Μουσικη

Η Jessica Pratt πειραματίζεται ξανά με το νέο της άλμπουμ «Here In The Pitch»

Η αμερικανίδα τραγουδοποιός εμπνέεται από το τέλος της εποχής των χίπις στην Καλιφόρνια

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Jessica Pratt πειραματίζεται ξανά με το νέο της άλμπουμ «Here In The Pitch»
© Samuel Hess

Jessica Pratt: Κυκλοφόρησε το νέο, τέταρτο, στούντιο άλμπουμ «Here In The Pitch» από τη City Slang Records

«Το να ακούς τη μαγευτική λαϊκή μουσική της Jessica Pratt είναι σαν να αποσυνδέεσαι από τον χρόνο. Τα τραγούδια της ήταν πάντα σαν μια πύλη πίσω από μια χαμένη δεκαετία ή ένα απομεινάρι της παιδικής συνείδησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη The Cut του New York Magazine. Στο τέταρτο album της “Here in the Pitch”, η Jessica Pratt εξερευνά νέους μουσικούς δρόμους και διευρύνει το φάσμα των επιρροών της, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστή στον ήχο που την ανέδειξε. Ψήγματα τόσο από pop και ψυχεδέλεια της δεκαετίας του 1960, καθώς και bossa nova, κάνουν την εμφάνιση τους στο δίσκο, ο οποίος στο σύνολο του μοιάζει να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από το “Quiet Signs” album του 2019.

Jessica Pratt: Οι επιρροές του νέου της άλμπουμ «Here In The Pitch»

Γεννημένη το 1987, η Jessica Pratt μεγάλωσε με τη μητέρα της η οποία της μετέδωσε την αγάπη της για τη μουσική. Από μικρή ανακάλυψε καλλιτέχνες όπως ο Tim Buckley, ενώ στα 15 της πήρε την Stratocaster κιθάρα του αδερφού της, μαθαίνοντας στην αρχή να παίζει τραγούδια των T Rex του Marc Bolan. Με έναν μικρό ενισχυτή Fender και το μικρόφωνο της μητέρας της, η Pratt ηχογράφησε τα πρώτα της τραγούδια στην ηλικία των 16 ετών. Το ομώνυμο ντεμπούτο της κατέφτασε το 2012 μέσω της Birth Records, εταιρείας του κιθαρίστα των “Darker my Love”, Tim Presley. Το album ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο με τις 500 πρώτες κόπιες να εξαντλούνται αμέσως και μεγάλα μέσα, όπως τα Pitchfork και Consequence of Sound, να ασχολούνται με τη νέα αυτή τραγουδοποιό. Η μουσική της πορεία χαρακτηρίζεται από λυρισμό στις συνθέσεις, επιρροές από το classic rock των 60s, εκτεταμένη χρήση της ακουστικής κιθάρας, καθώς και ξεχωριστά, ενίοτε ακατέργαστα, φωνητικά.

Το πολυαναμενόμενο νέο 4ο studio album της Jessica Pratt, “Here in the Pitch” κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, μέσω της City Slang Records. Αποτελεί ένα διαφορετικό album για την καλλιτέχνιδα, καθώς πειραματίζεται με νέους ήχους, έχοντας περιορίσει τη χρήση της ακουστικής κιθάρας. Ανάμεσα δε στις επιρροές του νέου δίσκου, είναι η πόλη του Λος Άντζελες, καθώς και το τέλος της εποχής των χίπις στην Καλιφόρνια και η πιο σκοτεινή περίοδος που ξεκίνησε μετά από αυτό. Όπως εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα η Jessica Pratt: «Περνάω αρκετό χρόνο ανησυχώντας και έχοντας στη φαντασία μου άσχημα πράγματα να συμβαίνουν. Οπότε, η ιδέα της δημιουργίας ενός χαρακτήρα που ασκεί δύναμη είναι μάλλον ενδιαφέρουσα».

Jessica Pratt - "World on a String" (Official Video)

Με τη συνοδεία ενός πλήρους συγκροτήματος επί σκηνής, η Jessica Pratt ετοιμάζεται για την περιοδεία της έχοντας ήδη ανακοινώσει τέσσερις sold out εμφανίσεις, δύο στο Λονδίνο και άλλες δύο στη Νέα Υόρκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.