Μουσικη

Kovacs: Bang Bang, η νέα μουσική ιστορία από το νέο της άλμπουμ

Το καινούργιο βιντεοκλίπ και το αλληγορικό τραγούδι για τα λάθη

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τραγουδίστρια Sharon Kovacs πάνω σε ένα γάιδαρο
© Matthieu Paley

Το νέο βιντεοκλίπ της Sharon Kovacs για το τραγούδι «Bang Bang» από το καινούργιο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το 2023.

Η μεγάλη εμπορική επιτυχία πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί κι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους καλλιτέχνες. Πώς διαχειρίζεσαι την τεράστια αποδοχή του κόσμου όταν με το πρώτο σου άλμπουμ μπαίνεις στα charts 36 χωρών και φτάνεις στο #1 στη χώρα σου; Η Sharon Kovacs, η φωνή που αγάπησε η Ελλάδα από το πρώτο της τραγούδι, προετοιμάζει το τρίτο άλμπουμ της μαζί με τον βρετανό παραγωγό Jonathan Quarmby, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023, και μοιράζεται μία ακόμα σύνθεσή του, απελευθερωμένη από την πίεση των εκατομμυρίων views και των βραβείων. Μετά το single «Not Scared Of Giants», το τραγούδι «Bang Bang», αφηγείται μια ιστορία για τους ανθρώπινους φόβους, τα λάθη, το παρελθόν και τους «πνευματικούς δαίμονες».

Η Kovacs στο Athens Voice Radio 102.5

«Να ακολουθείς τα όνειρά σου και να μη φοβάσαι να κάνεις λάθη, γιατί στην πραγματικότητα τα λάθη μπορεί να αποδειχθούν καλά. Αν δεν κάνεις το ίδιο λάθος δύο φορές, φυσικά» είχε δηλώσει η Sharon Kovacs στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την τελευταία της συναυλία στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2019. Ο Μάιος του 2022 τη βρίσκει να περιοδεύει σε 8 χώρες δίνοντας 28 συναυλίες και να αποκαλύπτει σιγά σιγά πτυχές από την καινούργια της δισκογραφική δουλειά.

Αναλαμβάνοντας η ίδια την παραγωγή του βιντεοκλίπ «Bang Bang», σέρνει έναν βαρύ φορτίο με τον επίμονο γάιδαρό της σε έναν αμμώδη δρόμο που οδηγεί στην τελική ανθρώπινη μοίρα και τραγουδά «I won’t make the same mistake».

Kovacs - Bang Bang (official video)

Κι αν το hit «Tutti Frutti Tequila» την είχε βρει σε μια πιο up tempo διάθεση, στο «Bang Bang» η ολλανδή τραγουδοποιός μοιάζει να επιστρέφει στις ατμοσφαιρικές επιρροές του ντεμπούτου της άλμπουμ «Shades Of Black». Ίσως αυτό να σχετίζεται και με τη συνεργασία της με τον Jonathan Quarmby, γιο του αρχιτέκτονα Arthur Quarmby, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως τους Pretenders, τους Primal Scream, τον Ian Brown και τον Lewis Capaldi.  

Η τραγουδίστρια Sharon Kovacs πάνω σε ένα γάιδαρο
© Matthieu Paley

Η Sharon Kovacs, δημιουργεί μουσική από πολύ νεαρή ηλικία, επηρεασμένη από τραγουδίστριες όπως οι Betty Davis, Etta James και Tina Turner. Το 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο EP της, «My Love». Η επιτυχία ακολούθησε με τα singles «My Love» και «Diggin’» και το ντεμπούτο άλμπουμ της, «Shades Οf Black». Ακολούθησαν 60 εκατομμύρια views στο YouTube, ένα συμβόλαιο για modeling με τη Viva Paris, πολλές διακρίσεις και βραβεία, συναυλίες σε πολύ υψηλές θέσεις σε μεγάλα φεστιβάλ και μία support περιοδεία στον Robbie Williams. Επίσης, κέρδισε το διάσημο βραβείο EBBA κι έπαιξε σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury και το Sziget. Προτιμώντας να εξερευνήσει κάθε φορά νέα πράγματα, και αδιαφορώντας ίσως στην πίεση να επαναλάβει τον εαυτό της για να επαναλάβει τα ρεκόρ των εκατομμυρίων views και streams, δείχνει να κερδίζει και το στοίχημα του χρόνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ