Μουσικη

Οι Sleep Theory μοιράστηκαν την εναλλακτική έκδοση του «Fallout»

Το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα μια πιο ατμοσφαιρική έκδοση της viral επιτυχίας από το «Paper Hearts»

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sleep Theory: Η νέα εκδοχή του viral τραγουδιού «Fallout» που κυκλοφόρησε το αμερικανικό rock συγκρότημα.
© Alex Bemis

Sleep Theory: Η νέα εκδοχή του viral τραγουδιού «Fallout» που κυκλοφόρησε το αμερικανικό rock συγκρότημα.

Ήταν μία από τις αποκαλύψεις του 2023. Υλοποιώντας το όραμα του τραγουδιστή Cullen Moore, οι Sleep Theory εμφανίστηκαν από το πουθενά πριν από ένα χρόνο με το “Another Way”, το οποίο έγινε αμέσως viral στην πλατφόρμα του TikTok. Το συγκρότημα όμως δεν ήταν σε καμία περίπτωση «φωτοβολίδα» ή “overnight sensation” όπως συνηθίζουμε να λέμε, αλλά αποτέλεσμα μεθοδικής προσπάθειας πολλών χρόνων. Το πρώτο EP των Sleep Theory με τίτλο “Paper Hearts” ήταν από τις καλύτερες κυκλοφορίες της προηγούμενης χρονιάς, με τραγούδια όπως το “Fallout” και κυρίως το “Numb” να γίνονται μεγάλες επιτυχίες. Πρόσφατα το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα μια εναλλακτική version του “Fallout”, πιο απαλή και ατμοσφαιρική από το πρωτότυπο αλλά εξίσου δυναμική.

Sleep Theory - "Fallout (Reimagined)" (Lyric Video)

Σήμερα Sleep Theory διατηρούν το momentum που απέκτησαν με την επιτυχία του “Paper Hearts”, ενώ έχουν ήδη εμφανιστεί σε σπουδαία festival όπως τα Louder than Life και Point Fest. Ταυτόχρονα, απολαμβάνουν την κάλυψη σημαντικών μέσων του ηλεκτρονικού τύπου, όπως τα American Songwriter, Billboard και Punktastic, ενώ ο David Draiman των Disturbed δηλώνει μεγάλος θαυμαστής τους. Το “Fallout (Reimagined)” επεκτείνει την επιτυχία του original τραγουδιού, το οποίο έχει συγκεντρώσει το εντυπωσιακό νούμερο των 6 εκατομμυρίων streams, ενώ συνολικά το “Paper Hearts” EP (το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της Epitaph Records) έχει ξεπεράσει αντίστοιχα τα 57 εκατομμύρια. Αυτή τη στιγμή, οι Sleep Theory βρίσκονται σε περιοδεία με τους Beartooth ενώ ετοιμάζονται για εμφανίσεις σε festival όπως τα Welcome to Rockville και το Sonic Temple Festival. Μπορείτε να ακούσετε το Fallout (Reimagined) εδώ :

Έχοντας ως έδρα το Μέμφις, οι Sleep Theory αποτέλεσαν το όχημα του Cullen Moore, ο οποίος ύστερα από θητεία στον αμερικανικό στρατό αποφάσισε να κυνηγήσει την επιτυχία στη μουσική βιομηχανία. Παρά τις επιρροές του Moore από funk και R&B, όχημα του συγκροτήματος αποτελούν το σύγχρονο rock όπως το όρισαν συγκροτήματα σαν τους Linkin Park, καθώς και η nu-metal σκηνή των Korn, Slipknot, Disturbed και άλλων συναφών. Οι Sleep Theory καταφέρνουν με άνεση να ακούγονται ξεχωριστοί και μοντέρνοι, ενσωματώνοντας ενίοτε στοιχεία από AOR (arena rock), τα οποία τους κάνουν ιδιαίτερα αγαπητούς στους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Συνοδοιπόρος του Moore είναι ο μπασίστας Paolo Vergara, με το συγκρότημα να παίρνει την τελική του μορφή με τους Daniel και Ben Pruitt, σε κιθάρα και τύμπανα αντίστοιχα. Ύστερα από την κυκλοφορία του “Numb”, το οποίο απέκτησε δημοσιότητας μέσω της γνωστής πλατφόρμας broadcasting SiriusXM, οι Sleep Theory επένδυσαν σε αυτή την επιτυχία και έδωσαν συναυλίες μπροστά σε πολυάριθμα κοινά, ανάμεσα στις οποίες ήταν κι η εμφάνιση του στο Beale Street Festival της Νέας Υόρκης. Το “Paper Hearts” EP είναι το απαύγασμα της συνεργασίας και των διαφορετικών επιρροών των μελών των Sleep Theory, όντας ένα δυναμικό πακέτο με ήχους που κινούνται από το metalcore, μέχρι το AOR και τα blues.

Sleep Theory - "Fallout"

Παρά την επιτυχία τους, οι Sleep Theory παραμένουν προσγειωμένοι και εστιάζουν στο παρόν και στη σκληρή δουλειά. Ο δρόμος για την καθιέρωση μόλις ξεκίνησε και ο μουσικός κόσμος περιμένει ανυπόμονα το επόμενο τους βήμα. Όπως θα πει χαρακτηριστικά και ο Cullen Moore: «Αισθάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι θα ένιωθαν πίεση για να δημιουργήσουν κάτι που να είναι αντίστοιχο με αυτό που έχουμε ήδη παρουσιάσει. Εγώ απλώς συνεχίζω να ασχολούμαι χωρίς άγχος και περνάω καλά. Δεν ανησυχούμε για τις προσδοκίες των άλλων, ανησυχούμε για τις δικές μας. Όλοι έχουμε μια πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και με τον παραγωγό μας, οπότε το κύριο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι απλώς να περνάω καλά και να βγάζω αυτό που ξέρω ότι θα απολάμβανε ο κόσμος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ