- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κείμενο: Μαρία Μανωλέλη
Ο Χρήστος Διαμάντης και η Μαρία Μανωλέλη συνάντησαν τους Magic De Spell και τον Γιάννη Παλαμίδα στο studio την ώρα που έβαζαν τις τελευταίες πινελιές στo καινούριο τους album που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του Νοέμβρη.
Η νέα τους δουλειά συμπεριλαμβάνει και πάλι μελοποιημένη ποίηση. Αυτή τη φορά μελοποιούν ποιήματα του Γιώργου Χρονά, του Δημήτρη Ποντίκα, του Πάμπου Φιλίππου. Η έκπληξη όμως που μας επιφυλάσσουν ίσως να είναι το τραγούδι «Στο όνομα εκείνων» του Roque Dalton, ποιητή από το Ελ Σαλβαδόρ με στίχο-γροθιά, διαχρονικό άρα πιο επίκαιρο από ποτέ. Πολύ ενδιαφέρον έχει επίσης η ιστορία του συγκεκριμένου ποιητή ο οποίος καταδικάστηκε δύο φορές εις θάνατον, φυλακίστηκε, αλλά καταφέρε να γλιτώσει με τον πιο παράδοξο τρόπο για να εκτελεστεί τελικά από «συμμάχους» του. Τους στίχους του Roque Dalton έχει μεταφράσει ο Λουκάς Κακουλλής.
Ακόμα μία έκπληξη στο νέο CD είναι ο Γιάννης Παλαμίδας, ο οποίος αρχικά συναντήθηκε μαζί τους για να τραγουδήσει την επανεκτέλεση του «Σαμποτάζ» της Λένας Πλάτωνος αλλά τελικά συμμετέχει στα οχτώ από τα δεκατέσσερα κομμάτια.
Οι Magic De Spell λοιπόν επανέρχονται με ένα CD-πείραμα που δοκιμάζει νέους ήχους και παράλληλα διατηρεί την ταυτότητα του συγκροτήματος. Πάνω που πας να πεις τι σου θυμίζει και πού σε παραπέμπει, έρχεται η ανατροπή να σου δώσει να καταλάβεις ότι ακούς κάτι πολύ καλοδουλεμένο που θα πάρει τη θέση του δίπλα σε άλλα αγαπημένα σου τραγούδια. Μία πολύ νεανική δουλειά ενός συγκροτήματος 34 ετών! Στίχοι με ουσία και ήχος δυνατός.
Οι Magic De Spell μαζί με τον Γιάννη Παλαμίδα μας καλούν σε ένα ταξίδι στο Παρίσι να συναντήσουμε στους δρόμους τον Γάλλο ράπερ LE SALE GOSSE από εκεί στο Ελ Σαλβαδόρ, στο κατηγορητήριο και στις επίκαιρες ανησυχίες του Roque Dalton, για να γυρίσουμε πάλι πίσω στη γειτονιά με τα graffiti και να μιλήσουμε, όπως λέει ο Θοδωρής Βλαχάκης, με «αυτούς που δεν μιλούν και με αυτούς που έχουν μάτια μα δεν μπορούν να δουν».









Info:
To cd κυκλοφορεί από την εταιρία ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ.
Συνεργάζονται επίσης με τη στιχουργό Ντέπη Χατζηκαμπάνη, το Γάλλο ράπερ LE SALE GOSSE, το Γιώργο Αρχοντάκη, το ιδρυτικό τους μέλος Γιώργο Σκαρλάτο, την τσελίστρια Φωτεινή Καλλιανού, το Φάνη Μαργαρώνη των "Kollektiva", τους κιθαρίστες Γιάννη Κισκίνη των "grain" και Βαγγέλη Θεοδωράκη.
Στο live project "Magic de Spell + Γιάννης Παλαμίδας" θα συμμετέχουν οι μουσικοί : Γιάννης Παλαμίδας - φωνή, Γιώργος Λαγγουρέτος - φωνή, Θοδωρής Βλαχάκης - ντράμς, Δημήτρης Μποτής - πλήκτρα, Γιώργος Αρχοντάκης - μπάσο, Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρα, Δημήτρης Pixel - φωνή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποθέωση για τους αδελφούς Γκάλαχερ - Δείτε βίντεο
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Ο 48χρονος ηθοποιός αποδεικνύει ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται στην υποκριτική
Η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδοποιός επιλέχθηκε από την ΕΟΕ για την Τελετή Αφής και Παράδοσης Φλόγας για το «Ντακάρ 2026»
Συγγενείς και καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα τη θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι
Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του 5ου Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης Δημήτρης Κρεμαστινός
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τη σύγχρονη κουλτούρα
Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;
Το «All My Life» στην εκκίνηση
Η προθυμία της «βασίλισσας της κάντρι» να δοκιμάσει πειραματικά φάρμακα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.