Μουσικη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ακύρωσε συναυλία στο Κολούμπια των ΗΠΑ λόγω επεισοδίων για τη Γάζα

Ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν – Η ανάρτησή του στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης καθιστός μπροστά σε μικρόφωνο τραγουδάει κρατώντας λάουτο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αναγκάστηκε να ακυρώσει εμφάνισή του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακύρωσε τη συναυλία στο Κολούμπια λόγω των επεισοδίων και καταλήψεων με επίκεντρο τη Γάζα

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ότι χρειάζεται να ακυρώσει την προγραμματισμένη συναυλία του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια λόγω των έκτακτων συνθηκών στα αμερικανικά πανεπιστήμια εξαιτίας των επεισοδίων και καταλήψεων με επίκεντρο τη Γάζα.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Παρακολούθησα από κοντά την κατάληψη

                        
Όπως εξηγεί, επειδή μένει δίπλα στο Κολούμπια, παρακολούθησε από κοντά τα γεγονότα. «Είδα την κατάληψη του campus από τους φοιτητές, είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών», γράφει στην ανάρτησή του στα social.

Πρόσθεσε ότι «από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Κολούμπια απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται. Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας».

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί άλλες εμφανίσεις του σε αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Κολούμπια και το Χάρβαρντ. Χαρακτηριστική ήταν η εμφάνιση του τραγουδιστή με την κιθάρα του σε μία αίθουσα του Κολούμπια όπου άρχισε να τραγουδάει μία πιο τις πιο δημοφιλείς επιτυχίες του, τον «Προσκυνητή».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλκίνοου Ιωαννίδη:

Ακύρωση συναυλίας στο Columbia, 22/4/2024.

Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ιδιαίτερες στη Νέα Υόρκη. Μένω δίπλα στο Columbia και παρακολούθησα από κοντά τα γεγονότα. Είδα την «κατάληψη» του campus από τους φοιτητές, την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας (η πρώτη μετά το 1968) και τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου. Είχε προηγηθεί την προηγουμένη η «ανάκριση» της από την επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα τής έγινε η παρατήρηση ότι δεν διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο να απαντά εξίσου σοβαρά «Όχι, δεν θα το ήθελα.»

Είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους. Ταυτόχρονα, έγιναν 47 συλλήψεις φοιτητών στο Yale, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).

Από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται. Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγνώμη από όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν.

Η ομιλία και η συναυλία στο UCLA (26 και 27/4) φαίνεται ότι θα γίνουν κανονικά.

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Ο Προσκυνητής - Official Audio Release

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.