ο κόσμος άρχισε να πεθαίνει. Όταν είσαι νέος δεν ξέρεις το τέλος, δεν ξέρεις πως θα καταλήξουν τα πράγματα. Σκέφτεσαι ότι θα το ξεπεράσεις, ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Καμιά φορά το τέλος δε χωνεύεται καθόλου εύκολα. Τώρα που ήρθα στην απέναντι πλευρά, απλά σκέφτομαι ότι πρέπει να είμαι θαρραλέα».

Beth Gibbons - Floating On A Moment (Official Video)

Το πρώτο single από το “Lives Outgrown” ονομάζεται “Floating On A Moment” και συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο βιντεοκλίπ, σε σκηνοθεσία του Tony Oursler. Ο 67χρονος σήμερα Oursler είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης, ο οποίος από το 2000 και έπειτα έχει δημιουργήσει πολλά έργα με θεματικές το νερό, τα δέντρα, τον καπνό αλλά και τη γλυπτική. Ανήσυχος όσον αφορά τη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων, ο Oursler χρησιμοποιεί προβολείς, γιγαντοοθόνες και άλλες οπτικές συσκευές, ώστε να παρουσιάσει τα έργα του σε μεγάλη κλίμακα. Ανάμεσα στις συνεργασίες του καλλιτέχνη βρίσκεται το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης και η σειρά εκθέσεων kunstverein στη Γερμανία. Τέλος ήταν ο υπεύθυνος για το video του “Where are we now?” του David Bowie, από το “The Next Day” album του τελευταίου, το 2013. Για τη συνεργασία του με την Gibbons, ο Oursler είπε χαρακτηριστικά:

«Όταν άκουσα για πρώτη φορά το “Floating On A Moment” με μετέφερε κυριολεκτικά από μέρος σε μέρος, γεμίζοντάς με καλειδοσκοπικά συναισθήματα και οράματα. Εάν ήταν δυνατόν, ήθελα να αποτυπώσω αυτό το ψυχικό υγρό σε αυτό το βίντεο. Η δουλειά της Beth είναι τόσο δυνατή που μπορεί να οδηγήσει μας μέσα από τα δάση και τις πυρκαγιές της ζωής, αποκαλύπτοντας ψήγματα ενός πιθανού μέλλοντος.»

H Beth Gibbons μοιράστηκε το νέο της τραγούδι «Floating On A Moment»

Το “Lives Outgrown” θα είναι διαθέσιμο στα ακόλουθα format: Standard LP, Deluxe LP (βινύλιο με φυλλάδιο 4 σελίδων και λεύκωμα 12 σελίδων Α5), Standard CD και Deluxe CD.

Το tracklist του "Lives Outgrown" είναι το εξής:

  1. Tell Me Who You Are Today
  2. Floating On A Moment
  3. Burden Of Life
  4. Lost Changes
  5. Rewind
  6. Reaching Out
  7. Oceans
  8. For Sale
  9. Beyond The Sun
  10. Whispering Love

Τον ερχόμενο Μάιο ξεκινάει και η τουρνέ προώθησης του δίσκου. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι εξής ημερομηνίες:

  • 27 Μαΐου - La Salle Pleyel, Παρίσι
  • 28 Μαΐου - Theater 11, Ζυρίχη
  • 30 Μαΐου - Primavera Sound Festival, Βαρκελώνη
  • 31 Μαΐου - La Bourse Du Travail, Λυόν
  • 2 Ιουνίου – Uber Eats Music Hall, Βερολίνο
  • 3 Ιουνίου – Falkonersalen, Κοπεγχάγη
  • 5 Ιουνίου - TivoliVredenburg, Ουτρέχτη
  • 6 Ιουνίου - Cirque Royal, Βρυξέλλες
  • 9 Ιουνίου - The Barbican Centre, Λονδίνο
  • 10 Ιουνίου - Albert Hall, Μάντσεστερ
  • 11 Ιουνίου - Usher Hall, Εδιμβούργο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ