Μουσικη

Remo Drive: Το νέο τραγούδι τους για τον κύκλο του άγχους

Το «All You 'll Ever Catch» είναι το νέο single από το άλμπουμ «Mercy»

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Remo Drive: Το νέο τραγούδι τους για τον κύκλο του άγχους
© Shun Matsuhashi

Remo Drive: Το αμερικανικό indie rock συγκρότημα κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ «Mercy» στις 24 Φεβρουαρίου από την Epitaph Records.

Το “All You 'll Ever Catch” είναι το νέο single των Remo Drive από το άλμπουμ “”Mercy” που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. «Το τραγούδι μιλάει για τον κύκλο σκέψης του άγχους. Το έγραψα ως πρόκληση για τον εαυτό μου ώστε να τον αγκαλιάσω και να επιτρέψω στο υποσυνείδητο και τη διαίσθησή μου να με κατευθύνουν», εξηγεί για το “All You 'll Ever Catch” ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Remo Drive, Erik Paulson. Συμπληρώνοντας πως «Υπάρχει μια ειρωνεία στο ότι το τραγούδι είναι επιμελημένο με πολύ συνειδητό τρόπο. Ωστόσο, αισθάνομαι το μήνυμά του να γίνεται όλο και πιο κατανοητό, όσο περισσότερο ακούω τις συμβουλές του εαυτού μου».

Remo Drive: Το indie rock συγκρότημα κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ «Mercy»

Το “All You'll Ever Catch” είναι το τέταρτο single που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επερχόμενο τέταρτο studio album των Remo Drive Mercy”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου 2024 από την Epitaph Records. Τα τρία προηγούμενα singles No, There's No Hope for You”, “New in Town” και “Mercy”, υπηρετούν την επιτυχημένη μετάβαση του συγκροτήματος σε indie και alternative rock φόρμες, μακριά από το pop punk της πρώιμης περιόδου του γκρουπ.

Remo Drive - "All You'll Ever Catch"

Παραγωγός του “Mercy” είναι ο Phil Ek από το Σιάτλ, ο οποίος έχει συνεργαστεί εκτός των άλλων με τους Fleet Foxes, τους σπουδαίους Band of Horses (των οποίων το “The Funeral” να έχει ακουστεί σε πληθώρα TV shows), καθώς επίσης και με τους θρύλους του grunge, Mudhoney. Η συνεργασία της ήταν ιδιαίτερα αποδοτική και ο Erik Paulson θα πει χαρακτηριστικά: «Ήταν αναζωογωνητικό να δουλεύω με τον Phil Ek. Το συναίσθημα που έβγαζε η μουσική ήταν αντίστοιχο με εκείνο που νιώθαμε όταν ήμασταν νεότεροι. Ήταν σαν να μας λέει Γ@μα το. Πάμε! Ας διασκεδάσουμε.». Ο Paulson έχει προσφάτως μετακομίσει στην πόλη Albany της Νέας Υόρκης, σε αντίθεση με τον αδερφό του Stephen (μπάσο) ο οποίος και παρέμεινε στη Μινεσότα, πατρίδα του συγκροτήματος. Στο νέο του περιβάλλον, ο Erik αφιέρωσε πολύ χρόνο στη συγγραφή του δίσκου, ενώ στιχουργικά καταπιάστηκε αυτή τη φορά με θέματα όπως η πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, η αποδοχή της τέχνης από το ευρύ κοινό, καθώς φυσικά και η μετάβαση και διαμονή σε ένα νέο μέρος, θέμα με το οποίο καταπιάνεται το single New in Town”. Το “Mercy” είναι το πρώτο album που κυκλοφορεί το συγκρότημα, ύστερα από το προ τετραετίας “A Portrait of an Ugly Man”.

Remo Drive - "No, There's No Hope For You"

Το Bloomington από όπου και ξεκίνησαν οι δύο αδελφοί Paulson τους Remo Drive, βρίσκεται πολύ κοντά στις Δίδυμες Πόλεις της Μινεσότα, Minneapolis και Saint Paul. Εκείνες τις μέρες το συγκρότημα είχε ως βάση την pop punk μουσική αλλά και την emo θεματολογία και αισθητική, ενώ άλλες επιρροές περιελάμβαναν γκρουπ όπως οι Weezer, οι The Police, τα συγκροτήματα της grunge σκηνής και κυρίως οι post-hardcore ήρωες Title Fight. Είναι η εποχή του emo revival και οι Remo Drive δε δυσκολεύονται να συνδέσουν το όνομα τους με το κίνημα, ειδικά με το πρώτο album τους το 2017, με τον ευφάνταστο τίτλο... “Greatest Hits”. Στη συνέχεια, οι Remo Drive εμπλουτίζουν τον ήχο τους με στοιχεία από την πλούσια κληρονομιά του indie και alternative rock, ενώ το τρίτο album A Portrait of an Ugly Man” περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του γκρουπ, το “Star Worship”.

Remo Drive - "New In Town"

Ύστερα από τη μετακόμιση του Erik στη Νέα Υόρκη, η εξ αποστάσεως ηχογράφηση ήταν κάτι το καινούργιο για το συγκρότημα που είχε συνηθίσει στη από κοινού σύνθεση μουσικής σε ένα δωμάτιο. Ωστόσο οι ίδιοι τους εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα home studios τους, όπου και ολοκληρώθηκε το νέο album με την καθοδήγηση του Phil Ek. Στα τύμπανα βρίσκεται ο Sam Becht ενώ πλήκτρα στο τραγούδι “Hold You” παίζει o Dane Folie, με τους δύο μουσικούς να είναι αυτοί που συνοδεύουν τα αδέρφια Paulson στις περιοδείες. To Mercy είναι ένα album ιδιαίτερα προσωπικό, μια συλλογή τραγουδιών η οποία βοηθά τον ακροατή να κατανοήσει πράγματα για τον εαυτό του, ξεκλειδώνοντας την ειλικρίνεια του. Είναι σίγουρα η κορυφαία τους μέχρι τώρα στιγμή στο στιχουργικό κομμάτι.

Remo Drive - "Mercy"

Το tracklist του επερχόμενου “Mercy” είναι το εξής:

  1. Please, Please Be Smart
  2. I Find Trouble
  3. All You'll Ever Catch
  4. White Dress
  5. Mercy
  6. Makin' Muzak
  7. Houseplant
  8. No There's No Hope For You
  9. New In Town
  10. Hold You

Για την προώθηση του “Mercy”, το συγκρότημα θα βγει σε περιοδεία στις ΗΠΑ, από τις 8 Μαρτίου έως και τις 14 Απριλίου, σε μία τουρνέ 25 συνολικά εμφανίσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ