- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Rockwave Festival 2023: Τα νέα ονόματα στο line up των Deep Purple και Saxon
Τα επτά συγκροτήματα που ανακοινώθηκαν
Rockwave Festival 2023: Asking Alexandria, As I Lay Dying, Mystic Prophecy, Bokassa, Rock 'n' Roll Children, Lazy Man's Load, Spektrvm, προστίθενται στο line up των Deep Purple και Saxon.
Με ανακοίνωσή του το Rockwave Festival γνωστοποίησε τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τις headline εμφανίσεις των Deep Purple και Saxon, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. Asking Alexandria, As I Lay Dying, Bokassa έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ανεβαίνουν στη σκηνή του TerraVibe μαζί με τέσσερις ακόμη μπάντες του σκληρού ήχου, τους Mystic Prophecy, τους Rock 'n' Roll Children (DIO Greek Tribute Band), τους Lazy Man's Load και τους Spektrvm.
Πνευματικό παιδί του κιθαρίστα Ben Bruce, οι Βρετανοί Asking Alexandria δημιουργήθηκαν στα τέλη των 00s κατακτώντας αμέσως τη metalcore σκηνή και καταφέρνοντας να δημιουργήσουν τον δικό τους μουσικό κόσμο. Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με κορυφαίες μπάντες όπως οι Guns 'N' Roses, Green Day, Alice in Chains, Slipknot, Avenged Sevenfold, οι Asking Alexandria θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στην Ελλάδα, στο Rockwave Festival 2023.
Η metalcore μπάντα As I Lay Dying από το San Diego της Αμερικής προστίθεται επίσης στo line up του Rockwave Festival 2023. Από την ίδρυσή τους, οι As I Lay Dying πούλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο άλμπουμ παγκοσμίως, κέρδισαν υποψηφιότητα για το βραβείο Grammy το 2008 στην κατηγορία «Καλύτερη Metal Performance», βρέθηκαν στις 10 πρώτες θέσεις του Billboard Top 200 με δύο κυκλοφορίες, συγκέντρωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια streams, και τιμήθηκαν με το βραβείο «Ultimate Metal God» στα Μουσικά Βραβεία του MTV2 το 2007.
Οι power metallers Mystic Prophecy, του R.D.Liapakis, με μια συνεπή δισκογραφία που αριθμεί ήδη 11 studio albums από το 2001 υπόσχονται μια μοναδική εμφάνιση.
Οι Rock 'n' Roll Children (DIO Greek Tribute Band) έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως ως μία από τις κορυφαίες tribute bands στον μεγάλο, στον Ronnie James Dio. Δημιουργήθηκαν το 2010, λίγες ώρες μετά το θάνατο του, με μοναδικό σκοπό να τιμούν τη μνήμη, τη μουσική αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο.
Punk, hardcore, metal και rock. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά του molotov rocktail του Νορβηγικού τρίου, Bokassa. Kυκλοφόρησαν το πρώτο του EP, «War on Everything», τον Οκτώβριο του 2015. Το ντεμπούτο τους, «Divide & Conquer», χαιρετίστηκε θερμά από τους κριτικούς σε όλο τον κόσμο και μπήκε σε αρκετές από τις λίστες «Best of» του 2017 ενώ το Metal Hammer UK τους απέδωσε, επιπλέον τα εύσημα για τη δημιουργία του δικού τους είδους, του stonerpunk, μία μείξη από sludge / stoner στοιχεία με hardcore punk και metal. Το «αγαπημένο ανερχόμενο συγκρότημα» κατά τα λεγόμενα του Lars Ulrich, του θρυλικού drummer των Metallica, έχει βρεθεί στα stages των μεγαλύτερων φεστιβάλ και έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη και τη Νορβηγία ανοίγοντας σπουδαίους καλλιτέχνες όπως τους Judas Priest, Mastodon, Baroness και φυσικά τους Metallica.
Οι Lazy Man's Load (aka LML) ιδρύθηκαν στις αρχές του 2017 και χωρίς να χάσουν χρόνο, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, «Start Breathing». Ακολούθησε το «Persian Mistress» του 2020 και αφού είχαν γράψει τα πρώτα τους χιλιόμετρα πάνω στη σκηνή, το καλοκαίρι του 2021 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album, «All Hat No Cattle», ενώ ήδη έχουν έτοιμα τα τραγούδια για το δεύτερο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.
Οι Spektrvm, εδρεύουν στο Πέραμα Αττικής και υπάρχουν από το 2016. Μετά από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση τους, πέρσι κυκλοφόρησαν το Blood For Heaven ντεμπούτο album, μια από τις πιο ποιοτικές, ελληνικές metal κυκλοφορίες της χρονιάς. Σύγχρονο μέταλ με prog επιρροές στην μουσική τους και στίχους που αντλούν έμπνευση από ένα ευρύ φάσμα (spectrum) προβληματισμών σε σχέση με την πολιτική, τη θρησκεία, την κοινωνία.
Μάθετε περισσότερα για το line up και την προπώληση εισιτηρίων στο rockwavefestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα φεστιβάλ, δύο χώρες και δύο πόλεις
Μουσική δωματίου για παιδιά 4-10 ετών μαζί με τον γονέα
Ο frontman των Iron Maiden επιστρέφει στο Release Athens
Σακίρα, P!nk και Sia ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα που διεκδικούν μια θέση στο πάνθεον της μουσικής
Όταν σου λέω Νίκος Μπιτζένης και Mikro, να χορεύεις!
Εννέα ξεχωριστές συναυλίες με όργανα εποχής, σύγχρονες αναγνώσεις και τζαζ αυτοσχεδιασμούς στο ΚΠΙΣΝ
Από τις μουσικές επαναστάσεις του 20ού αιώνα μέχρι την τζαζ και τη μεγάλη οθόνη
«Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο frontman των Foo Fighters τη συνεργασία του με τους ροκ θρύλους
Πώς θα γίνει η τελική επιλογή του τραγουδιού
Η ταλαντούχα Ελληνίδα ερμηνεύτρια ανάμεσα στους 15 κορυφαίους νέους καλλιτέχνες της Ευρώπης
Ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος αφηγείται την ιστορία του «ΣΕΛΦ ΕΚΤΙΜ», πριν την παρουσιάσει live στην Αθήνα
Ο κιθαρίστας και συνθέτης αφηγείται στην ATHENS VOICE τις μουσικές και όχι μόνο αναφορές που διαμόρφωσαν την πορεία των Marios Politis & The Storytellers
Πότε θα γίνει ο ελληνικός τελικός
Ο frontman του συγκροτήματος προανήγγειλε live εμφανίσεις και την κυκλοφορία νέου υλικού
Το «Love, Light and Peace» θα διατεθεί στις 13 Νοεμβρίου στη μνήμη της σπουδαίας ερμηνεύτριας
Το «Take Me Home (4 Christmas)» κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου
Δύο από τα πιο επιδραστικά ονόματα της σύγχρονης darkwave σκηνής σε ένα special show
Το δύσκολο comeback ολοκληρώθηκε στη Βραζιλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.