Μουσικη

Οι Bicep αποκάλυψαν το νέο τους single και το φιλόδοξο έργο «CHROMA»

Το επιδραστικό δίδυμο πειραματίζεται κι αλλάζει την εμπειρία των shows

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bicep: Το δίδυμο από τη Βρετανία κυκλοφόρησε το νέο single του κι ανακοίνωσε το project CHROMA που περιλαμβάνει νέο label και νέο show.
© Sam Mulvey and David Rudnick

Bicep: Το δίδυμο από τη Βρετανία κυκλοφόρησε το νέο single του κι ανακοίνωσε το project CHROMA που περιλαμβάνει νέο label και νέο show.

Το δίδυμο με καταγωγή από το Μπέλφαστ και με έδρα το Λονδίνο, οι Bicep (Matt McBriar και Andy Ferguson), που εδραιώνει τη θέση του ως ένα από τα πλέον επιδραστικά ηλεκτρονικά acts της εποχής, μοιράστηκαν με τα εκατομμύρια των ακροατών και ακολούθων τους το νέο τους single CHROMA 001 HELIUM”. Μια σημαντική εξέλιξη για τους δύο μουσικούς παραγωγούς που σηματοδοτεί την έναρξη του φιλόδοξου έργου τους με τίτλο “CHROMA”, που όπως φαίνεται θα συνδυάζει μια δισκογραφική εταιρεία, μια σειρά από επιμελημένα events, ένα εντελώς καινούργιο και διαρκώς εξελισσόμενο οπτικοακουστικό show – με την οπτική ταυτότητα να δημιουργείται σε συνεργασία με τον David Rudnick και το studio Terrain.

Από την ηλικία των 8 ετών, που γνωρίστηκαν για πρώτη φορά, οι Bicep εξέλιξαν τη φιλία τους και την αγάπη τους για τη χορευτική μουσική, διαμορφώνοντας πια τις τάσεις του είδους κι αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη dance σκηνή της Βρετανίας. Σε αυτό συνέβαλε και το άλμπουμ “Isles” που κυκλοφόρησε το 2021 από τη Ninja Tunes οδηγώντας τους Bicep στα BRIT Awards με δύο υποψηφιότητες, στο #2 του UK Official Albums Chart και στο #1 του UK Official Vinyl Albums Chart.

CHROMA: Το νέο single, το label και το show που ετοιμάζουν οι Bicep

«Το “CHROMA 001 HELIUM” γράφτηκε ειδικά για τις συναυλίες μας στο London Ally Pally στο τέλος του 2022. Το live φαινόταν αρκετά γλυκό σε ορισμένα τμήματα και θέλαμε να προσθέσουμε λίγο περισσότερη τραχύτητα στο show» σχολιάζουν οι Bicep για το νέο τους track. Ως αποτέλεσμα, το “HELIUM”, όπως λένε, ξεχωρίζει ως «λίγο πιο σκοτεινό και με περισσότερο εστιασμένο στο clubbing από τη μουσική που έχουμε κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Αν και πραγματικά αποτελεί μια αρκετά δίκαιη αντιπροσώπευση αυτού που ακούμε και παίζουμε στα DJ set μας».

BICEP | CHROMA 001 HELIUM (Official Audio)

Με ένα εύρος που περιλαμβάνει από acid μέχρι alkaline ήχους, οι Bicep στο “CHROMA” φαίνεται ότι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα καταφύγιο για τις δικές τους πιο underground παραγωγές αλλά και μία πλατφόρμα που θα αναδεικνύει τα ευρύτερα μουσικά ρεύματα που τους ενδιαφέρουν.

«Θέλαμε όλο και περισσότερο να δείξουμε μια πιο στρογγυλεμένη εικόνα αυτού που κάνουμε στο στούντιο», εξηγεί το βρετανικό ντουέτο. «Κάνουμε πολλή μουσική που εστιάζει περισσότερο στο βαρύ techno, ambient και διάφορα άλλα στιλ που δεν ταιριάζουν πραγματικά στον ήχο “Bicep” και τα οποία συχνά ποτέ δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» προσθέτουν.

«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το “CHROMA” για να προωθήσουμε τους ήχους μας και να προκαλέσουμε το κοινό περισσότερο από ό,τι πιθανόν έχουμε κάνει στο παρελθόν», συνεχίζουν.

«Το label έχει σχεδιαστεί για να εξελίσσεται και να αντλεί έμπνευση συνεχώς, τόσο μουσικά όσο και αισθητικά» ξεκαθαρίζουν οι Matt McBriar και Andy Ferguson για τα σχέδιά τους.

Η κυκλοφορία του νέου single και της εταιρείας τους διαδέχεται το πρόσφατο live στο Drumsheds του Λονδίνου όπου οι Bicep έδωσαν το μεγαλύτερό τους show, το οποίο βίωσαν 15.000 θεατές – οι οποίοι φρόντισαν να εξαντλήσουν τα εισιτήρια μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξη της πώλησής τους. Στο live έδωσαν ηχηρό παρών οι Daphni (Caribou), Rival Consoles, Kelly Lee Owens, Clark, Marcel Dettmann, Special Request και Sherelle μεταξύ άλλων.

BICEP | WATER (CHROMA AVDJ set at Drumsheds 2023)

Με την ομάδα που επιμελείται τα shows των Bicep να εργάζεται και σε αυτά του CHROMA, οι fans μπορούν να περιμένουν ότι «θα είναι πολύ πιο ρευστό, διαρκώς εξελισσόμενο και αλλάζοντας από εβδομάδα σε εβδομάδα με περισσότερους πειραματισμούς». Κάτι περισσότερο από κάτι ανάμεσα σε DJ και live κατάσταση, το show Bicep presents CHROMA” θα βρει το δίδυμο με αρκετά pedals κι ένα drum machine που θα χρησιμοποιούνται επί σκηνής. Θα υπάρχει σύνδεση μεταξύ των decks και της ομάδας των visuals που θα επιτρέπει στην τελευταία να βλέπει τι παίζεται σε πραγματικό χρόνο προσαρμόζοντας αναλόγως τα οπτικά της. Αποτέλεσμα; Οι Bicep θα αποκτήσουν ακόμη περισσότερη ελευθερία να πειραματιστούν με κάθε εμφάνισή τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ