Μουσικη

Αφιερωμένο εξαιρετικά: Η Άννα Μάσχα διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άννα Μάσχα.

Η Άννα Μάσχα διαλέγει και αφιερώνει το «True love will find you in the end» του Daniel Johnston.

«True love will find you in the end» του Daniel Johnston: Η ιστορία του τραγουδιού 

Ο Dead Milkmen, οι Yo La Tengo, οι Pearl Jam, ο Beck και ο Tom Waits έχουν ηχογραφήσει τραγούδια του, ο Jeffrey Lewis, ο Conor Oberst και η Lana Del Rey έχουν δηλώσει θαυμαστές του, ενώ ο Kurt Cobain φωτογραφιζόταν συχνά φορώντας ένα από τα μπλουζάκια με τα χαρακτηριστικά σκίτσα του από το άλμπουμ Hi, How Are You. Ο Bill T. Jones χορογράφησε ένα μπαλέτο σε μουσική του, ο Matt Groening είπε ότι ήταν ο αγαπημένος του τραγουδοποιός, ενώ για τον David Bowie «ο Ντάνιελ Τζόνστον είναι ένας θησαυρός της Αμερικής».

Εκκεντρικός, απρόβλεπτος και ψυχικά εύθραυστος, ο Daniel Johnston (1961-2019) ηχογραφούσε στη δεκαετία του ’80 στο δωμάτιό του τα τραγούδια του σε κασέτες και τις μοίραζε δωρεάν έξω από το κατάστημα των McDonalds στο Όστιν του Τέξας όπου δούλευε. Σχιζοφρενής και διπολικός θα πέρναγε συχνά την πόρτα των ψυχιατρικών ιδρυμάτων για νοσηλεία. Η χαμηλότονη, ακουστική κατάθεσή του, όμως, μένει για να θυμίζει μια αυθεντική καλλιτεχνική φωνή που μίλησε για την αγάπη και την απομόνωση μέσα από τραγούδια που έχουν μια ιδιόρρυθμη, τραχιά ομορφιά φανερώνοντας ταυτόχρονα αθωότητα και εμπειρία.  

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το True love will find you in the end από το άλμπουμ Retired boxer του 1984. Ένας απλός, όμορφος σκοπός, στον ρυθμό της ακουστικής κιθάρας, με στίχους που εκφράζουν μια ευάλωτη αισιοδοξία.

«Η αληθινή αγάπη θα σε βρει στο τέλος/ θα μάθεις ποιος ήταν ο φίλος σου/ μην λυπάσαι, ξέρω ότι θα το κάνεις/ αλλά μην τα παρατάς μέχρι /η αληθινή αγάπη να σε βρει στο τέλος»…

Daniel Johnston - True Love Will Find You In The End

Τα νέα της Άννας Μάσχα

Σε περίοδο τηλεοπτικών γυρισμάτων βρήκαμε τη γνωστή ηθοποιό, καθώς συμμετέχει στο «Σώσε με» που θα κάνει πρεμιέρα τον προσεχή Νοέμβριο στη νέα streaming πλατφόρμα ANT1+. Η σειρά, οκτώ επεισοδίων, που σκηνοθετεί ο Πιέρρος Ανδρακάκος βασίζεται στο ομότιτλο best seller βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας του Δημήτρη Σίμου και το σενάριο συνυπογράφουν ο συγγραφέας με τον σκηνοθέτη και τον Βαγγέλη Νάση. Η υπόθεση μας μεταφέρει στη Θράκη, όπου μια μοναχική καλλιτέχνης ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου (Δανάη Σκιάδη), επιστρέφει στο χωριό της για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη (Έλενα Μαυρίδου) φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Η σωρός της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης και από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια… Στη διανομή βρίσκουμε επίσης τους: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκο Γεωργάκη, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορα Λιάτσο, Λίλα Μπακλέση, Κώστα Μπιμπή, Παύλο Ορκόπουλο, Θοδωρή Σκυφτούλη και Μιχάλη Συριόπουλο.

Τα φετινά τηλεοπτικά γυρίσματα για την Άννα Μάσχα, όμως, δεν σταματούν εδώ αφού θα δώσει το παρών και στο «Αυτή η νύχτα μένει», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή και σκηνοθετεί για τον Alpha η Κατερίνα Φιλιώτου στο σενάριο των Γιάννας Κανελλοπούλου και Γιώργου Μακρή. Η υπόθεση διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και αποτελεί ένα οδοιπορικό στη νυχτερινή ζωή της επαρχίας, η οποία πίσω από τα χειροκροτήματα και την αποθέωση κρύβει παγίδες και κινδύνους.

Μετά τον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσσί Ουίλιαμς και την παράσταση του Γιώργου Νανούρη όπου συμπρωταγωνίστησε ως Αμάντα την περασμένη σεζόν, τον ερχόμενο χειμώνα η Άννα Μάσχα θα έχει για θεατρικό της σπίτι το Πόρτα καθώς θα συμμετέχει στο έργο που ετοιμάζει εκεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ