- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Sony Music επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την εξαγορά της Cobalt Music
Η 'Αννα Μαρία Αντίππα διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sony Music Entertainment Greece
Η Sony Music επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την εξαγορά της Cobalt Music
Την εξαγορά της Cobalt Music, μιας από τις πιο εξέχουσες ανεξάρτητες εταιρείες μουσικής στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Sony Music Entertainment (SME). Η επένδυση σηματοδοτεί την επανίδρυση της Sony Music Entertainment Greece, ενός νέου παραρτήματος του παγκόσμιου δικτύου της Sony Music, που επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας να επεκτείνει το αποτύπωμά της σε ταχέως αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές.
Μέσω της νεοσύστατης Sony Music Entertainment Greece, η εταιρεία θα φέρει την παγκόσμια τεχνογνωσία της στο τοπικό ρεπερτόριο, προσφέροντάς στους καλλιτέχνες νέες ευκαιρίες να συνδεθούν με το διεθνές κοινό. Διάσημοι Έλληνες καλλιτέχνες και οι κατάλογοι που δουλεύονταν έως τώρα από την Cobalt Music θα επωφεληθούν πλέον από την τεχνογνωσία της Sony Music σχετικά με την καινοτόμο τεχνολογία, τους πόρους marketing, καθώς και το παγκόσμιο δίκτυο διανομής της.
Η Cobalt Music, που ιδρύθηκε το 1957, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ελληνική μουσική βιομηχανία για δεκαετίες, δημιουργώντας έναν εμβληματικό κατάλογο εγχώριου ρεπερτορίου και εφαρμόζοντας αποδοτικές ως προς το κεφάλαιο υπηρεσίες. Μέσα στα χρόνια, η Cobalt Music παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της ελληνικής μουσικής σκηνής, αναπτύσσοντας μερικούς από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της χώρας και δημιουργώντας συνεχώς επιτυχίες στα charts. Με αυτή την εξαγορά, η Sony Music Entertainment Greece στοχεύει να διατηρήσει και να ενισχύσει αυτήν την κληρονομιά, παρέχοντας παράλληλα διευρυμένες ευκαιρίες για τα ελληνικά ταλέντα.
Η Άννα Μαρία Αντίππα διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sony Music Entertainment Greece
Η Άννα Μαρία Αντίππα, η οποία διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sony Music Entertainment Greece, φέρει πλούσια εμπειρία στον κλάδο της μουσικής, κατέχοντας ηγετικές θέσεις στην ελληνική μουσική βιομηχανία για σχεδόν δύο δεκαετίες. Η ηγεσία της θα κατυθύνει την αποστολή της εταιρείας για την προώθηση των εγχώριων ταλέντων και τη συμμετοχή της ελληνικής μουσικής σκηνής στην παγκόσμια κλίμακα.
Ο Daniel Lieberberg, Πρόεδρος της Sony Music Continental Europe and Africa, δήλωσε: «Βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες στην ελληνική αγορά, η οποία έχει πλούσια μουσική κληρονομιά και ζωντανή σύγχρονη σκηνή. Με την απόκτηση της Cobalt Music, στοχεύουμε να παρέχουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες σε ντόπιους καλλιτέχνες να ευδοκιμήσουν. Υπό την ηγεσία της Άννας Μαρίας Αντίππα, θα διατηρήσουμε την κληρονομιά της Cobalt Music, ενώ παράλληλα θα φέρουμε την ελληνική μουσική σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό».
Η Άννα Μαρία Αντίππα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sony Music Entertainment Greece, πρόσθεσε: «Είναι τιμή μου να ηγούμαι της Sony Music Entertainment Greece και να είμαι μέρος αυτής της απίστευτης ευκαιρίας για τους καλλιτέχνες μας. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την παγκόσμια πλατφόρμα της Sony Music, ενώ συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ελληνικής μουσικής. Ανυπομονώ να προωθήσω νέες συνεργασίες, να αναπτύξω ταλέντα και να συνδέσω τους καλλιτέχνες μας με τον κόσμο».
Η ελληνική μουσική βιομηχανία γνώρισε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με τα συνολικά έσοδα από ηχογραφημένη μουσική να φτάνουν τα 70,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2023, σημειώνοντας αύξηση 14,91% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο κύριος μοχλός της αγοράς είναι το streaming, το οποίο αντιπροσωπεύει το 63,1% των συνολικών εσόδων (44,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αντικατοπτρίζοντας ετήσια αύξηση 15,2%. Επιπλέον, τα έσοδα συγχρονισμού έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση 49,4%, συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη της αγοράς. Αυτή η ισχυρή ανάπτυξη τοποθετεί την Ελλάδα ως αναδυόμενη δύναμη στην παγκόσμια μουσική σκηνή, με εγχώριους καλλιτέχνες να κυριαρχούν στα charts, και τα 10 κορυφαία κομμάτια στην Ελλάδα για το 2023 να προέρχονται από τους Έλληνες καλλιτέχνες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Δείτε το βίντεο από τη συνάντησή τους
Οι δύο δημιουργοί μίλησαν στην ATHENS VOICE για τη συνεργασία τους σε έναν ιδιαίτερο δίσκο
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για δήθεν υπέρογκα ποσά - Πτώση στα προγνωστικά για το «Ferto»
Η τραγουδίστρια «πολιορκείται» στα social media, αλλά δεν απαντά στα μηνύματα που δέχεται
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.