Μουσικη

Ο Μάξιμος Μουμούρης διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάξιμος Μουμούρης

Ο Μάξιμος Μουμούρης διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «Murder Incorporated» του Bruce Springsteen.

 

 

 

Bruce Springsteen - Murder Incorporated

«Χθες κιόλας μου ήρθε στο μυαλό και άκουσα ξανά το Murder Incorporated του Bruce Springsteen. Αναφέρεται σε οργάνωση εκτέλεσης συμβολαίων θανάτου το 1930. Ο ίδιος ο Springsteen μεγάλωσε στο Τζέρσεϊ της Νέας Υόρκης μια περίοδο (’60-’70) που η Μαφία όριζε τα πάντα και έφτανε σε σημείο να κοροϊδεύει την Αστυνομία. Αλλά ο τίτλος με πήγε, έστω και αυθαίρετα, στον πόλεμο της Ουκρανίας παρομοιάζοντας τη Ρωσία ως μια τέτοια οργάνωση. Οι στίχοι απευθύνονται σε κάποιον, νέο μάλλον, που ζει με τον μόνιμο φόβο, την απειλή και τον κίνδυνο που νιώθει επειδή είναι βουτηγμένος στην παρανομία. Εύχομαι κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι αυτού του πολέμου να νιώσουν το ίδιο και να συνειδητοποιήσουν τι έχουν κάνει», αναφέρει ο Μάξιμος Μουμούρης.

«Murder Incorporated» του Bruce Springsteen: Η ιστορία του τραγουδιού

Το τραγούδι Murder Incorporated. ηχογραφήθηκε το 1982 κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του άλμπουμ “Born in the USA” αλλά κόπηκε από τη λίστα προκειμένου να κυκλοφορήσει αργότερα σε single. Δεν κυκλοφόρησε επίσημα παρά μόνο το 1995 στο Greatest Hits. Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Rock & Roll, ο Springsteen αποκάλυψε γιατί του πήρε τόσο καιρό να τραγουδήσει το Murder Incorporated στη σκηνή: «Κατά τη διάρκεια μιας από τις περιοδείες μου, είχα αυτή την πολύ καθαρή ανάμνηση ενός θαυμαστή που μας ακολουθούσε από πόλη σε πόλη. Στεκόταν πάντα εκεί, στην πρώτη σειρά, με ένα μεγάλο χαρτόνι που έγραφε “παίξε το Murder Inc.”! Τελικά δεν το παίξαμε ποτέ δημόσια, αλλά η εικόνα μου έμεινε και τελικά το έβγαλα την τελευταία στιγμή».
Το Murder Incorporated μιλάει για τον Μπόμπι, που έχει «ένα όπλο που κρατάει κάτω από το μαξιλάρι του» και «κοιτάζει πάνω από τον ώμο του όπου κι αν πάει». Είναι ένας μικροεγκληματίας που προσπαθεί να ξεφύγει από τον εγκληματικό κόσμο του οποίου ήταν μέρος – τον πανταχού παρών εγκληματικό κόσμο που ακόμα και η Αστυνομία δείχνει να ανέχεται. Ο ίδιος ο Springsteen είχε γράψει στο περιοδικό Songs «Αφορά την παράνοια και τη σύνθετη βία της ζωής στην Αμερική. Περίφρακτες κοινότητες, η απώλεια της ελευθερίας και η έλλειψη εμπιστοσύνης στον ίδιο σου το γείτονα είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να οδηγούμε γενιές νέων ανθρώπων στη φτώχεια, την εξάρτηση από τα ναρκωτικά και τα περιορισμένα όνειρα και ελπίδες». Το Murder Incorporated είναι μια σκοτεινή απεικόνιση της Αμερικής του ’80.

Τα νέα του Μάξιμου Μουμούρη

Μέχρι τις 22 Μαΐου 2022 μπορούμε να απολαύσουμε τον γνωστό ηθοποιό στο έργο του Γιάννη Τσίρου«Ημέρα Κυρίου», στο Θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζόγιαννη. Μέσα από το γεμάτο χιούμορ, σασπένς και ποιητικές αιχμές ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα ζωντανεύουν χαρακτήρες οικείοι που ξυπνούν στον καθένα μας υπαρξιακές αγωνίες, αδυναμίες και δυνατότητες, συμβιβασμούς και αντιστάσεις. Παράλληλα, βέβαια, συνεχίζονται τα γυρίσματα της δημοφιλούς καθημερινής τηλεοπτικής σειράς «Η Γη της Ελιάς» στο Mega, στην οποία υποδύεται τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ