- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Οι Black Country, New Road έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η εξαμελής indie band από το Λονδίνο για ένα live στο Floyd
Black Country, New Road: Το βρετανικό indie συγκρότημα έρχεται για μία συναυλία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στο Floyd.
Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, το Floyd, το νέο μεγάλο venue της πόλης, υποδέχεται τους μαγικούς Black Country, New Road, μια από τις πλέον πολυσυζητημένες νέες μπάντες των τελευταίων χρόνων.
Η εξαμελής παρέα από το Λονδίνο έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, για να αποδείξει επί σκηνής γιατί κατόρθωσε, μέσα σε λίγο καιρό, να κατακτήσει την καρδιά και το νου κάθε μουσικόφιλου, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό της «καλύτερης indie band που ακούσαμε ποτέ.»
Black Country, New Road: Η πορεία του indie γκρουπ από το Λονδίνο
Οι Black Country, New Road τάραξαν τα, συχνά λιμνάζοντα, νερά της παγκόσμιας μουσικής σκηνής από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν σε αυτήν. Όλα τα μέλη της μπάντας, λίγο πάνω από τα 20 τους χρόνια, συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός μοναδικού μίγματος που «ακροβατεί» ανάμεσα σε post-rock ήχους, πολύπλοκες ενορχηστρώσεις, πιανιστικές ενδοσκοπήσεις, την jazz, την chamber pop. Aπό τον μινιμαλισμό έως τα ευφορικά ξεσπάσματα, πολλές φορές μέσα στο ίδιο τραγούδι.
Το ντεμπούτο τους, «For the First Time», τον Φεβρουάριο του 2021, κυριολεκτικά αγνόησε κάθε φόρμα, ενώνοντας είδη και κάνοντας τους πάντες να τους συγκρίνουν με τους... πάντες. Από Slint, Arcade Fire και Talking Heads σε Ornette Coleman έως και Klezmer, την παραδοσιακή εβραϊκή μουσική!
Έναν χρόνο μετά, ξανά τον Φεβρουάριο, ο δεύτερος δίσκος τους, «Αnts from Up There», έγινε και πάλι δεκτός με διθυράμβους! Η απόφαση του τραγουδιστή τους Isaac Wood να αποσυρθεί, αμέσως μετά, για προσωπικούς λόγους φάνηκε αρχικά να σοκάρει την οικογένειά των BC,NR. Ωστόσο, δεν ήταν παρά η αφορμή για μια αναπάντεχη κάθαρση που μόνο η μουσική τους θα μπορούσε να τους προσφέρει.
Το «Live at Bush Hall» (ναι, ξανά τον Φεβρουάριο του 2023) είναι μια συγκλονιστική κατάθεση μιας μπάντας έξι φίλων, που στήριξαν τον έβδομο στην απόφασή του, ένα έπος συναισθημάτων με τους Tyler Hyde, Lewis Evans και Mary Kershaw να αναλαμβάνουν, πλέον, τα φωνητικά.
Ηχογραφημένο ζωντανά, αλλά στην ουσία τρίτος επίσημος δίσκος τους, καθώς περιέχει αποκλειστικά νέες συνθέσεις και τραγούδια που δεν συμπεριλήφθηκαν στους δύο πρώτους, είναι πιθανότατα η κορυφαία στιγμή τους. Ένα πραγματικό επίτευγμα μέχρι, βέβαια, το επόμενο.
Η προπώληση ξεκινά άμεσα, προς 27 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.
Black Country, New Road: Η βρετανική indie μπάντα live στο Floyd το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου
Διάθεση εισιτηρίων:
- Τηλεφωνικά στο 2117700000
- Online www.more.com / www.floyd.gr
- Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης
Floyd live music venue: Πειραιώς 117, Γκάζι, Αθήνα, πλησίον του Στ. Μετρό Κεραμεικός. Τηλ: 210 3450817
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.