Μουσικη

Πέθανε η Ιταλίδα σοπράνο Ρενάτα Σκότο

To συγκινητικό «αντίο» από τον Πλάθιντο Ντομίνγκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ρενάτα Σκότο στην Όπερα του Σαν Φρανσίσκο το 1985
H Ρενάτα Σκότο στην Όπερα του Σαν Φρανσίσκο το 1985 © Getty Images

Πέθανε στις ΗΠΑ η Ιταλίδα σοπράνο Ρενάτα Σκότο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η Ιταλίδα σοπράνο Ρενάτα Σκότο (Renata Scotto).

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο δήμαρχος της Σαβόνας, γενέτειρας της διάσημης υψίφωνου. «Μοναδική ερμηνεύτρια, μεγάλη μουσικός και καλλιτέχνιδα, μια σπουδαία γυναίκα έφυγε από τη ζωή. Καλλιεργημένη, εκλεπτυσμένη, γενναιόδωρη… ένας απλός άνθρωπος», έγραψε ο Μάρκο Ρούσο σε ανάρτησή του στο Facebook.

È morta una cantante unica, una grande musicista, una grande artista, una grande donna. Una grande savonese. Colta,...

Posted by Marco Russo Sindaco on Wednesday, August 16, 2023

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA), η Ρενάτα Σκότο άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Γεννημένη στις 24 Φεβρουαρίου 1934 στη Σαβόνα της βορειοδυτικής Ιταλίας, σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Μιλάνο και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στον ρόλο της Βιολέτας στην όπερα «Λα Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι.

Prendi, per me sei libero (L'elisir d'amor) - Renata Scotto 1967

Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας της, εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και στη Σκάλα του Μιλάνου.

«Είμαι συντετριμμένος από τον θάνατο της Ρενάτα Σκότο, μιας από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες όπερας όλων των εποχών. Ήταν δασκάλα σε νεαρούς τραγουδιστές - και δική μου. Με συντρόφευσε συχνά στη σκηνή καθώς έχουμε μαζί πάνω από 100 παραστάσεις. Κυρίως ήταν καλή φίλη. Η Ρενάτα τώρα είναι στον παράδεισο με τον σύζυγό της Λορένζο. Αναπαύσου εν ειρήνη, πολυαγαπημένη Ρενάτα», έγραψε ο τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ