Μουσικη

Οι Cannons ταξιδεύουν pop στη Λεωφόρο της Ζωής

Η ανερχόμενη μπάντα από το Λος Άντζελες ακούγεται σε όλο τον κόσμο με το νέο της άλμπουμ «Heartbeat Highway» κι έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cannons: Το νέο άλμπουμ «Heartbeat Highway» κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music - Η πορεία του alternative electropop συγκροτήματος από το Λος Άντζελες

Cannons: Το νέο άλμπουμ «Heartbeat Highway» κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music - Η πορεία του alternative electropop συγκροτήματος από το Λος Άντζελες

«Η λεωφόρος της ζωής είναι ένας μακρύς δρόμος που στο τέλος του καταλήγει στους χτύπους της καρδιάς. Ο χτύπος της είναι τόσο δυνατός που το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τον ακολουθείς χωρίς να σε νοιάζει που θα σε οδηγήσει. Για εμάς, ο ρυθμός αυτός μας οδήγησε στην ολοκλήρωση του 4ου μας άλμπουμ “Heartbeat Highway”, το οποίο εμπνευστήκαμε από πολλούς δρόμους που έχουμε ταξιδέψει κάνοντας την μεγάλη μας αυτή πορεία τα τελευταία χρόνια. Έτσι, προσκαλούμε το κοινό μας σε μια νέα περιπέτεια γεμάτη αγάπη, καρδιοχτύπια και πάθος, ευχόμενοι ότι θα περάσουν τόσο καλά όσο εμείς που τη δημιουργήσαμε» σχολίασε η frontwoman των Cannons, Michelle Joy, περιγράφοντας την έμπνευση για τη νέα δισκογραφική κυκλοφορία της μπάντας από το Λος Άντζελες που κατάφερε να βρεθεί σύντομα ψηλά στις αναζητήσεις των ακροατών.

Cannons: Το νέο άλμπουμ «Heartbeat Highway» κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music - Η πορεία του alternative electropop συγκροτήματος από το Λος Άντζελες

Cannons: Ποιο είναι το ανερχόμενο συγκρότημα από την Καλιφόρνια

Η φήμη των Cannons μεγαλώνει και το alt electro pop σχήμα έχει φροντίσει για αυτό: η πρώτη τους εμφάνιση στο φεστιβάλ Coachella και η πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο show Jimmy Kimmel Live! τους σύστησαν σε ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων που μάλλον αγνοούσε την ύπαρξή τους όταν το 2017 κυκλοφορούσαν με δικά τους χρήματα το ντεμπούτο τους «Night Drive», τέσσερα χρόνια μετά τη δημιουργία του γκρουπ το 2013.

Η ιστορία των Cannons σε φέρνει ακόμα πιο κοντά τους πριν καν ακούσεις τη μουσική τους: δύο φίλοι που ταίριαξαν από παιδιά με τους ήχους, o κιθαρίστας Ryan Clapham και ο μπασίστας και κιμπορντίστας Paul Davis συναντούν στην Πόλη των Αγγέλων τη νεοαφιχθείσα τραγουδίστρια Michelle Joy που είχε βάλει αγγελία στο Craiglist. Με την υποστήριξη του KCRW, του εκλεκτικού ραδιοφωνικού σταθμού που εκπέμπει από το campus του Santa Monica College κι έχει βοηθήσει underground καλλιτέχνες να γίνουν mainstream, οι Cannons έγιναν viral για δύο απλούς λόγους: το τραγούδι τους «Body Talk» έπαιξε σε ένα επεισόδιο του «Ballers» στο HBO και το «Evening Star» διαφημίστηκε για τα καλά στην καμπάνια για τη συλλογή Topshop των Kendall και Kylie Jenner. «Σκεφτείτε ένα score του Cliff Maritnez που ακομπανιάρει η Stevie Nicks» είναι μία φράση που συνοδεύει το βιογραφικό τους στις streaming πλατφόρμες. Με το EP «In A Heartbeat» το 2018 και το άλμπουμ «Shadows» το 2019, οι Cannons απέκτησαν πολύ θετικές κριτικές σε αρκετά επιδραστικά media. Και λίγο πριν τη διάδοχη κυκλοφορία «Fever Dream» έγιναν γνωστοί πια σε όλο τον κόσμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: ακούστηκαν στην τηλεοπτική σειρά του Netflix που έκανε θραύση, «Never Have I Ever», υπέγραψαν συμβόλαιο με την πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία Columbia Records, άρχισαν να περιοδεύουν με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς σε μεγαλύτερους χώρους για μεγαλύτερες ζωντανές εμφανίσεις στη Βόρεια Αμερική, με αρκετές από τις συναυλίες τους να γίνονται sold out.

Cannons - Heartbeat Highway (Official Video)

Cannons: Το νέο τους άλμπουμ «Heartbeat Highway» - Η πρώτη τους περιοδεία στην Ευρώπη

Η μουσική των Cannons όμως δεν μπορούσε να περιμένει όπως φαίνεται και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα -παράξενο και παρακινδυνευμένο σύμφωνα με τις marketing επιταγές που απαιτούν να εξαργυρώνεις πρώτα την επιτυχία σου πριν δημιουργήσεις μια ακόμη- η μπάντα ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Heartbeat Highway», διεκδικώντας όχι μία αλλά πολλές θέσεις με διάφορα τραγούδια στις ενδιαφέρουσες pop playlists της χρονιάς. Στις πιο synth pop συνθέσεις τους μέχρι σήμερα, οι Cannons φωτογραφίζονται με λαμέ, στρας και οξυζενέ outfit έχοντας πια την αυτοπεποίθηση της μπάντας που βγήκε από το στούντιο με τραγούδια που θα ακουστούν σε περισσότερες πολιτείες, χώρες και ηπείρους.

Cannons - Loving You (Official Video)

Σε συνεργασία με τους Jason Evigan, Tyler Spry, Mike Elizondo, Mikky Ekko και Jenn Decilveo, η μπάντα τιμά αντί να κοπιάρει τα 80s, μιλώντας για τα πάνω και κάτω του έρωτα, τις εύκολες και δύσκολες στροφές στη «λεωφόρο της ζωής». Με παραγωγή για arena pop συναυλίες, ο δίσκος «Heartbeat Highway» ξεκινά με το φερώνυμο τραγούδι και γίνεται πολύ άνετα ηχητική συντροφιά για 39 λεπτά. Τα singles «Crush», «Desire», «Bad Tattoo», και «Loving You», βρέθηκαν στο Top 10 του Alternative Radio Chart με τα ευκολομνημόνευτα ρεφρέν και τις πιασάρικες στιβαρές ντισκογέφυρές τους εξερευνώντας τις διάφορες σύγχρονες τάσεις της electropop που πια ξεκινούν από την Κορέα.

Cannons - Desire (Official Visualizer)

Για τους δρόμους που έχουν κίνηση ή μοιάζουν ατελείωτοι, για το workout στο σπίτι ή στο γυμναστήριο, για τις διαδρομές στην πόλη, τα νέα τραγούδια των Cannons έχουν τον ρυθμό που χρειάζεται για να σε πάρει λίγο μακριά από την καθημερινότητα. Με easy listerning διάθεση και play hard απόδοση, ο καλύτερος δίσκος των Cannons μέχρι σήμερα είναι αυτός που μάλλον θα τους οδηγήσει σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Θα έχει ενδιαφέρον πώς θα το διαχειριστούν. Τον Μάρτιο του 2024, οι Cannons θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη, με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Βρετανία, και την Ισπανία να περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στις χώρες που έχουν ανακοινωθεί ως σταθμοί της παγκόσμιας τουρνέ τους. Με μία καρδιά να καλύπτει το μεγαλύτερο εξώφυλλο του «Heartbeat Highway» οι Cannons έχουν κερδίσει ήδη εκατομμύρια άλλες με το νέο τους άλμπουμ. Ακούγοντάς το εδώ και δύο εβδομάδες, ένιωσα και τη δική μου να συντονίζεται με τα beats και την απροσδιόριστη μακαριότητά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ