Μουσικη

The Vaccines: Πώς το indie rock συγκρότημα επιστρέφει δυναμικά το 2024

Το νέο τους άλμπουμ «Pick-Up Full Of Pink Carnations» τους βγάζει στον «δρόμο» με τους Kings Of Leon

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Vaccines: Πώς το indie rock συγκρότημα επιστρέφει δυναμικά το 2024
© Press

The Vaccines: Το νέο άλμπουμ του indie rock συγκροτήματος «Pick-Up Full Of Pink Carnations» 

Το “Pick-Up Full Of Pink Carnations” είναι το 6ο συνολικά studio album των The Vaccines, οι οποίοι εκτός των άλλων έχουν κυκλοφορήσει έναν ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο και μια σειρά από EPs. Κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς μέσω της ανεξάρτητης δισκογραφικής Thirty Tigers, η οποία έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της σπουδαία ονόματα όπως η Alanis Morissette, οι The Gaslight Anthem, αλλά και οι Smashing Pumpkins. Την παραγωγή έχει αναλαμβάνει ο Αμερικανός Andrew Wells, ο οποίος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με ονόματα όπως Halsey, Celine Dion, Phoebe Bridgers, Fall Out Boy και Young the Giant. Το νέο album των The Vaccines είναι το πρώτο τους μετά από την αποχώρηση του κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους του συγκροτήματος, Freddie Cowan.

The Vaccines - Discount De Kooning (Last One Standing)

Ο τίτλος του album είναι παράφραση ενός στίχου του πασίγνωστου “American Pie” του Don McClean και πιο συγκεκριμένα της φράσης “With a pink carnation and a pickup truck”. Σύμφωνα με τον ιθύνοντα νου των Vaccines, Justin Hayward-Young, εκφράζει τον θάνατο της αθωότητας και του αμερικανικού ονείρου. Ως γνωστόν, το “American Pie” μιλάει για την ημέρα που «η μουσική πέθανε», αναφερόμενο στο αεροπορικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή στους Buddy Holly, The Big Bopper, και Ritchie Valens. Το “Pick-Up Full Of Pink Carnations” είναι ένα album για τη συμφιλίωση με την απώλεια, αλλά ταυτόχρονα για την ευγνωμοσύνη που νιώθει κάποιος απέναντι σε ανθρώπους και οικείες καταστάσεις και μέρη.

Με τα λόγια του ίδιου του Justin Young:

«Πρόκειται για έναν συμβολισμό της ευγνωμοσύνης, του να λες σε ένα πρόσωπο ότι δεν θα ξεχαστεί. Είτε λοιπόν είναι η απώλεια ενός εραστή, ενός φίλου, ή ακόμα και απλά ενός ονείρου, ο δίσκος είναι μια υπενθύμιση ότι όλα αυτά θα ζήσουν, με όποια ιδιότητα τους επιτρέπει το μυαλό μας. Και είναι μια υπενθύμιση να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.»

The Vaccines - Heartbreak Kid

Το συγκρότημα των The Vaccines σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2009 στο Δυτικό Λονδίνο. Η αρχική τους σύνθεση ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα και αποτελούταν από τους Justin Young (κιθάρα, φωνητικά), Árni Arnason (μπάσο), Freddie Cowan (κιθάρα) και Pete Robertson (τύμπανα). Έχτισαν σιγά σιγά το όνομά τους μέσα από εμφανίσεις στα δημοφιλέστερα αγγλικά ραδιόφωνα, ενώ στις αρχές του 2011 ήρθαν τρίτοι σε δημοσκόπηση του BBC με τίτλο “Sound of 2011”. Το ντεμπούτο album της ίδιας χρονιά περιείχε την επιτυχία “Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)”, το οποίο κυκλοφόρησε και ως single. Οπαδοί του συγκροτήματος έχουν δηλώσει κατά καιρούς οι Alex Kapranos των Franz Ferdinand και Marcus Mumford των Mumford & Sons. Ο ήχος τους έχει συγκριθεί μεταξύ άλλων με ονόματα όπως οι Ramones, οι Jesus & Mary Chain και διάφοροι άλλοι. Έχουν περιοδεύσει μεταξύ άλλων με τους Muse, ενώ το 2024 θα τους βρει στον «δρόμο» με τους σπουδαίους Kings of Leon. Ανάμεσα στις επιτυχίες των The Vaccines είναι τραγούδια όπως τα No Hope, Dream Lover, Wetsuit, I Always Knew και Handsome. Μέχρι σήμερα, οι The Vaccines έχουν πουλήσει περίπου 2 εκατομμύρια δίσκους. Έχοντας ήδη πέντε albums στο Top 5 του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου και ενός No 1 για το “Come of Age” του 2012, οι The Vaccines συνεχίζουν με το νέο 6ο studio album τους την εξαιρετική πορεία τους. Μια πορεία που τους καθιστά ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης indie rock σκηνής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ