- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
In Flames και Bleed From Within στο Release Athens 2023
Δύο ακόμα ονόματα του σκληρού ήχου στην Πλατεία Νερού
Release Athens 2023: Special guest εμφάνιση των In Flames στην Ελλάδα και προσθήκη των Bleed From Within στο line up του φεστιβάλ.
Το Release Athens 2023 υποδέχεται δύο ακόμα ονόματα του σκληρού ήχου, στην Πλατεία Νερού. Οι μεγάλοι In Flames θα είναι οι special guests την Τετάρτη 7 Ιουνίου, μαζί με τους headliners, Nightwish, και τους Insomnium, ενώ οι Bleed From Within είναι το 4ο όνομα από το εξωτερικό που συμμετέχει στο lineup της Τετάρτης 28 Ιουνίου, μαζί με τους headliners, Amon Amarth και Kreator, και τους Heaven Shall Burn.
Οι In Flames είναι ένα από τα πιο επιδραστικά heavy metal συγκροτήματα των τελευταίων τριάντα ετών, οι οποίοι βοήθησαν στην καθιέρωση της σύγχρονης μελωδικής death metal σκηνής αλλά και του metalcore, στις αρχές των 00s. Χάρις τα ιδιαίτερα riffs και τις καινοτόμες συνθέσεις τους, το συγκρότημα εξελίχθηκε από ένα underground σχήμα σε πρωτοπόρους της metal σκηνής που δεν σταμάτησαν να εξελίσσουν τον ήχο τους και να πειραματίζονται.
Από τότε που σχηματίστηκαν, στο Gothenburg της Σουηδίας το 1990, το θρυλικό αυτό γκρουπ αποτελεί πρότυπο του τι σημαίνει να παραμένεις πιστός στο όραμά σου. Από το ντεμπούτο, «Lunar Strain» (1994), μέχρι το πιο πρόσφατο «Foregone» (2023), οι In Flames συνεχίζουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα και να καινοτομούν παρά τις αμέτρητες διακρίσεις που ήδη έχουν κατακτήσει. Κυκλοφορίες όπως τα «The Jester Race» (1996), «Colony» (1999), «Clayman» (2000) και το τολμηρό «Reroute to Remain» (2002), είναι μόνο κάποια δείγματα της σπουδαίας δισκογραφίας τους, τα οποία επιβεβαιώνουν τη θέση του γκρουπ στην κορυφή τoυ ευρωπαϊκού metal για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μέσα σε 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας, οι In Flames έχουν πραγματοποιήσει αμέτρητες περιοδείες σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν αποδείξει πως πρόκειται για μια εξίσου εντυπωσιακή live μπάντα. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, το τεράστιο αυτό όνομα του σκληρού ήχου επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ώστε μαζί με τους Nightwish και τους Insomnium να σηματοδοτήσουν την έναρξη του Release Athens 2023 με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.
Οι Bleed From Within έχουν μια ισχυρή και αξιόπιστη παρουσία στη βρετανική metal σκηνή, εδώ και 18 χρόνια. Σχηματίστηκαν στη Γλασκώβη, το 2005, την περίοδο της έκρηξης του metalcore, και καθιερώθηκαν γρήγορα ως μια από τις πιο ξεχωριστές μπάντες της σκηνής στη χώρα.
Αντλώντας έμπνευση από τη μεγάλη παράδοση του ακραίου ήχου και με ένα αδιαπραγμάτευτο ταλέντο στη σύνθεση άκρως εθιστικών anthems, το κουιντέτο από την Σκωτία φάνηκε πανέτοιμο από την πρώτη στιγμή και δεν σταμάτησε να εξελίσσεται σε κάθε επόμενο βήμα.
Από το ντεμπούτο άλμπουμ, «Humanity» (2009), μέχρι το πιο πρόσφατο και αριστουργηματικό «Shrine» (2022), οι Bleed From Within εδραίωσαν τη φήμη τους ως μια από τις πιο σταθερές παρουσίες του σύγχρονου metal ενώ οι εκτεταμένες περιοδείες τους μετέτρεψαν σε μια εντυπωσιακή live μπάντα. Αυτό θα επιβεβαιωθεί και την Τετάρτη 28 Ιουνίου, όταν θα μοιραστούν τη σκηνή της Πλατείας Νερού με τους Amon Amarth, Kreator και Heaven Shall Burn, στη μεγαλύτερη metal βραδιά του φετινού καλοκαιριού.
H προπώληση και για τις δύο αυτές ημέρες του Release Athens 2023 συνεχίζεται. Πιο αναλυτικά:
Nightwish, In Flames, Insomnium (7/6/23, Πλατεία Νερού): 50€ (General Admission), 150€ (VIP)
Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed From Within (28/6/23, Πλατεία Νερού): 40€ (General Admission), 100€ (VIP)
Στη VIP κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.
Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα πέντε combo εισιτήρια που συμπεριλαμβάνουν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες του Release Athens 2023, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν περισσότερες ημέρες του φεστιβάλ επωφελούμενοι από μια σημαντική έκπτωση:
- ΔΙΗΜΕΡΟ / Nightwish, In Flames, Insomnium (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Helloween, Jinjer & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού), προς 85€ (κέρδος 15€)
- ΔΙΗΜΕΡΟ / Nightwish, In Flames, Insomnium (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed From Within (28/6/23, Πλατεία Νερού), προς 80€ (κέρδος 10€)
- ΔΙΗΜΕΡΟ / Helloween, Jinjer & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed From Within (28/6/23, Πλατεία Νερού), προς 80€ (κέρδος 10€)
- ΤΡΙΗΜΕΡΟ / Nightwish, In Flames, Insomnium (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Helloween, Jinjer & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed From Within (28/6/23, Πλατεία Νερού), προς 110€ (κέρδος 30€)
ΤΡΙΗΜΕΡΟ / Disturbed, Nova Twins & more tba (26/6/23, Πλατεία Νερού) + Parkway Drive, Soulfly, Triptykon performing Celtic Frost (27/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed From Within (28/6/23, Πλατεία Νερού), προς 100€ (κέρδος 20€)
Διάθεση εισιτηρίων:
- Τηλεφωνικά στο 11876
- Online στα releaseathens.gr / viva.gr
- Φυσικά σημεία: Καταστήματα Nova, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ιστορίες, μνήμες και συναισθήματα
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Eρμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι Handsome Molly
Ο νέος μουσικός μεγάλωσε στη χώρα μας αλλά πλέον ζει μόνιμα στη Βρετανία
Από γενιά σε γενιά, heavy metal is the law
Η ποπ σταρ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ράντι Νιούμαν για ντουέτο του κλασικού τραγουδιού της ταινίας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Mad About It», ο Ρομπέρτο Κούστας μιλά για τις δύο πατρίδες και τα πολλά ερεθίσματά του
Ο Blixa Bargeld μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ «Rampen», τον αυτοσχεδιασμό, τη διαρκή μεταμόρφωση της μπάντας και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο
Το νέο άλμπουμ του θρύλου των Beatles έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου
Δείτε τις επίμαχες σκηνές
Το βίντεο από τη στιγμή έγινε γρήγορα viral στο TikTok
Στον ρόλο του Ορφέα η Teresa Iervolino, της Ευρυδίκης η Μαρία Κοσοβίτσα και του Έρωτα η Μαριλένα Στριφτόμπολα. Συμμετέχει η Χορωδία Δωματίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου
70.000 θεατές τον αποθεώνουν στο SoFi. Η Βρετανία τον απαγορεύει. Και οι δυο έχουν δίκιο
Η πρώτη εμφάνιση του γκρουπ στην Ελλάδα αναμένεται να γράψει ιστορία
Η εθνομουσικολόγος Νικολέττα Δημητρίου μιλά στην ATHENS VOICE για τον «Κύπριο βιολάρη», το ερευνητικό έργο που κατέγραψε τις ζωές των τελευταίων παραδοσιακών μουσικών της Κύπρου
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.