- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Lady Gaga στο ΟΑΚΑ
Η #artRAVE-ing εμφάνιση της μεγαλύτερης ποπ σταρ πλησιάζει. Η στενή φίλη του Jeff Koons έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της artRAVE Ball, τέσσερις ημέρες πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ «Cheek To Cheek» μαζί με το θρυλικό crooner Tony Bennett. Άλλα νέα λένε πως τέλη Αυγούστου στο Σίδνεϊ είχε την τιμή να βρεθεί στη σκηνή με τον Adam Lambert και τoυς Queen ερμηνεύοντας το κομμάτι «Another One Bites The Dust», φορώντας μια τεράστια άφρο περούκα. Με δεδομένο ότι πήρε το όνομά της από τραγούδι των Queen δεν είναι περίεργο ότι αμέσως μετά πόσταρε στo instagram φωτογραφίες με τον κιθαρίστα Brian May, γράφοντας ότι είναι το πιο ευτυχισμένο κορίτσι του πλανήτη. Όπως ευτυχισμένος είναι και ο Alex Kavvadias, που κέρδισε με το «Childish Dream» τον opening act contest και είναι οριστικά αυτός που θα ανοίξει τη συναυλία.
Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP Ball, OAKA. Eίσοδος από €38,5 ως €82,50, €49,5 (αρένα), €104,5 (Golden Standing/sold out) €115,5 (VIP) Προπώληση: Γερμανός, www.lavris.gr, 210 8938138. Στις 19/9.
Φεστιβάλ
Φεστιβαλάκι (Τεχνόπολη, 12/9) Όλη η Κρήτη σε ένα φεστιβάλ. Xοροί, μαντινάδες και Βασίλης Σταυρακάκης.
Ηappy Festival (Τεχνόπολη, 13/9) Μουσική, χορός, happenings και workshops και στη σκηνή οι Cuban Beats All Stars (Orishas), Club De Belugas feat. Brenda Boykin, Σπύρος Γραμμένος, Gadjo Dilo, Penny & the Swingin’ Cats, Pedro Santana & TumbaoTeam και Ποδηλάτιν.
Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου (Ως 21/9) Στη σκηνή του Αμαλίειου (Λ. Κηφισίας 219) θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων οι Ψαραντώνης, Θάνος Ανεστόπουλος, Υπόγεια Ρεύματα, Γιάννης Κούτρας, Γεωργία Νταγάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου.
Πρώτα βιολιά
Luz Casal (Ηρώδειο, 11/9) Η ερμηνεύτρια των «Piensa en mi» και «Un ano de amor» με την παράσταση «Alma» («Ψυχή»).
Vanessa Mae (Ηρώδειο, 12/9) Η βιρτουόζος του ηλεκτρικού βιολιού με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς, Βιβάλντι, αλλά και τάνγκο, ινδική μουσική, ποπ τραγούδια, μελωδίες του Vangelis.
Ludovico Einaudi (Ηρώδειο, 26/9) Δεύτερη εμφάνιση μετά τηn περσινή συναυλία στο Μέγαρο με πιάνο και 11μελή ορχήστρα.
London Symphony Orchestra & Valery Gergiev (Μέγαρο Μουσικής, 28/9) Η Συμφωνική του Λονδίνου συγκαταλέγεται στις πέντε καλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Κλασική βραδιά με μαέστρο τον Valery Gergiev, σε έργα Τσαϊκόφσκι και Προκόφιεφ. Στο πιάνο ο Denis Matsuev.
Kenny Barron & Dave Holland (Gazarte, 8/11) Καταξιωμένοι μουσικοί της τζαζ, ο πιανίστας Kenny Barron και ο μπασίστας Dave Holland υπόσχονται μια αυτοσχεδιαστική τζαζ συναυλία.
Καλοκαιρινά φινάλε
Τη Δευτέρα 8/9 στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας η Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής ολοκληρώνουν τον κύκλο συναυλιών του «Ρεσιτάλ» και μιας μεγάλης περιοδείας.
Τελευταία καλοκαιρινή συναυλία για τις Χάρις Αλεξίου και Τάνια Τσανακλίδου μαζί με τους Νοuveau Sextet και φίλους. Στο Θέατρο Βράχων, στις 10/9.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αποχαιρετάει το καλοκαίρι με «Λιμάνια Ξένα» στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 17/9.
Μουσικός κήπος

Μετά από μερικές κατάμεστες συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου το ραντεβού ανανεώνεται στις 5/9 με τον Φοίβο Δεληβοριά και την «Αρμένικη Βίζιτα». Θα ακολουθήσει ένα γεμάτο πρόγραμμα για όλο το Σεπτέμβριο με την Athena, που θα έχει καλεσμένους τους Γιώργος Ανδρέου και Δήμητρα Γαλάνη (10/9), Δώρο Δημοσθένους (16/9), Marietta Fafouti & Band (18/9), Ελεωνόρα Ζουγανέλη (20/9) και Μίλτο Πασχαλίδη (27/9).
Πάμε για Sold out
Ο Σωκράτης Μάλαμας μετά από μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας πραγματοποιεί έναν από τους τελευταίους σταθμούς για το καλοκαίρι. (Τεχνόπολη, 8/9)
Φίλιππος Πλιάτσικας (Ηρώδειο 13/9) Με 60 κλασικά όργανα μιας από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου, της Φιλαρμονικής της Πράγας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Friedemann Riehle, σε ένα πάντρεμα της ροκ με την κλασική μουσική, και καλεσμένους το φίλο Μπάμπη Στόκα, την Αliset Alea των Nouvelle Vague και τον Αιμίλιο Χειλάκη.
Ο Γιάννης Χαρούλης στις 17/9 αναμένεται να μαζέψει πάλι το φανατικό του κοινό στο Κατράκειο.
O Γιάννης Αγγελάκας έχει να αντιμετωπίσει την αξέχαστη περσινή εμπειρία στο Θέατρο Βράχων (17/9).
Μάνος Χατζιδάκις, «Τρόποι του Φεγγαριού» (Ηρώδειο, 24&25/9) Από εδώ ξεκινά η συστηματική παρουσίαση των μουσικών έργων του Μάνου Χατζιδάκι με την καλλιτεχνική επιμέλεια του γιου του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια επιμελείται το έργο του συνθέτη με στόχο την επαναπροσέγγιση των έργων του και την επαφή του κοινού με μια σειρά από ανέκδοτα έργα.
Active Member. B.D.Foxmoor και Sadahzinia με το ανεξάντλητο Low Bap υλικό τους και το νέο 18ο δίσκο τους, με τίτλο «Cosmos Alivas» (Stage Volume 1, 27/9)
Φιλανθρωπική συναυλία για την ένωση Μαζί για το Παιδί με τον Διονύση Σαββόπουλο (Ηρώδειο, 8/10)
Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ελευθερία Αρβανιτάκη συνεχίζουν την επιτυχημένη περιοδεία τους με μια στάση στο Γκάζι (Τεχνόπολη, 11/9).
Μίλτος Πασχαλίδης και Χρήστος Θηβαίος τραγουδούν για την «Ακτ-ειν» με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του έργου της (Βεάκειο, 11/9).
Σκέτη Ψυχεδέλεια
The Space Lady Lo-Fi διασκευές με ένα Casio και φωνή (Some Bizzare, 7/9). Συνδυάζεται με την Καναδή συνθέτρια και ποιήτρια από το Μόντρεαλ Marie Davidson με vintage synthesizers και drum machines μια μέρα μετά στο Υπερωκεάνιο.
ΨX Φεστιβάλ Όλη η νέα ελληνική ψυχεδελική σκηνή σε ένα φεστιβάλ με εξαιρετικό line up και ονόματα όπως οι Bazooka, Chinese Basement, Noise Figures, Alien Mustangs και οι ΒLML του κιθαρίστα των Last Drive Γιώργου Καρανικόλα (12&13/9 Ρομάντσο).
Οmar Souleyman Ο τραγουδιστής γάμων από τη Συρία σε ένα εξωφρενικό crossover (Gagarin,13/9).
Allah-Las στο Fuzz (1/11) Καλιφορνέζικο surf με τα καινούργια τραγούδια του «Worship the Sun».
Συναυλιακό ημερολόγιο
Moon Duo Το psych rock ντουέτο από το San Francisco επιστρέφει (An Club, 11/9).
Paradise Lost Kορυφαίοι του death/doom metal στο πλαίσιο της περιοδείας τους Tragic Illuion Live. (Stage Volume1, 13/9)
Sivert Hoyem Ο πρώην Madrugada έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό και πραγματοποιεί περιοδεία από 24/9 ως 27/9 σε Πάτρα, Αθήνα (Stage Volume 1, 25/9), Βόλο και Θεσσαλονίκη.
Parov Stelar O Aυστριακός DJ και παραγωγός σε άλλη μια packed συναυλία με το electro-swing ύφος του. (Gazi Music Hall, 5/10)

Tarja Πρώην Nightwish, η Tarja Turunen έρχεται στην Αθήνα με οπερατικό metal και το νέο της άλμπουμ «Left in the Dark». (Gagarin, 31/10)
Sebastien Tellier Γνώριμος Γάλλος κύριος με την μπόσα αύρα του «L’Αventura» κι όλα τα γνωστά άγνωστα κομμάτια του. (Fuzz, 7/11)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν
Ο διάσημος τραγουδοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη μεγάλη του συναυλία στον Λυκαβηττό
Η 67χρονη σταρ ξεσήκωσε τους θαυμαστές της λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των συναυλιών του Σεπτεμβρίου
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.