Μουσικη

Η Δάφνη Βαλέντε διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δάφνη Βαλέντε

Η Δάφνη Βαλέντε διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «Let’s stay together» του Al Green.

 

 

 

Al Green - Let's Stay Together

«Let’s stay together» του Al Green: Η ιστορία του τραγουδιού 

Το Let’s stay together είναι ένα τραγούδι για την ανιδιοτελή αγάπη και θεωρείται πολύ δημοφιλές τραγούδι γάμου. Κυκλοφόρησε ως single το 1971 και συμπεριλήφθηκε στο ομότιτλό άλμπουμ του αμερικανού τραγουδιστή Al Green το 1972.  Σκαρφάλωσε στην 1η θέση του Billboard Hot 100 και παρέμεινε για 16 εβδομάδες. Πολλοί καλλιτέχνες έκαναν cover του τραγουδιού,  με αυτή της Tina Turner να ξεχωρίζει.  Μάλιστα, το τραγούδι έχει εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες όπως το The Ladies' Man, On the Line, How to Lose a Guy in 10 Days, και το Munich. Ωστόσο, η πιο δημοφιλής κινηματογραφική χρήση του τραγουδιού έγινε στο Pulp Fiction.

 Η μουσική γράφτηκε από τον θρυλικό ντράμερ της soul μουσικής  Al Jackson Jr. και τον παραγωγό του Green, Willie Mitchell. Πριν την τελική εκδοχή του τραγουδιού, ο Al Green έκανε τουλάχιστον 100 προσπάθειες μέχρι να του αρέσει το τραγούδι, και ακόμα και τότε δεν ήταν σίγουρος ότι ήταν καλό. Ήταν ο Willie Mitchell που του είπε ότι το τραγούδι «έχει κάτι μαγικό», και ουσιαστικά τον έπεισε. Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone,  αφότου ο Jackson και ο Mitchell έδωσαν την μελωδία στον Al Green, εκείνος έγραψε τους στίχους μέσα σε μόλις 5 λεπτά!

Τα νέα της Δάφνης Βαλέντε

Η Δάφνη Βαλέντε παρουσίασε την καλοκαιρινή της συλλογή «Midsummer Night’s Dream» στην εβδομάδα μόδας AXDW στο Ζάππειο και έφερε ένα κύμα καλοκαιριού με τα αισθησιακά πλισέ ρούχα της. Στο φινάλε της επίδειξης έφερε μία ανατροπή που ισορρόπησε τέλεια την προσωπικότητα της Δάφνης Βαλέντε με το πνεύμα της μόδας της: Για το φινάλε η έμπνευσή της ήρθε από τα show του εξωτερικού, όπου αρκετές φορές έχει συμβεί να διακόψει την επίδειξη κάποια ακτιβίστρια με πλακάτ στο χέρι προβάλλοντας τα αιτήματά της. Έτσι η Δάφνη αποφάσισε να υψώσει μόνη της τη φωνή της μόδας και να πει ΟΧΙ στον πόλεμο, στη βία, στο ρατσισμό, στο bullying, στα ναρκωτικά και ΝΑΙ στην αγάπη, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων. Όπως λέει και η ίδια άλλωστε, η μόδα ακολουθώντας την τέχνη, τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα, οφείλει να προκαλεί και να περνάει μηνύματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ