Μουσικη

Η Μόνικα διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μόνικα διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «The Air That I Breath» των The Hollies.

Η Μόνικα διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «The Air That I Breath» των The Hollies.

 

 

The Air That I Breath - The Hollies


«The Air That I Breathe» των The Hollies: Η ιστορία του τραγουδιού 

Το τραγούδι έγραψε ο Albert Hammond και ο Mike Hazlewood, αφότου μετακόμισαν στο Λος Άντζελες. Ο Hammond στο βιβλίο «Behind The Hits» αναφέρει πως το εμπνεύστηκε επειδή ερωτεύτηκε ένα κορίτσι. «Η σχέση μας ήταν σύντομη, αλλά την ερωτεύτηκα πολύ. Υποθέτω πως είχα ανάγκη να είμαι με την οικογένειά μου. Ένιωθα τόσο μόνος στο Λος Άντζελες». Το τραγούδι είναι περισσότερο εμπνευσμένο από τη μοναξιά που ένιωθε ζώντας στο Λος Άντζελες και τη λαχτάρα του να επιστρέψει στα αγαπημένα πρόσωπα.
Σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC ο Hammond είχε πει πως «όταν ακούς αυτό το τραγούδι, νομίζεις ότι έχει γραφτεί για την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν όμορφη εξωτερικά, αλλά ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Ήταν γενναιόδωρη. Με φιλοξένησε στο Λος Άντζελες όταν δεν είχα που να μείνω, δεν είχα λεφτά, δεν είχα πράσινη κάρτα, δεν μπορούσα να δουλέψω, θα μπορούσα να είχα μείνει άστεγος. Όταν είπα την ιστορία μου στον Mike Hazlewood, εκείνος βρήκε τον στίχο «The air that I breathe». Ήταν το μεγαλύτερο χιτ των The Hollies στις αρχές του 1974 και έφτασε στη δεύτερη θέση των UK Singles Chart.

Τα νέα της Μόνικας

Το καλοκαίρι του 2022 θα βγει στις ελληνικές αίθουσες η ταινία «The Lost Daughter», παραγωγής Netflix, το επίσημο τραγούδι της οποία είναι η Στάλα.  Η ταινία ήδη παίζει στην ξένη πλατφόρμα του Netflix και σε πολλά φεστιβάλ, ενώ διεκδικεί και 2 Όσκαρ Ηθοποιίας. Η σκηνοθέτρια Maggie Gyllenhaal ζήτησε από τη Μόνικα τη μουσική της επένδυση σε πολλές σκηνές – η ταινία γυρίστηκε στις Σπέτσες και ο «ελληνικός ήχος» της Μόνικας, που ήδη είχαμε γνωρίσει με το άλμπουμ «Ο κήπος είναι ανθηρός», βρήκε ιδανική στέγη, όπως και το συζητημένο ζεϊμπέκικο Αίμα μου, με τη φωνή του Πασχάλη Τερζή. Στην ταινία, εκτός από την Olivia Colman παίζουν και οι Dakota Johnson, Peter Sarsgaard, Ed Harris, Jessie Buckley, Alba Rohrwacher, Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς κ.α.
Τον Νοέμβριο του 2022 η Μόνικα θα κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ με τίτλο «I’m proud» με αγγλικό στίχο. Μας λέει η ίδια: «Πρώτο σινγκλ το Yes I do (My wedding song). Είναι ένας δίσκος που τον δουλεύω 5 χρόνια κι έτσι ακριβώς ένοιωθα: I’m proud. Το κάθε τραγούδι το δουλεύω σαν να είναι κάτι πολύτιμο. Έχω αλλάξει σαν άνθρωπος. Παλαιά έμπαινα στο στούντιο, έκανα ένα take, έλεγα οκ, τέλος. Τώρα θέλω να το αγαπήσω αυτό που κάνω, να το αναλύσω. Θα έχει τον ήχο της μεγάλης ορχήστρας που είχε το Avatar αλλά θα έχει και το beat και το groove που έμαθα στην Αμερική».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ