- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βίνα Σέργη: Γιατί το τραγούδι «ΜΟΥ» έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες
Μία εξάλεπτη απαγγελία – καταγγελία για την πατριαρχία και τον σεξισμό
Β. Σέργη - ΜΟΥ: Το τραγούδι και το viral video που υπογραμμίζουν με ρεαλιστικό στίχο τον σεξισμό γύρω μας.
Το τραγούδι που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες. Η τολμηρή αφήγηση της Β. Σέργη αριστουργηματικά υπογραμμίζει με ωμό και ρεαλιστικό στίχο τον σεξισμό γύρω μας, μέσα μας. Μία εξάλεπτη απαγγελία / καταγγελία για την πατριαρχία που διαιωνίζεται μέσα από τα πρέπει της κοινωνίας μας
Με στίχους που ιντριγκάρουν και ενδεχομένως σοκάρουν ξεκινά η αποτύπωση μιας τοξικής σχέσης. Στην αρχή, αν πατήσεις το play ανυποψίαστος, αναρωτιέσαι πού θα καταλήξει αυτός ο καταιγισμός λέξεων και φράσεων. Σύντομα το τοπίο ξεκαθαρίζει: «Σκατά να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι. Αρκεί να είναι δικό Μου. Να μπορώ να λέω ΜΟΥ.»
Της πήρε τέσσερα χρόνια για να το κυκλοφορήσει και το έκανε την ημέρα των ερωτευμένων, γιατί «και τι πιο ταιριαστό από μια τέτοια μέρα για ένα τόσο ερωτικό κομμάτι».
Για έξι λεπτά η Βίνα Σέργη καθορίζει το πλαίσιο της παθογένειας των σχέσεων σε μία κοινωνία που δεν θέλει να βλέπει τη σοκαριστική πραγματικότητα, καταλήγοντας σε ένα εξίσου σοκαριστικό φινάλε.
Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες που είδαν το βίντεο, μου είπαν ότι μπόρεσαν να ταυτιστούν αν όχι σε όλα, σίγουρα σε κάποια σημεία, που βρήκαν στοιχεία δικών τους σχέσεων.
Οι αντιδράσεις των αντρών, από την άλλη ήταν διαφορετικές. Κάποιοι το αντιμετώπισαν με χιούμορ (από μακριά κι αγαπημένοι) άλλοι θύμωσαν (δεν είμαστε όλοι έτσι) και κάποιοι ζήτησαν συγγνώμη.
Όπως λέει η Β. Σέργη: «Αφιερωμένο λοιπόν σε όλες τις γυναίκες αυτού του πλανήτη και κυρίως στις γυναίκες της ζωής μου, που λατρεύω και θα έκανα τα πάντα γι’ αυτές. Το κείμενό μου αυτό είναι ένα βήμα. Όπως ξέρω εγώ.»
Η Βίνα Σέργη είναι ηθοποιός και μέλος των The Bad Poetry Social Club, της καλλιτεχνικής κολεκτίβας που πειραματίζεται με το spoken word και το video poetry και διοργανώνει performances σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Γεννήθηκε το 1995 στην Καλαμάτα και η πρώτη της επαφή με το θέατρο ήταν στα 15της όταν γράφτηκε στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Στα 18 βρίσκεται στην Αθήνα, φοιτήτρια στο Χημικό το οποίο αποφασίζει να διακόψει για να φοιτήσει σε Δραματική Σχολή. Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Once upon a dog» (2021), «Dammerung» (2021) «Constellation» (2020) «Τα Καβουράκια» (2018), «Κούκλες» (2019).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το όνομα «No Na», που σημαίνει «δεσποινίς» στη γλώσσα Bahasa
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.